2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

0
xelon
Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.
Google'ın bir yıl önce açıkladığı 1 GB ücretsiz e-posta hesabından sonra, Yahoo ve Microsoft 4MB'lik e-posta alanından 250 MB'ye terfi etmişlerdi. Yahoo Nisan ayının sonunda ücretsiz 1 GB alan vereceğini bildirmişti. Bunun üzerine Google, Gmail'in 1. yılında e-posta alanını 2'ye katlayacağını, üyelerine 1 Nisan'a yakışır bir dille www.gmail.com adresinden bildirdi. Bunun üzerine Yahoo yetkilileri "1 GB'nin üzerinde verilecek olan boş alanlar Okyanusa bir kova su dökmeye benzer" yorumunu getirdi. Google yetkilileri ise şimdiden 1 GB'yi dolduran üyelerinin bulunduklarını bildirdiler.

Kaynak : GMail gives 2 GB+ of free storage space as a birthday gift

Görüşler

0
Ulath
Google ne yaparsa iyi yapar :). Google'ın arama motoru platformundaki üstünlüğünü diğer platformlarada taşıyacağından şüphem yok.(Hala Google Maps'in nasıl bu kadar mükemmel çalıştığı benim için muğlak :) ). Eğer google gibi şirketler olmasa(tabii ki open source'da dahil) diğer şirketler ellerindeki geri kalmış teknoloji ve yazılımları kullanıcılarına(bize) dayatmaya devam edecekler.
Açık kaynak kodu felsefesinin kıymeti şimdi daha iyi anlaşılıyor.
0
mentat
google ve acik kaynak alakasi?
0
Ulath
Yorum daha dikkatli okunursa görülecek ki, google'ın güzel işler yaparak diğer şirketleri güzel işler yapmaya sevk etmesi gibi open source ve free soft. foundation'ların da güzel işler yaparak diğer şirketleri güzel işler yapmaya zorladığına dikkat çekmek istenmektedir. "Linux, firefox ve daha niceleri olmasaydı acaba biz şu anda hangi seviyedeki yazılımları ve teknolojileri kullanmak zorunda kalırdık?" mevzuundan bahsedilmekte.
0
sleytr
Benzer şekilde eğer AMD (ya da başka bir üretici) olmasaydı AMD'yi 64bite erken geçmekle suçlayan Intel 2005 yılı için bize kaç "mhz" layık görürdü acaba? Aynı şey Nvidia ve ATI içinde geçerli...

Rekabetin her türlüsü güzel!
0
loker
E, adam (intel) haklı.... daha micros~1 64 bit için yazılımları dönüştüremedi... çıkartsan ne işe yarayacak... http://seminer.linux.org.tr 'de Frost'un bir lafı var, bilişim alanında hiç yanlış çıkmadı....
0
sleytr
O zaman ms'te daha ortada 64bit işlemci bile yok diye acele etmezdi. Firefox olmasa IE 7'yi Longhorn'dan önce çıkartmayacak olan ms, 64bitide yama ile sunmak yerine sonraki win sürümünü beklerdi muhtemelen...

gelişme sermayenin umrunda değil, önemli olan var olanı satarak olabildiğince çok para kazanmak. Bu nedenle bence "Rekabet = Gelişme".
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'la eğlenmenin 55 yolu!

larweda

Internet'teki google ve arama motorları hakkında başarılı bloglardan biri olan Google Blogoscoped'un yazarı Philipp Lenssen'in yazdığı Creative Commons'la lisanslanmış "55 Ways to Have Fun With Google" adlı kitabı, kitap için yapılmış www.55fun.com sitesinden indirilmeye sunulmuş (Sadece ingilizce indirilebiliyor). Kitap her ne kadar kimilerine gereksiz ve anlamsız gelecek bilgiler toplamı olsa da, gerçekten eğlenceli detaylar barındırıyor. Göz atabilirsiniz.

Google Urchin'i satın almak üzere

ether

Aaron Swartz'ın Google Weblog'daki haberine göre, ismi verilmeyen bir şahıs, Urchin web sitesi trafik analiz yazılımının Nisan ya da Mayıs ayalarında Google'a satılması ile ilgili bir kaç tüyo vermiş.

Google İstanbul'da Dil Uzmanı / Editör / Dilbilimci Arıyor

FZ

Google Jobs Türkiye bölümünde görülebileceği gibi Google, Türkçe uzmanları arıyor. Linguist - Istanbul olarak geçen ilanda belirtilen özellikler şöyle:

Google Android işletim sistemli Asus EeePC

anonim

Google'un Android işletim sistemi sonunda Netbook sahasına da gözünü dikti. Önceleri sadece mobil cihazlar için düşünülen Android, payını arttırmak istiyor. Asus EeePC'ler üzerinde yapılan testler başarılı olursa ki çok büyük ihtimalle öyle görünüyor, yaz sonlarına doğru üzerinde hazır Android yüklü EeePC'leri piyasada görebileceğiz. Google ile Microsoft arasındaki rekabet işletim sistemi pazarında da kızışacak gibi görünüyor.

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...