Google Tuvaletlerinde Neler Oluyor?

0
FZ
Google'ın nasıl bir şirket olduğunu anlamak istiyorsanız tuvaletlerine bakın.

Kampüsteki her tuvaletin ısıtmalı özel oturaklar ve kablosuz iletişimle bazı mekanizmaları tetikleyen düğmeleri olmasından bahsetmiyoruz. Artık Google tuvaletlerinde karşınıza "Testing on the Toilet, Testing code that uses databases." gibi başlıkları olan ve teknik konularla ilgili kısa sorular, örnek kod parçaları içeren tabelalar çıkıyor!
Konu ile ilgili Michelle Levesque'in We Want You to Write More Tests. Yes, You. yazısına ve örnek bir test koduna ya da Washington Post haberine bakabilirsiniz.

Görüşler

0
butch
Google'ın aklı ya kaçarken ya da ...
0
ripper
Tuvalette insanın sıkılmasını önleyen yaratıcı bir düşünce örneği , kullanmak lazım bence.
0
newman
Tuvalette cok vakit gecirmemek daha iyi bir fikir (mesaiden kaytarmak icinse o baska :)
0
FZ
Tuvalette bile karşınıza piton çıkıyor. Korkunç bir durum!
0
ripper
lisp in o meşhur parantezleri çıksa daha mı iyi olurdu ? :)
0
dfix
Harika demek adamları mı...çarken bile rahat bırakmıyorlar bir öneride benden b...klarında buldukları boncukları koyacak bir kumbarada koysunlar tuvaletlere... bu şirket gerçekten farklı ama farklı görünmeyede abartılı bir şekilde çalışıyor. ne demeliyiz WOW mu?
0
qwqw
Başlıga bak, Google tuvaletlerinde neler oluyor muş? Tuvalet de ne olabilir ki?

İğrenç espriler
Gay ve bisexsüel tartışması yapan asker kaçakları
Tamamen pislik götürüyor burayı...
0
qwqw
Ve şimdi bak 3 gün önce yorum yazanlar artık yok. Yazmıyorlar... Çünkü onlar amacına ulaştı. Şimdi onlar sırtlarını yasladıkları yerden bakarak bıyık altından gülüyorlar.

Siz ise karma filan kasıp duruyorsunuz. Yazık size zavallılar...
0
Challenger
Ne zaman susacaksınız? Bütün bu saçmalıklarınızdan bize ne? Ne diye sürekli FM' nin orasını burasını kirletme ihtiyacı duyuyorsunuz? Sizin orayı burayı kirletmenizi, yazdığınız saldırgan ve hakaret dolu sözlerinizi görmek zorunda değiliz. Kendini beğenmiş yorumlarınız, ona buna tepeden bakan, hakaretler yağdıran yorumlarınıza devam etmemeniz için, size malzeme vermemek için insanlar artık sizinle muhatap olmuyor. Çünkü yazdıklarınızda tartışmaya ya da konuşmaya değecek hiçbir şey yok. Yapabileceğiniz en iyi şey hakaret etmek, ona buna sataşmak. Tartışma ne demek bilmiyorsunuz. İnsanlar bunu öğrendiler artık. Neden sizinle tartışmaya çalışsınlar ki?

Size tavsiyem bir doktora gitmeniz. Çünkü durumunuz hiç iyi değil.
0
qwqw
Şimdi ben sana herhangi bir şey söyledim mi?
Seninle bir şekilde muhatap oldum mu?
Sana hitaben bir şey yazdım mı?

Hayır yazmadım...

Ben tamamen Butch ağa'yı muhatap alarak kendisine bir not bıraktım.

Ama sen dayanamadın ve yine bu yazıya da atladın.

Ben seni ta en başından beri adam yerine koymuyordum. Hala da koymuyorum... O yüzden sen çıldırıyorsun. Çıldırıp benim her yazıma cevap verme ihtiyacı hissediyorsun.

Hem malzemeden bahsediyorsun hemde o malzemeyi benim elime sen veriyorsun..

İşte diyorum ya, sen bir Troll'sün. Çünkü bana cevap hakkı doğuracak şeyler yazıyorsun.

Ben doktora gideyim ama sende çocuk kreşine git. Senin oynayacağın bir yer değil burası. Sen git plastik kovaların ve legolarınla oyna.

Tamam mı çocuk?
0
qwqw
Şimdi sana Troll ne demek tam olarak izah edeceğim.

