Google Gmail ile Chat'i Birleştirdi

0
Skeleton
Google, Gmail kullanıcalarının ayrı bir chat programı gerektirmeden diğerleri ile metin mesajları gönderip/alabileceği bir servis olan Gmail Chat'i duyurdu. Bu yeni özellik ile Gmail içerisinde nerede olursanız olun, kontak listenizdekilerin durumunu görebilecek ve onlarla konuşabileceksiniz. Bunun yanında yaptığınız görüşmeleri Gmail hesabınıza kaydetme özelliği de mevcut.
İlgili kaynaklar:

Görüşler

0
ae
Google'a indeksleyecek epey birseyler daha cikti gene.
0
tongucyumruk
Bana kalırsa bu web tabanlı IM özelliği Google Talk'un MSN'i tuş edeceği final özelliği olabilir. MSN konusunda sistem yöneticileri ile kullanıcılar arasında süregelen MSN'i kapattım, ben de aradan bir formül bulup kaçtım tarzı kedi fare oyununu kullanıcılar lehine sonuçlandırmış gibi görünüyor. Sonuçta insanların Gmail'tabanlı bu sistemi kullanmasını önlemenin tek yolu GMail'e erişimlerini kesmek ki kaç sistem yöneticisi bunu yapabilir merak ediyorum doğrusu. Dahası uzun dönemde bundan karlı çıkan da Jabber ve özgür mesajlaşma sistemleri olacak gibi. Google yine mükemmel bir strateji izleyerek hem kullanıcıları topluyor, hem de özgür yazılımları taban alan teknolojiler kullanarak özgür yazılım dünyasını kendi tarafında tutmayı başarıyor.
0
cbc

meebo bu konuda gmail'in arabiriminden daha başarılı.

güvenip kullanıcı adı ve parolalarınızı verecek kadar güveniyorsanız denemeye değer.

sitesindeki şöyle encrypt ediyoruz kısmı sadece tarayıcınızdan meebo.com a gidene kadar ötesi protokolün desteği ile sınırlı.

0
sefalet
Gerçekten şimdiye kadar gördüklerim arasında en iyisi.Hatta msn de olmayan özellikler bunda var.Ayrıca tek sayfada bir sürü anında mesajlaşma hizmeti bir arada.Sadece biraz güvensiz hissediyorsunuz o kadar, o da geçer :).Haberdar ettiğiniz için teşekkürler.
0
sefalet

Tabi bu arada mesaj kayıplarına da razı olmak mümkünse sabır göstermek gerekiyor.
0
ae
Zamaninda ICQ Web cikmisti, java arabirimi ile calisan , halen oralarda bir yerlerde var herhalde, akibetini bilmiyorum. Gerci o Java ile yazilmisti galiba, G'nin kisi biraz daha farkli olsa bile gelen giden data belli rahatlikla kapatilamaz mi?

Acikcasi, kurumsal bir firmada Gmail'in rahatlikla kapatilabilecegini dusunuyorum. Hakeza diger mesajlasma protokolleride chat yasak mantiginda kapatilabilir.
0
ae
Gece gece cumleler biraz tekrarli olmus, kusura bakmayin :)
0
mrtksn
flash ile hazırlanmış nefis bir versiyonu çıktı sonradan, hala kullanılıyor
0
anonim
Gmail'e erişimi kesmekte nasıl bir problem var? Bizim hemen hemen hiçbir büyük webmail sistemine erişimimiz yok mesela, buna gmail de dahil. Skype hariç çalışabilen başka bir IM de bulunmuyor.
0
tongucyumruk
Yanılıyorsam düzeltin fakat GMail'e erişimi kesmek demek Google'a erişimi kesmek demek değil mi aynı zamanda? GMail büyük oranda google.com domain'i altında işliyor bildiğim kadarıyla. Tabii detaylı URL filtreleriyle google.com adreslerinin GMail için olanı ve olmayanı ayrılabilir fakat ne kadar uygulanır bilemiyorum.
0
anonim
Durum şu:

http://mail.google.com/mail/
http://www.gmail.com
http://www.google.com/gmail

Bu üç adres filtrelenmiş durumda.

