Google Urchin'i satın almak üzere

0
ether
Aaron Swartz'ın Google Weblog'daki haberine göre, ismi verilmeyen bir şahıs, Urchin web sitesi trafik analiz yazılımının Nisan ya da Mayıs ayalarında Google'a satılması ile ilgili bir kaç tüyo vermiş.
Ancak Google şirketi, bu haberin duyulmaması için çabalamakta imiş. Her zaman olduğu gibi dedikodu çarkları dönmekte, ve insanlar bu olayın neden gizlilik içerisinde döndüğünü merak etmekte imiş. Zannedersek çoğu kişinin aklında Google'ın Urchin kullanan sunuculara kolayca erişebilmesi, dolayısıyla gizliliğin risk altında olacağı şüphesi bulunmaktadır.

ethernia dedikodu servisi sundu.

Görüşler

0
loker
Bu çarklara dedikodu değil spekülasyon deniyor. Ustaları arasında bugünlerde parayla yaptırdığı ihtilaller sayesinde 3-4 tane cumhuriyet sahibi olmayı bile başarmış amcalar var...

Neden gizli tutulduğu iddia ediliyor ya da gizli tutuluyor? Söz konusu şirketle ilgili olarak Google gibi bir piyasa aktörü (dev) ilgileniyor diye çıkan haber o şirketin değerini arttırır, insanlar o şirkete yatırım yapar (dimyat'a pirince giderken evdeki bulguru riske etmek) ve Google (ya da kim niyetliyse) vermeyi planladığı paradan fazlasını bütçeye katmak zorunda kalır... Ya da belki ilgilenmiyordur bile, o şirketin hisselerini satıyor durumdaki başka aktörler bu 'dedikodu'yu yayar...

Yani bu da mümkün ya da bu kadar derinlemesine değil, ama bunlar bilinen numaralar, hatırlatayım dedim.
0
sleytr
Goggle Urchin Software firması ile meblağı açıklanmayan bir anlaşma yaptı. San Diego merkezli firma web analiz yazılımları üretiyor ve müşterilerine sipariş üstüne pazarlama performansını ölçecek servisler sağlıyor. Urchin'in araçlarını yazılım ürünü olarak almak mümkün olduğu gibi, büyük web hosting firmalarının yan hizmeti olarak da kullanmak mümkün. turk.internet.com'daki haberin devamı...
0
e2e
Urchin'in kendi sitesinde de alma işinin kesinleştiğine dair bir haber var. [www.urchin.com]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gmail Mobile

fkoksal

Google yine is başında...

Artık gmail hesabınıza Gmail Mobile sayesinde cep telefonunuzdan da ulaşabilirsiniz.
Tatil modu sayesinde, size mail atanlara otomatik olarak "şu anda şezlongta güneşleniyorum" diyebilir, kişi listelerini kullanarak birden fazla kişiye mail atabilirsiniz.

Google'dan hareketin kralı: Native Client

sundance

Gün geçmiyor ki, yeni bir Google enteresanlığı ile karşılaşmayalım.

Google'ın temel hedeflerinden bir tanesinin bütün içeriği Web'e taşımak ve bilgisayar kullanımının Internet'ten mümkün olduğu kadar ayrılamaz bir şey olmasını sağlamak olduğu artık hepimizin malumu.

Yok Google işletim sistemi yazacaktan, aslına bakarsanız tarayıcısı kendine özgü bir sanal işletim sistemi tartışmalarına kadar, önümüzde yeni bir çığır açacak icatları Native Client.

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

MuharremTuran

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

WebP Google tarafından web'i daha hızlı hale getirmek ve daha küçük boyutta görüntüler oluşturmak amacı ile geliştirilen görüntü formatıdır. Dosya uzantısı .webp olarak belirlenmiştir. .webp uzantılı görsellere sahip web sitelerini Google Chrome sorunsuz bir şekilde görüntülemektedir. Diğer web tarayıcılar şimdilik WebP eklentisi olamadan bu yeni...

Google'da helikopter avı!

sundance

Daha önce de Google Maps'de askeri üslerle ilgili görüntülerin çıkabildiğini haber yapmıştık.

Bu sefer Register.com'un bir şakası/haberi üzerine Google meraklıları, siyah askeri helikopter avına çıkmışlar.

Onlarca yıldır, haberalma teşkilatlarının kullandığı teknikleri sokaktaki adam kullanınca haber oluyor. Demek ki adamın köpeği ısırması hakkaten haber oluyormuş ;)

2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

xelon

Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.