Sen wikipedia'ya mikipedia'ya inanma. Wikipedia'ya troll'ün anlamını yazanlar da bir çeşit troll'dür. Troll olmasalar, zaten troll gibi bir kelimenin anlamı üzerine sayfalarca karalamazlar. Böyle saçma bir kelimeyi oraya tarif etmek bir çeşit troll'lüktür.

Şimdi troll'ün anlamını sana öğreteyim. Sizin kreş'de bunu kimseden öğrenemezsin. Kimse bilmez çünkü bunun anlamını.

Evet Troll ne demektir?

Bir kişi nasıl troll olur?

Troll şudur:

Örneğin ben burada bir Linux dağıtımını eleştirdim diyelim. Bu linux dağıtımını eleştirmek benim hakkımdır ve ben bu linux dağıtımının donanımım da çalısmadıgını yazdım diyelim. Birisi çıkıp benim nedenlerini belirttigim halde o dağıtımı eleştirdigimi, döküman okumadıgımı, cahil oldugumu, linux'den anlamadıgımı, linux kullanmamam gerektigini söylüyorsa işte o troll'dür.

Mesela ben genele bir şey yazdım diyelim. Kesinlikle nick belirtmedim ve mesela korsan yazılımcıları eleştirdim. Eğer birisi çıkıp bana kişisel sataşırsa o troll'dür.

Mesela ilgili Linux dağıtımına fanatizm besleyip, o dağıtım eleştirilince buna tahammül gösteremeyen troll'dür.

Mesela kendi nicki zikredilmedigi halde gıcık kaptıgı kişinin her mesajına yanıt veren troll'dür.

Mesela sen bir Troll'sün. Çünkü en başından beri benim her mesajıma muhalefet oluyorsun.

Muhalefet olmak için yazı yazanda troll'dür.

Şimdi Troll'ün anlamını iyice öğrendin mi?

İyi çalışırsan, okulda 5 alabilirsin...
0
Challenger
Sizin fikirlerinizin hiçbirisi bana uymuyorsa, başından beri de sonuna kadar da muhalefet olurum. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. İsim belirtmeyle ne ilgisi var bunun? Ortamı geriyorsunuz, ona buna laf atıp, hakaretler yağdırıyorsunuz, burayı kişisel mesajlaşma servisleri gibi kullanmaya kalkıyorsunuz ve ben de rahatsızlığımı belirtip, tepki gösteriyorum.

Hem oraya buraya mesaj atıp, kaşınıyorsunuz. Sonra tepki gösterince "ama önce onlar başlattı" diye ağlayıp sonra da yine hakarete devam ediyorsunuz. Gözünüz dönmüş sizin.
0
qwqw
Bir livecd düşün. LiveCD ne amaçla yapılmıştır? LiveCD'yi bilgisayarına takarsın ve boot edersin. LiveCD senin tüm donanımını otomatik tanır. Peki tanımadı diyelim? Yapabileceğin bir şey var mıdır? Diyelim ki, senin ekran kartın ile uyuşmuyor bu LiveCD. İlgili LiveCD'de ki sürücü Bug'lı diyelim. Sen ne yapabilirsin böyle bir durumda? Ya LiveCD'yi kurulabiliyorsa diskine kurarsın (Ancak o zaman sorunu gidermek için okuyacağın dökümanlar işe yarar) Ya da kaldırıp atarsın o CD'yi. (Çünkü sen o'nu LiveCD olarak istiyorsundur) Sonra gelip buraya o CD'yi eleştirirsin. Sana birisi çıkar ve döküman okumadıgını, cahil oldugunu iddia ederse, o kişi sitede yetkili biri olsa dahi işte o troll'dür. Şimdi anladın mı Troll kimdir? Bunların aklının bir köşesine yaz ki, ilerde birilerinin karşısında, çocuk, sübyan, kafasız ve akılsız durumlarına düşüp, karizmanı çizdirme.
0
Challenger
Ben neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum da siz konuşma üslubunuzu düzeltmeyi ve insanlara nasıl hitap etmeniz gerektiğinizi hiç bilmiyorsunuz.

Bu arada ben size Troll nedir diye sormadım.
0
qwqw
Ben son derece saygılı biriyimdir. Hiçkimseye durduk yere ukalalık yapmayacak ve hiçkimsenin sitesinde durduk yere pislik yapacak biri değilim.

Hatta o derece saygılıyımdır ki, benden 100.000 kat daha bilgili olduğunu ukalaca savunan ve bana yapabileceğim ve anlayabileceğim bir şeyin çok daha basitini önererek beni küçümseyen insanlara bile dostça davranabilmişimdir bir yere kadar.