http://www.google.com ise çalışıyor.
0
simor
Büyük göz oldu çıktı başımıza.
0
raman
Çok haklısın.Gmail size gelen bütün maillleri tarıyor zaten.şimdide insanların aralarındaki özel şeyleri izleyecek. Gmail in kullanıcı sözleşmesini okudunuzmu hiç. Bir şey daha yapabilir.Konuşmanın gidişatına göre sağa sola text reklarda koyacaktır mutlaka.
0
simor
Evet gerçekten de okumadım. Hiç bi sözleşmeyi okumuyorum. Evet belki hata ediyorum. O sözleşmeler çoğunlukla iki kişi arasındaki bir sözleşme olmuyor. Kullanıcı veya son kullanıcı sıfatı ile şirket arasındaki genel sözleşme oluyor. Yani istediği zaman değiştiriyor. E siz de her dakka sözleşme ne durumda diye bakmıyorsunuz. Ama en az bir kere okumak gerekli tabi haklısınız. Aslında benim korktuğum tamamen çöp kutusunda yok ettiğimizi sandığımız e-postalarımız ne durumda.. Yazılanlara uygun reklam çıkması ne kadar komik olur. Hele bunu anlık yaparsa suggest hizmetindeki gibi, çok güleriz :)
0
anonim
Kullanma?
0
loker
Hayır bir de sanki google böyle yapıyor da, kalan bütün firmalar halk sağlığı için falan yapıyorlar yaptıklarını...

Google hiçbiri özel bir yetenek ya da deha gerektirmeyen onlarca yenilikçi, bilinen, geliştirilme aşamasındaki fikri alıp, açık standartlarla ilişkili biçimde geliştirip sunan bir firma... Açık seçik de diyorlar ki, elimizdeki her bilgiyi reklam için kullanacağız...

E-posta ya da özel mesajlarındaki hangi bilginin gizliliği açısından Google'dan korkan insanlar için sorun ne onu da anlamak çok zor... Bence asıl dert dünyanın tamamen reklam üzerine dönmeye başlaması ve bütün bu teknolojilerin tek kaygılarının reklam için geliştiriliyor olmaları; ama bunu yapan ne ilk ne de tek kişi Google Inc. mevcut piyasadaki en beceriklisi o, o kadar...

Sanki sözleşmesinde yazmıyor diye diğer e-posta servisleri bu işlemi yapmıyor sanılıyor ya... hahahaha...

0
egokhan
+1 Diğer web tabanlı e-posta servislerini geçtim, bir hosting firmasında patronun eğlence olsun diye milletin POP3 e-postalarını okuduğunu söyledi orda çalışan bir arkadaşım. Yani güvenli bir şifreleme metodu kullanmıyosanız hiç şansınız yok.
0
simor
Ben başka bir web tabanlı mail kullanmıyorum. Kendinizle ilgili bir konuya güldünüz heralde. Bize de anlatırsanız hepberaber güleriz.

Ayrıca ben kendi e-postamı siliyorsam siliyorumdur. Neden benim isteğimin dışında yedeklensin ki. Ayrıca burda neden bunu tartışmayayım? Yani ya herru ya merru mu olacak her şey. Google ı eleştirmeyelim mi? sorgulamayalım mı? Anlamadım gitti...

Dünya nerdeyse 100 yıldır reklam üzerinde dönüyor. Dediğiniz gibi google ilk değil.
Reklam amaçlı olduğu tabiki aşikar ama benim isteğim dışında benim sildiğim data üzerinde işlem yapıyorsa ben de kullanıp kullanmamaya kendim karar vereyim müsadenizle
0
loker
Yer var, boşuna silme deyip kullanıcıyı buna zorlaması elbette son derece anlamsız bir tavır ve bu bence doğru düzgün tespit edilen bir sorun... Kaldı ki diğerleri de niye eleştirilmesin ki, tabii ki eleştirilsin... Sanki diğerleri yapmıyor mu diye sorarken Google'ı "Büyük Birader" olarak görmeyi çok heyecan verici bulan bir kitle oluştu, gözden kaçırdıkları nice şey var demek istiyorum. Bir kişiyi de hedef almamıştım üstelik...
0
simor
Hmm yok kendi adıma google ı büyük birader olarak görmeyi çok heyecan verici bulmuyorum. Bu konuya attığım ilk mesajda "büyük göz oldu çıktı başımıza" dememin sebebi, elindeki büyük gücü farklı amaçlara, hatta mecbur kalırsa veya hesabına uyarsa başkalarının amacı hesabına kullanabilir tedirginliğiydi.

ms veya tekel haline gelmiş veya gelebilecek yazılım devlerine karşı da aynı tedirginliği duyuyoruz hepimiz bazı bazı.

