2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

0
xelon
Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.
Google'ın bir yıl önce açıkladığı 1 GB ücretsiz e-posta hesabından sonra, Yahoo ve Microsoft 4MB'lik e-posta alanından 250 MB'ye terfi etmişlerdi. Yahoo Nisan ayının sonunda ücretsiz 1 GB alan vereceğini bildirmişti. Bunun üzerine Google, Gmail'in 1. yılında e-posta alanını 2'ye katlayacağını, üyelerine 1 Nisan'a yakışır bir dille www.gmail.com adresinden bildirdi. Bunun üzerine Yahoo yetkilileri "1 GB'nin üzerinde verilecek olan boş alanlar Okyanusa bir kova su dökmeye benzer" yorumunu getirdi. Google yetkilileri ise şimdiden 1 GB'yi dolduran üyelerinin bulunduklarını bildirdiler.

Kaynak : GMail gives 2 GB+ of free storage space as a birthday gift

Görüşler

0
Ulath
Google ne yaparsa iyi yapar :). Google'ın arama motoru platformundaki üstünlüğünü diğer platformlarada taşıyacağından şüphem yok.(Hala Google Maps'in nasıl bu kadar mükemmel çalıştığı benim için muğlak :) ). Eğer google gibi şirketler olmasa(tabii ki open source'da dahil) diğer şirketler ellerindeki geri kalmış teknoloji ve yazılımları kullanıcılarına(bize) dayatmaya devam edecekler.
Açık kaynak kodu felsefesinin kıymeti şimdi daha iyi anlaşılıyor.
0
mentat
google ve acik kaynak alakasi?
0
Ulath
Yorum daha dikkatli okunursa görülecek ki, google'ın güzel işler yaparak diğer şirketleri güzel işler yapmaya sevk etmesi gibi open source ve free soft. foundation'ların da güzel işler yaparak diğer şirketleri güzel işler yapmaya zorladığına dikkat çekmek istenmektedir. "Linux, firefox ve daha niceleri olmasaydı acaba biz şu anda hangi seviyedeki yazılımları ve teknolojileri kullanmak zorunda kalırdık?" mevzuundan bahsedilmekte.
0
sleytr
Benzer şekilde eğer AMD (ya da başka bir üretici) olmasaydı AMD'yi 64bite erken geçmekle suçlayan Intel 2005 yılı için bize kaç "mhz" layık görürdü acaba? Aynı şey Nvidia ve ATI içinde geçerli...

Rekabetin her türlüsü güzel!
0
loker
E, adam (intel) haklı.... daha micros~1 64 bit için yazılımları dönüştüremedi... çıkartsan ne işe yarayacak... http://seminer.linux.org.tr 'de Frost'un bir lafı var, bilişim alanında hiç yanlış çıkmadı....
0
sleytr
O zaman ms'te daha ortada 64bit işlemci bile yok diye acele etmezdi. Firefox olmasa IE 7'yi Longhorn'dan önce çıkartmayacak olan ms, 64bitide yama ile sunmak yerine sonraki win sürümünü beklerdi muhtemelen...

gelişme sermayenin umrunda değil, önemli olan var olanı satarak olabildiğince çok para kazanmak. Bu nedenle bence "Rekabet = Gelişme".
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google: Gizlilik mi?

tongucyumruk

Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?

Google Code Jam'05 Sonuçları Açıklandı!

Ragnor

Evet kazananlar belli oldu. Birinciye verilecek olan 10.000$'lık ödülü Polonya'dan, Varşova Üniversitesi'nden Mark Cygan kazandı. İkinci Hollanda'dan, Twente Üniversitesi'nden Erik-Jan Krijgsman, üçüncü ise Moskova Eyalet Üniversitesi'nden Pyotr Mitritchew.

İlgili habere ulaşmak için buraya ve Google Code Jam'05 hakkında daha fazla bilgi almak için ise buraya bakabilirsiniz.

Google'ın İlk Sunumu

anonim

Google'ın kurucularından Lary Page'in 1998 yılında Stanford'da yaptığı sunuya buradan ulaşabilirsiniz. Oldukça ilginç.

Google SoC'a Katılan Türk Öğrenciler ve Projeleri

FZ

Necdet Yücel'in duyurusunu buradan da insanlarla paylaşalım: Kendilerine başarılar diliyor ve Eylül ayında ortaya çıkacak sonuçları merakla ve heyecanla bekliyoruz.

Google Android işletim sistemli Asus EeePC

anonim

Google'un Android işletim sistemi sonunda Netbook sahasına da gözünü dikti. Önceleri sadece mobil cihazlar için düşünülen Android, payını arttırmak istiyor. Asus EeePC'ler üzerinde yapılan testler başarılı olursa ki çok büyük ihtimalle öyle görünüyor, yaz sonlarına doğru üzerinde hazır Android yüklü EeePC'leri piyasada görebileceğiz. Google ile Microsoft arasındaki rekabet işletim sistemi pazarında da kızışacak gibi görünüyor.