Googleplex

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

4
butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında birikimiyle birçok firma için değerli bir çalışan adayı olduğunu ama bu firmaların - tam da kendisi gibi - günümüz gerçeklerinin biraz gerisinde olduğunu farketmiş. Günümüzün iyi firmalarında çalışmak için, bilgisayar bilimleri lisansına ve bu eğitimin kazandırdıklarına sahip olmamasının bir engel olduğunu görmüş. Hikayesi de tam bu noktada başlamış.

2016 yılı itibariyle, o güne kadar kendisinin de aralarında pek bir fark olmadığını düşündüğü web geliştiriciliğiden, yazılım mühendisliğine doğru bir kariyer değişikliği için çalışmaya karar vermiş. Bununla da yetinmeyip çalışmak istediği yer olarak hedefe Google'ı koymuş.

John Washam henüz Google ile görüşmüş değil ama uzun bir süredir bu uğurda uyguladığı ve GitHub'dan yayınladığı kişisel eğitim programı herkesin ilgisini çekti.

Bu, hikayenin kısa bir özeti. Tamamını bu adreste ve kendi sitesinde bulabilirsiniz. Alaylı cenneti ülkemizde ilgi çekebileceğini düşünüyor ve görüşlerinizi bekliyorum.

Kapak görseli için

Görüşler

0
tongucyumruk

Programın içeriğine diyecek bir lafim olmasa da, yazarın da dediği gibi sanki biraz "iş görüşmesine hazırlanma" odaklı olmuş, bu nedenle genel anlamda bilgisayar bilimleri eğitimi açısından kullanılabilir mi bilemiyorum. Tabi en azından piyasada tecrübesi olan insanlar için klasik "yeniyetme öğrenci"den farklı metodlar uygulamak faydalı olabilir (özellikle tecrübe sahibi bir kişinin bu konularda sahip olabileceği kemikleşmiş varsayımları kırmak için)

Türkiye'den birilerinin "hayat gailesi" baskısı altında bu programı uygulayıp uygulayamayacağı ise ayrı bir tartışma konusu tabi.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Base

cbc

Google Blog'da ilan edildiği üzere Google Base halka açıldı.

Veritabanı şeklinde çalışan bu google servisi ile her tür verinizi saklayabiliyorsunuz. Ekleyeceğiniz her tür için "özellik" ve "veri" ikilisi saklayabilen bu sistem ile saklayamayacağınız bir şey yok gibi duruyor.

Google Earth Sayesinde Kalıntılar Bulundu

melitical

İtalyan bilgisayar programcısı Luci Mori, Google Earth ve Google Map 'i kullanarak Parma yakınlarında Romalılara ait tarihi bir villanın kalıntılarını buldu.

Google OS Senaryoları

anonim

Efsane dağıtımı Turkix ve SimpleKDE'nin kurucusu Emre Sokullu'nun Slashdot ve Digg'de ses getiren makalesine göre, Google, Windows Vista'nın Live.com baskısıyla bir Google OS projesine girişebilir (yorumlardan görüldüğüne göre, girişilmiş olunabileceği bile söyleniyor!). Emre 3 senaryoyu ele alıyor.

Google: Gizlilik mi?

tongucyumruk

Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?

Google Hikayesi

anonim

Google Hikayesi, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniversitesi'nde Google'ın ilk temellerini attıkları günlerden başlayarak, Google'ın kuruluşunu, gelişimini ve kurucularının başlarından geçen olayları anlatan bir kitap. 2005 yılında ABD'de yayınlanmış ve 2006 yılının başından itibaren Türkçe çevirisi ülkemizde yayınlanmaya başlanmış.