Ama öyle bir an gelir ki, birikir birikir ve artık kendini dizginleyemeyecek duruma gelirsin. Benim üslubum çok düzgün olmayabilir. Ama bunun sebebi daha eskilere de dayanabilir.

En azından ben bu sitedeki insanların birçoğunu bu portal da tanımış değilim. Ben bu sitedeki insanların bazılarını daha başka ortamlarda tanımışım. O ortamlarda ben o kişilerin ne tip bir karaktere sahip olduklarını da biliyorumdur. O yüzden kanını, ciğerini bildiğim adamların, senin yazılarını okuyarak anlayamayacagın ama benim anlayabileceğim düşüncelerine karşılık üslubum değişiyordur.

Şimdi ben hala burada yazıyorsam beni ilgilendiren meselelere cevap veriyorumdur. Seninde dikkatini çektigi gibi ben bu sitede kimseyi iplemiyor, içimden geldigi gibi yazıyorum.

Ne onların saçma karmaları umrumda ne onların hegamonyası altında burada tutunabilmek umrumda. Ne de başkalarının benim psikolojik durumum ya da kişiligim hakkında yaptıkları/yapacakları saçma hezeyanları beni ilgilendirmemektedir.

Ben burada ne kadar bilgili ve bilmemne oldugumu cümle aleme sergilemeye çalışarak ego tatmin etmiyorum. Eğer öyle bir niyetim olsa idi, senden çok daha saygılı ve çok daha efendi bir şekilde burada bulunurdum.

Çünkü ben salak değilim ya da en azından kafam buradaki yapmacık saygıdeğerligin kazanılabilmesi için, yapmacık bir efendi rolünün gerekliligine basıyor.

Eğer ben saygı ve bilgili olma konusunda takdir bekliyor olsaydım, bir FM yalakası olur o şekilde hareket ederdim.

Ancak ben burada bulunan insanların ne halt olduklarını derinlemesine bildigim için, onların yapmacık üslublarının altında aslında nasıl bir çingenelik ve çirkeflik yattıgını anlayabiliyorum.

İşte o yüzden benim diğer yüzüm ile muhatap olmak zorunda kalıyorlar.
0
qwqw
Ve sana önerim hiçbir zaman mahalle ağzıyla konusan birisinin yazılarının içindeki inceliği anlamadan o kişi hakkında yeterli bilgiye sahip oldugunu düşünmemendir.

Öyle adamlar vardır ki, yazısına ya da tarzına baktıgın zaman, o'nun gerçekten adam oldugunu zannedersin.

Öyle kişiler vardır ki, o kişilerin yazılaırnı okudugun zaman kötü bir üslub görürsün ama o yazıların içinde her zaman doğru şeyler bulabilirsin.

Sen ve senin gibi düşünenler, beni her yerde ahlaksız, küfürbaz, basit, mahalle ağzıyla konusan ve bilgisiz olarak nitelendirmişlerdir.

Ama kendilerine baktıgın zaman, menfaatçiligin, aşagılık duygusunun, çirkefligin ve adiligin en alasını bulabilirsin.

Çünkü onların karakter yapıları tamamiyle farklıdır. Egosit, menfaatçi ve bencildirler. Birbirlerini tutarlar çünkü birbirlerinden çıkarları vardır. (Sırf bu site için konusmuyorum)

Her zaman okudugun yazının içindeki ana temayı anlayabilmelisin. O yazı sana göre kötüdür, küfürlüdür ya da işine gelmeyen şeyler içeriyor diye o yazı hakkında önyargı beslememen gerekir.

Hatta belki yazı çok kötü bile olabilir. İmla hataları içerebilir belki de gerçekten cahil birisinin klavyesinden çıkmış gibidir.

Ama tüm bunlar senin o yazının içindeki doğruları anlamanı engellememelidir. O yazıyı okumalı ve düşünmelisin.

Bilmedigin konularda ise peşin hüküm vermemelisin. Kimin ne halt oldugu yazısına ve tarzına bakılarak anlaşılmaz.

Kimin ne kadar bilgili oldugu ise yine buna bakılarak kestirilemez.
0
qwqw
Ek olarak benim küfretmem sadece bu sitenin kurallarına göre aykırıdır. O kuralı koyanlar ise bu sitenin patronlarıdır.

Gerçek hayat ise öyle değildir. Burası özel mülkiyet oldugundan o yasaklar burada geçerli olabilir.