Benimkisi yüceltici bir ünlem cümlesi değildi yani
0
mrtksn
hayır, konuşma içine reklam koymayacak, sadece gmail hesabınızdan eski konuşmalarınızı okurken, aynen maillerdek gibi reklamlar çıkabiliecek. FAQ kısmında bu yazıyor en azından.
0
anonim
ve film burada kopar....
0
mrtksn
mevcut dünya düzeninde google dan şikayet etmek pek de akıl karı bişey değil sanki; Mesela maillerin saklanması konusu; O mailler kesinlikle kişisel bilgileriniz için değil, alış veriş eylimleriniz için saklanıyor, yani endişeniz "ne konuştuğumu birileri okumasın" ise, gidin bi bardak süt çin ve yatıp uyuyun. Mesel şurda ki mevcut dünya düzeninde tüm tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi bir süre sonra sıkıntı yaratmaya başlayabilir; mesela genelin dışında kalanlar için bir firma yatırım yapmazsa seçeneklerimiz kısıtlanır, veya bu şeyler başka tekeller doğurabilir v.s v.s
0
loker
Şeytanın avukatlığını yapacağım ama, tam da söylediğiniz kaygılar çerçevesinde Google istisnai olanı kurtaracak demektir...

Yani Google'ın veritabanında örneğin "Türkiye'den 30 kullanıcı şu ürünlerle ilgileniyor" bilgisi olacak ve bunu niş pazar olarak gören bir firma onlarla iletişime geçebilecek?

Post-kapitalizmin kuralları çerçevesinde bir ilişki olarak bakıldığında teknoloji sisteme doğru hizmet ediyor gibi görünüyor... Ben örneğin bu durumdan, hali hazırda sistemden rahatsız olduğum için rahatsızım, ama bu sistemle ilgili bir derdim olmasaydı, Google bizatihi bana hizmet ediyor diye düşünürdüm.

0
yilmaz
https://www.google.com/accounts/SmsMailSignup1
adresine cep telefonunuzu yazınca size bir sms geliyor google dan. ordakii key ile üye oluyorsunuz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

innaw

Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak

Google OpenSocial'ı Duyurdu

maul

Google uzun süredir bloglardan takip ettiğimiz OpenSocial'ı duyurdu. İster Facebook'un kendi alanında rakipsiz kalmasından dolayı diğer arkadaşlık sitelerinin birleşebileceği bir ortak API olarak da tanımlayın, ister ilerde tüm siteler birbirleriyle zaten API'ler vesilesiyle entegre olacağını ve bunun da bu yolda bir ilk(?) adım olduğun söyleyin. Ben beklediğim kadar etkileyici bulmasam da (belki hayal gücüm yetmedi) fikren güzel olduğunu söyleyebilirim.

Google'ın İlk Sunumu

anonim

Google'ın kurucularından Lary Page'in 1998 yılında Stanford'da yaptığı sunuya buradan ulaşabilirsiniz. Oldukça ilginç.

Google OS olabilir mi?

TiberiusKirk

osnews.com'da yer alan makaleye göre, Google ve Microsoft arasında başlayan arama motoru rekabeti dramatik biçimde vites büyütüyor...

Acaba Google OS diye bir şey olabilir mi? Google hedef büyütüp insanlara çok daha geniş ve güçlü bir kullanım şekli sunabilir mi? Halihazırda elinde en güçlü arama mekanizmalarından biri mevcut, haber servisleri, her yerden erişilebilir ve çok kolay kullanılabilir bir e-posta... Her kullanıcısına 1 GB alan yerine 10 GB alan verdiğini, dosya izin ve paylaşım mekanizmasını kurduğunu, hızlı bir Internet bağlantınız olduğunu düşünün. Nereye giderseniz gidin, hangi bilgisayarı kullanırsanız veriniz erişilebilir durumda. Yeni bir işletim sistemi ya da yeni bir uygulama süiti ya da belki yepyeni kavramlar...

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.