Mozilla 0.9.9 çıktı

0
anonim
Yeni sürümde MathML standart olarak eklenmiş durumda. Ayrıca Unix sürümlerinde True Type font ve font anti-aliasing desteği var. Mükemmel bir browser, mail-news reader, HTML editor ve IRC Client'dan oluşan bu paketi hala denemeyen varsa çok şey kaçırıyorlar demektir.
Release notes..
Download..

Görüşler

0
anonim
Mozilla'nın güzel yanlarından birisi de farklı platformlarda bile aynı dasya yapılarını kullanması. Mesela Linux'da mail accountalarımı Windows altında kurulu Mozill'ya symlink yaptım ve artık hangi işletim sisteminden boot edersem edeyim aynı mail hesabıma ulaşıyorum ve kaygısızca yeni gelen mailleri indiriyorum ;)
Ama Linux versiyonunun Windows'a göre daha yavaş olması katlanılır şey değil bence bu konuya el atmalılar hemen :)
0
m1a2
Windows versiyonunu denemediğimden böyle bir karşılaştırma imkanım olmamıştı. Gerçekten Linux versiyonu daha mı yavaş yaw? Yavaş olan startup`mı genel program tepkilerimi? İlginç buldum doğrusu...
0
anonim
Yavaş olan tepkiler. IceWm ve Windowmaker üzerinde denedim. Xfree86'nin nv sürücüsünü kullanıyorum. 0.9.8 versiyonu Windows'da gerçekten kusursuz, Linux'ta ise (Windows'a göre) biraz yavaş kalıyor..
0
anonim
bu mozilla hangi widget kütüphanesi ile yazılıyor?
0
m1a2
Mozilla`nın portable GUI lib`i XPToolkit. Bu portable GUI`ler script veya bytecode`ların yavaşlığına mukabil derlenmiş kod performansı arayanlar için oldukça önemli. XPToolkit`i de içeren şöyle derli toplu bir karşılaştırmalı tablo görmek istersen de şuna bir bak derim.
0
anonim
nazar değmesin baya bi widget kütüphanemiz varmış yani.bu arada gtk 2.0 da dün itibariyle duyurulmuş.

www.gtk.org

11 Mar 2002
The GTK+ team is proud to announce the release of version 2.0 of the GTK+ widget toolkit and associated libraries (GLib, Pango, and ATK). The result of 3 years work with contributions from hundreds of volunteers, GTK+-2.0 represents a major step forward in free software user interface toolkits
0
anonim
Bunu haber olarak göndermek lazımdı aslında yorumu yazana kadar gönderseydin ya :)
0
anonim
haklısın,benimde jeton sonradan düştü zaten.
0
anonim
En sonunda 0.9.9'un slackware paketini www.linuxpackages.net 'den indirdim ve denedim. Ýlk yorumda yazdýðým yavaþlýk önemli ölçüde azalmýþ :^)
Mozilla takýmý beni anlýyor olmalý...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.

Mozilla Thunderbird 0.9 çıktı!

Soulblighter

Mozilla Foundation, Thunderbird'in 0.9 sürümünü duyurdu. Bir çok hatanın düzeltildiği yeni sürümle birlikte yenilikler de mevcut.

Mozilla 0.9.1 geldi!

Necrodome

Netscape 6.0 ve 6.5 sürümlerinin de çekirdeği olan,Microsoft'un Internet Explorer dayatmasına karşı iyi bir alternatif olarak görülen browser/mail/Html tasarım aracı Mozilla'nın 0.9.1 sürümü çıktı.
İlk izlenimlerim henüz beta olmasına rağmen,Mozilla'nın oldukça iyi olduğu yönündeydi.Arabiriminin daha bir kullanıcı dostu olmasıyla beraber hızında da gözle görülür artış var.Daha iyi bir browser arayanlara duyurulur.
Windows versiyonunu indirmek için buraya tıklayın...

Mozilla Suite'in geliştirilmesine son veriliyor

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Tarayıcı, e-Posta istemcisi, Web yayınlama aracını bir arada sunan Mozilla Suite ürününü geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. şu an 1.7.5 sürümü bulunan Mozilla Suite'in 1.8 sürümü çıkmayacak. Vakıf bundan sonra Firefox ve Thunderbird üzerinde yoğunlaşacak Vakıf ayrıca yaptığı açıklamada Mozilla topluluğunda yer alan her geliştiricinin isterse Mozilla Suite'i sahiplenerek geliştirmeye devam edebileceğini ve 1.8 sürümünü çıkartabileceğini bildirdi.

Kaynak: eWeek

Mozilla Projesinde Radikal Değişim: Phoenix

Maverick

http://www.mozilla.org/roadmap.html ve http://mozillazine.org/talkback.html?article=3042 adreslerinde görülebileceği gibi Mozilla projesi Mail ve Browser bileşenlerini değiştirmek istiyor.

1.4 son klasik sürüm olacak ve stable 1.0.x serisinin yerini alacak. Ayrıca liderlik şekli değişip daha etkili modül sorumluları atanacak. Phoenix'e neler oluyor diyenler bunu beklemiyorladı sanırım ;^) (Tarihin 2 Nisan olduğunu hatırlatayım, bu bir şakaya benzemiyor) Bu haberle hız olarak slashdot'ı da geçmiş olduk bu arada...