Mozilla 0.9.1 geldi!

0
Necrodome
Netscape 6.0 ve 6.5 sürümlerinin de çekirdeği olan,Microsoft'un Internet Explorer dayatmasına karşı iyi bir alternatif olarak görülen browser/mail/Html tasarım aracı Mozilla'nın 0.9.1 sürümü çıktı.
İlk izlenimlerim henüz beta olmasına rağmen,Mozilla'nın oldukça iyi olduğu yönündeydi.Arabiriminin daha bir kullanıcı dostu olmasıyla beraber hızında da gözle görülür artış var.Daha iyi bir browser arayanlara duyurulur.
Windows versiyonunu indirmek için buraya tıklayın...

Görüşler

0
anonim
yani performansi kullanilabilirligi filan guzel explorer gibi bilgisayarida cok yipratmiyor ama sayfalari farkli gorme olayi devam ediyor.. bir cok script calismiyor, flashlardaki load movie olayini algilayamiyor birde netscape''den beri gelen sayfaya defaut margin verme olayi varki, avantaji dezavantajindan az oldugu dusuncesi agir basiyor..
0
cadas
Bu tip sorunlarin cogu aslinda suanki eski HTML kod aliskanliklarimizdan kaynakli bence... CSS kullanarak Mozilla ve Explorer'da birbirine cok yakin sayfalar yapmak hic zor degil... Mozilla bence harika bir cikis yapacak(AOL'un Netscape'i default browser'i yapmak uzere oldugu gozonune alinirsa mesela)...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bunda Mozilla yok mu ?

sundance

Geçenlerde Windows makinasını yeniden kurduğum kardeşim, ertesi gün bir sorunu olup olmadığını sorduğumda ´Herşey iyi güzel de bunda Mozilla yok mu ? Explorer çok yavaş´ diyerek beni şaşırttı :)

Demek ki insanlar o kadar da alışkanlıklarında sabit fikirlilik etmiyorlarmış, demek ki daha iyi olana alışmak daha kolay olabiliyormuş.

Benzer düşünen birileri de Micros~1 Explorer yerine Firefox kullanmak için 13 sebep diyerek sebeplerini sıralamışlar.

Mozilla 0.9.8 çıktı

anonim

Mail-News okuyucu, adres defteri, "wysiwyg" HTML editoru, ve ufak bir IRC clienti ile eksiksiz ve standartlara uyumlu bir Internet tarayıcı olan Mozilla'nın 0.9.8 sürümü duyuruldu. Günlük kullanıma uygun bir duruma ulaşmış olan Mozilla, gittikçe 1.0 hedefine daha da yaklaşıyor...

Mozilla Camino için Yardım Çağrısı

anonim

Mozilla Camino, diğer bir deyişle Mac altında kullanılan Mozilla, projesinin Türkçe çevirmenlere ihtiyacı var.

Eğer kullandığınız bir Apple makina varsa ve Camino projesine destek vermek istiyorsanız:

Firefox için Yahoo Toolbar

e2e

Yahoo, Firefox için Yahoo! Toolbar Beta sürümünü yayınladı.

Beta sürümü sadece Windows üzerinde, Firefox 1.0 ile çalışıyor.

Tamarin projesi (JavaScript2'ye giden yol)

roktas

Mozilla grubunca bugün yapılan duyuruya göre Adobe® firması Flash® oynatıcıda kullanılan ActionScript™ betik diline ait AVM2 isimli yeni nesil sanal makineyi Mozilla'ya bağışladı. ECMAScript sürüm 3 uyumlu bu sanal makine Firefox 1.5 ve 2 sürümlerinde de yer alan bazı yeni Javascript özelliklerini de destekleyen bir eşzamanlı derleyici (JIT) içeriyor¹.