Googleplex

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

4
butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında birikimiyle birçok firma için değerli bir çalışan adayı olduğunu ama bu firmaların - tam da kendisi gibi - günümüz gerçeklerinin biraz gerisinde olduğunu farketmiş. Günümüzün iyi firmalarında çalışmak için, bilgisayar bilimleri lisansına ve bu eğitimin kazandırdıklarına sahip olmamasının bir engel olduğunu görmüş. Hikayesi de tam bu noktada başlamış.

2016 yılı itibariyle, o güne kadar kendisinin de aralarında pek bir fark olmadığını düşündüğü web geliştiriciliğiden, yazılım mühendisliğine doğru bir kariyer değişikliği için çalışmaya karar vermiş. Bununla da yetinmeyip çalışmak istediği yer olarak hedefe Google'ı koymuş.

John Washam henüz Google ile görüşmüş değil ama uzun bir süredir bu uğurda uyguladığı ve GitHub'dan yayınladığı kişisel eğitim programı herkesin ilgisini çekti.

Bu, hikayenin kısa bir özeti. Tamamını bu adreste ve kendi sitesinde bulabilirsiniz. Alaylı cenneti ülkemizde ilgi çekebileceğini düşünüyor ve görüşlerinizi bekliyorum.

Kapak görseli için

Görüşler

0
tongucyumruk

Programın içeriğine diyecek bir lafim olmasa da, yazarın da dediği gibi sanki biraz "iş görüşmesine hazırlanma" odaklı olmuş, bu nedenle genel anlamda bilgisayar bilimleri eğitimi açısından kullanılabilir mi bilemiyorum. Tabi en azından piyasada tecrübesi olan insanlar için klasik "yeniyetme öğrenci"den farklı metodlar uygulamak faydalı olabilir (özellikle tecrübe sahibi bir kişinin bu konularda sahip olabileceği kemikleşmiş varsayımları kırmak için)

Türkiye'den birilerinin "hayat gailesi" baskısı altında bu programı uygulayıp uygulayamayacağı ise ayrı bir tartışma konusu tabi.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Quaero, Avrupalı Arama Motoru!

turkix

DigitalMediaAsia'daki habere göre, Jacques Chirac'ın, Quaero adında Google ve Yahoo'ya rakip olacak Avrupalı yeni bir arama motoru geliştirilmesi konusunda Thomson, Deutsche Telekom ve France Telecom gibi şirketlerle temasları varmış. Jacques Chirac'ın Google'a açtığı ilk savaş değil bu; daha önce de Google Library projesini davalık etmişti.

Google Pack

Skeleton

Google amca artık bilgisayarımıza ücretsiz programları yüklememizde de yardımcı olcak :)

"What is the Google Pack?
Google Pack is a free collection of essential software from Google and other companies. The software in the Google Pack helps you browse the web faster, remove spyware and viruses, organize your photos, and more. Learn more about each of the programs in the Google Pack."

Daha fazla bilgi için tıklayın.

GoogleX

anonim

Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...

Fazlamesai'ye soralım: 2018'de ne öğrenmeli?

murat

2018 de geldi, geçiyor. @butch'un "Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?" yazısını görünce bu konuyu 2018 için de hortlatmak gerektiğini düşündüm.

Ben öğrenecek yeni bir programlama dili arayışındayım. Şuan için seçeneklerim şu şekilde: python, go, elixir ve clojure.

Sizce 2018'de ne öğrenmeli?

Google'dan Dev Adım: Google TiSP

parsifal

Google, TiSP projesi ile yine adından söz ettirmeyi başardı :)