Googleplex

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

4
butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında birikimiyle birçok firma için değerli bir çalışan adayı olduğunu ama bu firmaların - tam da kendisi gibi - günümüz gerçeklerinin biraz gerisinde olduğunu farketmiş. Günümüzün iyi firmalarında çalışmak için, bilgisayar bilimleri lisansına ve bu eğitimin kazandırdıklarına sahip olmamasının bir engel olduğunu görmüş. Hikayesi de tam bu noktada başlamış.

2016 yılı itibariyle, o güne kadar kendisinin de aralarında pek bir fark olmadığını düşündüğü web geliştiriciliğiden, yazılım mühendisliğine doğru bir kariyer değişikliği için çalışmaya karar vermiş. Bununla da yetinmeyip çalışmak istediği yer olarak hedefe Google'ı koymuş.

John Washam henüz Google ile görüşmüş değil ama uzun bir süredir bu uğurda uyguladığı ve GitHub'dan yayınladığı kişisel eğitim programı herkesin ilgisini çekti.

Bu, hikayenin kısa bir özeti. Tamamını bu adreste ve kendi sitesinde bulabilirsiniz. Alaylı cenneti ülkemizde ilgi çekebileceğini düşünüyor ve görüşlerinizi bekliyorum.

Kapak görseli için

Görüşler

0
tongucyumruk

Programın içeriğine diyecek bir lafim olmasa da, yazarın da dediği gibi sanki biraz "iş görüşmesine hazırlanma" odaklı olmuş, bu nedenle genel anlamda bilgisayar bilimleri eğitimi açısından kullanılabilir mi bilemiyorum. Tabi en azından piyasada tecrübesi olan insanlar için klasik "yeniyetme öğrenci"den farklı metodlar uygulamak faydalı olabilir (özellikle tecrübe sahibi bir kişinin bu konularda sahip olabileceği kemikleşmiş varsayımları kırmak için)

Türkiye'den birilerinin "hayat gailesi" baskısı altında bu programı uygulayıp uygulayamayacağı ise ayrı bir tartışma konusu tabi.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.

Google Pack

Skeleton

Google amca artık bilgisayarımıza ücretsiz programları yüklememizde de yardımcı olcak :)

"What is the Google Pack?
Google Pack is a free collection of essential software from Google and other companies. The software in the Google Pack helps you browse the web faster, remove spyware and viruses, organize your photos, and more. Learn more about each of the programs in the Google Pack."

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Kodlamanın da saati mi olurmuş?!? Olurmuş...

eph

Her çocuğa bilgisayar bilimlerini sevdirecek, düşünmelerini ve hatta kendi oyunlarını tasarlamalarını sağlayacak bir platformdan bahsetmek istiyorum... code.org.. Yeni değil, bilen bilir.. 2. sınıf ve üzerindeki her yaş grubuna hitap eden farklı zorluk seviyelerinde ve farklı temalarda görevleri yerine getirme "oyun"u.. Oyun kelimesini özellikle kullandım çünkü çocuklar (öğrencilerim)...

All your base, are belong to Google!

tongucyumruk

Siz Google haberi okumaktan sıkıldınız, biz Google haberi yazmaktan sıkıldık, ama Google bir türlü yeni icatlar çıkartmaktan sıkılmıyor! Haliyle bize de oturup "acaba bu sefer ne yapacaklar" diye beklemek kalıyor.

Eski Markalar, Yeni Nesil Eğitim Araçları

butch

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi yazısını okuduktan sonra aklıma bu konu takıldı. Yazılım temelli bir eğitim modelinin hayatın her aşamasında faydalı olacağı düşüncesine katılmamak mümkün değil ama bunu farklı yöntemlerle (robotik, elektronik ...) geliştirmek, çeşitlilik sunarak her çocuğun dünyasına girebilmek - özellikle maker kültürü ilkokul düzeyine kadar inmişken...