GoogleMaps: Casus aracı mı?

0
sundance
Her yeni hareketi ile bizleri şaşırtmaya devam eden Google, bu sefer de GoogleMaps ile inanılmaz bir iş başarmış.

Benzerlerinden çok daha hızlı sonuç üreten ve Ajax Teknolojileri sayesinde interaktif çalışan haritalar üzerinde, özellikle Amerika başta olmak üzere bir çok bilgi edinebiliyor, en yakın tren istasyonunu , ya da belli bir adresten belli bir adrese araba ile nasıl gidilir gibi bilgilere kolayca ulaşabiliyor.

Bu güzel servisin kullanımına en iyi örneklerden biri ise Craiglist.org'un (Emlak listeleri sitesi) GoogleMaps'le birleştirilmiş hali.

Ama daha yaratıcı bir kullanım alanı ise askeri havaalanlarındaki stealth bombardıman uçaklarını 1 2 3 4 ve hatta Ufoları tespit etmek. ;)

Görüşler

0
regulus
Yakinda GoogleMaps'e evimizin penceresinden el sallariz artik =)

ve dedigin gibi bir adet stealth ucak tespi ettim [www.nerdology.org] bile.

Aman usa pesime dusmesin? =)
0
sundance
Sanırım düşmez, çünkü zaten haberdeki ilk url senin tespit ettiğini söylediğin uçağa ait :)
0
regulus
Resimlere bakmaya son linkten baslarsak olacagi budur iste.

Bende kendimi bir an Kristof Kolomb gibi hissetmeye baslamistim :)
0
T-u-N-i-X
Whitehouse yazınca birşey çıkmadı.. Washington DC 'ye gidip de beyaz saray'ı bulduğumuzda da enteresan birşeyle karşılaştık.. Onu ve bulunduğu çevreyi mozaikleştirmişler gözükmesin diye... :) Pentagon da bulunamıyor aynı şekilde...
0
jai
Belirli bir miktardan öte zoom yapılamıyor. Nedenini biliyor musunuz?
51.Bölge ile alakalı birşeyler için:
http://www.livejournal.com/community/the_unexplained/37956.html

Ben de aynı bölgeye baktım, bahsedilen gölü de buldum. Ama Google o bölgeyi engelleyivermiş. Bakarsanız:
http://maps.google.com/maps?q=rachel&ll=36.705322,-98.210907&sll=37.265625,-97.734375&spn=0.608368,1.013489&sspn=9.733887,16.215820&t=k&hl=en

Eee, beta olunca böyle oluyor işte.
0
jai
Öncelikle yukarıda bulunan yorumumdaki bağlantının uzunluğu nedeniyle sayfa düzeninin içine ettiğim için özür dileyeyim.

UFO fotosu olarak arkadaşın yukarıda verdiği bağlantıda görünenin ne olduğunu bilemeyiz. İnternette bulduğum bir yazıda bu fotonun çekildiği bölgede yaşayan bir vatandaş "kule desek, buralarda böyle bir kule yok" diyordu. Ayrıca fotoğraftaki cisim, uyguya fazlasıyla yakın. Netliği bozacak kadar. Optik kanunlarıyla ve uydunun yerden yüksekliğiyle ilgili bir bilgim yok, fakat yakın cisimlerin nasıl flu göründüğünü gösterecek bir bağlantım [www.nt] var:)
0
jai
ooof of:
http://www.ntvmsnbc.com/news/325110.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google OpenSocial'ı Duyurdu

maul

Google uzun süredir bloglardan takip ettiğimiz OpenSocial'ı duyurdu. İster Facebook'un kendi alanında rakipsiz kalmasından dolayı diğer arkadaşlık sitelerinin birleşebileceği bir ortak API olarak da tanımlayın, ister ilerde tüm siteler birbirleriyle zaten API'ler vesilesiyle entegre olacağını ve bunun da bu yolda bir ilk(?) adım olduğun söyleyin. Ben beklediğim kadar etkileyici bulmasam da (belki hayal gücüm yetmedi) fikren güzel olduğunu söyleyebilirim.

Google'dan güvenli iletişim için yeni bir adım: Anahtar Şeffaflığı Sistemi

tongucyumruk

Tam da WhatsApp'ın kullanıcıların şifreleme anahtarlarını değiştirmesinin bir güvenlik açığı oluşturup oluşturmadığının tartışıldığı şu günlerde Google sanki önceden durumun kokusunu almış gibi kullanıcıların anahtarlarını ve anahtar geçmişlerini doğrulamayı sağlayacak Anahtar Şeffaflığı (Key Transparency) aracını duyurdu.

Anahtar Şeffaflığı sunucu/istemci modeli ile çalışan bir anahtar...

Google'dan hareketin kralı: Native Client

sundance

Gün geçmiyor ki, yeni bir Google enteresanlığı ile karşılaşmayalım.

Google'ın temel hedeflerinden bir tanesinin bütün içeriği Web'e taşımak ve bilgisayar kullanımının Internet'ten mümkün olduğu kadar ayrılamaz bir şey olmasını sağlamak olduğu artık hepimizin malumu.

Yok Google işletim sistemi yazacaktan, aslına bakarsanız tarayıcısı kendine özgü bir sanal işletim sistemi tartışmalarına kadar, önümüzde yeni bir çığır açacak icatları Native Client.

Google Reader

butch

Yine bir RSS okuyucu. Ama her zaman olduğu gibi google yorumu herşeyi değiştiriyor. İşte Google Reader. Tabi ki BETA.

Google Sizi İş Görüşmesine Çağırırsa

FZ

Google sizi iş görüşmesine çağırırsa ne olur? Yurtdışından sizi arayan deneyimli Google yazılım mühendisleri 1-1.5 saatlik görüşmeler boyunca neler sorarlar? Bilmece bulmaca türü şeyler mi yoksa yazılım ile ilgili teknik sorular mi?

Merak edenler için benim başıma gelmiş bir vakadan birkaç küçük örnek: