Googleplex

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

4
butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında birikimiyle birçok firma için değerli bir çalışan adayı olduğunu ama bu firmaların - tam da kendisi gibi - günümüz gerçeklerinin biraz gerisinde olduğunu farketmiş. Günümüzün iyi firmalarında çalışmak için, bilgisayar bilimleri lisansına ve bu eğitimin kazandırdıklarına sahip olmamasının bir engel olduğunu görmüş. Hikayesi de tam bu noktada başlamış.

2016 yılı itibariyle, o güne kadar kendisinin de aralarında pek bir fark olmadığını düşündüğü web geliştiriciliğiden, yazılım mühendisliğine doğru bir kariyer değişikliği için çalışmaya karar vermiş. Bununla da yetinmeyip çalışmak istediği yer olarak hedefe Google'ı koymuş.

John Washam henüz Google ile görüşmüş değil ama uzun bir süredir bu uğurda uyguladığı ve GitHub'dan yayınladığı kişisel eğitim programı herkesin ilgisini çekti.

Bu, hikayenin kısa bir özeti. Tamamını bu adreste ve kendi sitesinde bulabilirsiniz. Alaylı cenneti ülkemizde ilgi çekebileceğini düşünüyor ve görüşlerinizi bekliyorum.

Kapak görseli için

Görüşler

0
tongucyumruk

Programın içeriğine diyecek bir lafim olmasa da, yazarın da dediği gibi sanki biraz "iş görüşmesine hazırlanma" odaklı olmuş, bu nedenle genel anlamda bilgisayar bilimleri eğitimi açısından kullanılabilir mi bilemiyorum. Tabi en azından piyasada tecrübesi olan insanlar için klasik "yeniyetme öğrenci"den farklı metodlar uygulamak faydalı olabilir (özellikle tecrübe sahibi bir kişinin bu konularda sahip olabileceği kemikleşmiş varsayımları kırmak için)

Türkiye'den birilerinin "hayat gailesi" baskısı altında bu programı uygulayıp uygulayamayacağı ise ayrı bir tartışma konusu tabi.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Crash Course: Bilgisayar Bilimleri!

tongucyumruk

Green Biraderler'in "eğitim şart" temalı projesi Crash Course'tan herkesin haberi vardır diye tahmin ediyorum. Haberiniz yoksa, şimdi oldu, gidin ve bu müthiş bilgi kaynağının tadını çıkarın.

Evet, daha önceden bilmeyenler John Green'in efsanevi anlatım tarzıyla süslediği Dünya Tarihi videolarına dalmışken biz konumuza devam edelim. Crash Course projesi yeni dersini...

Google Android İşletim Sistemi Kullanan Telefon Prototipleri Çıktı

anonim

Google Android işletim sistemini kullanan yeni nesil cep telefonlarının ilk prototipleri kullanıcıların beğenisine sunuldu. IPhone ve Windows CE'ye ciddi rakip geliyor.

Google's Android Is Here -- iPhone Better Watch Its Back

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

MuharremTuran

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

WebP Google tarafından web'i daha hızlı hale getirmek ve daha küçük boyutta görüntüler oluşturmak amacı ile geliştirilen görüntü formatıdır. Dosya uzantısı .webp olarak belirlenmiştir. .webp uzantılı görsellere sahip web sitelerini Google Chrome sorunsuz bir şekilde görüntülemektedir. Diğer web tarayıcılar şimdilik WebP eklentisi olamadan bu yeni...

Google İstanbul'da Dil Uzmanı / Editör / Dilbilimci Arıyor

FZ

Google Jobs Türkiye bölümünde görülebileceği gibi Google, Türkçe uzmanları arıyor. Linguist - Istanbul olarak geçen ilanda belirtilen özellikler şöyle:

Google Dünya Linux'da

embryo_cs

Uzun zamandır Google'ın "Dünya"'sına Mac OS X veya ms~ ile bakmak zorunda kalanlar artık kendi linux masaüstlerinde Google'ın Beta (Version 4) "Dünya"'sını görebilecekler.