Biz küfretmiyoruz diye övünenlerin kesinlikle adam olduklarını zannetmeyesin.

Çünkü insanın kişilik yapısı ve gerçek düşünceleri böyle basit bir şekilde anlaşılmaz. Küfür kullanan ahlaksızdır adidir ama küfretmeyen bilgili ve efendidir gibi bir şey sadece bu sahte entelektüeller için geçerlidir.

Onların hepsi sahte entelektüel.

Ellerindeki mevcut bilgiden başka övünecekleri hiçbir şey yoktur. Adam programcıdır ve bunun dısında kimse o adama saygı duymuyordur.

Bunu abartır ve kibar üslubu ile harmanlar. Saygıyı bunun üzerinden kazanmaya çalısır.

Bunun altında o kişinin aşagılık kompleksi yatmaktadır. Ben bunların hepsini biliyorum ve o tip insanları iyi tanıyorum.
0
qwqw
Ayrıca şunu da söylemeliyim ki: Ben bu sitede öyle çok da küfür filan etmiş değilim. Aksine bana küfür edilmiştir. Eğer arşivleri karıştırırsan bana edilen küfürleri sana gösterebilirim. Ama sen benim galiz küfürlerimi bana gösteremezsin. Benim bu sitede kullandıgım galiz küfür 3-5 taneyi geçmez.

Benim bu siteden gönderilme sebebim tamamen başkadır. O sebebi ben biliyorum. Bana küfredenler bu sitede korunup kollanıyor sürekli. Çünkü irc odası da dahil olmak üzere hepsi birbirinin reel'den yalakası.
0
qwqw
Sana önerim Debian List başlıklı yazımı okumandır. Bunun dısında Anhanguera denen adamın porno muhabbetlerini yazdıgım arşivleri karıştırmandır.

Bu sitede küfür ve açık saçık şeyler desteklenmektedir. Ama o küfür ve açık saçık konusmaların tolore edilebilme seviyesi her kişi için değişmektedir.

Ben 3 küfür edersem banlanırım başkası komple porno muhabbeti anlatırsa banlanmayabilir.

Sonra da küfre karsıyız mesajları verilebilir...
0
qwqw
Kişilerin küfürleri reel'den tanıma ve kanki seviyesine göre tolere edililir burada.

Bilgine...
0
lale
siz değerli üstadlarımın bu şekilde anlamsız ve malesef boş tartışmaları beni çok üzüyor. lütfen konuyla doğrudan ilgili kaliteli ve dolu yorumlar yapınız.
0
lale
siz değerli üstadlarımın bu şekilde anlamsız ve malesef boş tartışmaları beni çok üzüyor. lütfen konuyla doğrudan ilgili kaliteli ve dolu yorumlar yapınız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google: Aziz mi Şeytan Mı?

anonim

Artık Google ile ilgili haberleri okumaktan biz usandık fakat Google yeni ürünler çıkarmaktan usanmadı. Google'ın çıkardığı son son ürün Google Homepage API yardımıyla istenildiği şekilde web sayfaları düzenlenebilecek, tabii ki ajax ve atom teknolojileri üzerinden.

Detaylı bilgi için buraya, APIiçin buraya bakabilirsiniz.

Google Code Jam'05 Sonuçları Açıklandı!

Ragnor

Evet kazananlar belli oldu. Birinciye verilecek olan 10.000$'lık ödülü Polonya'dan, Varşova Üniversitesi'nden Mark Cygan kazandı. İkinci Hollanda'dan, Twente Üniversitesi'nden Erik-Jan Krijgsman, üçüncü ise Moskova Eyalet Üniversitesi'nden Pyotr Mitritchew.

İlgili habere ulaşmak için buraya ve Google Code Jam'05 hakkında daha fazla bilgi almak için ise buraya bakabilirsiniz.

Google' dan 'Simple' Programlama Dili

Tarık

Google tarafından daha çok Android uygulamaları yazmak için geliştirilmiş BASIC benzeri bir programlama dili.

Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

innaw

Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak

Şirket Portalleri İçin Yeni Alternatif

anonim

Google geçen yıl JotSpot'u satın almıştı. Şu anda bunu ürün olarak portföyüne ekledi. Ürünün adı ise "Google Sites". Amaç Microsoft Sharepoint, Lotus Collaboration Suite, SAP Portal, Oracle Portal gibi kurumsal portal yazılımlarına alternatif olmak. Google her konuda iddialı olduğunu bu konuda şampiyonluğa oynamak istiyor.