Firefox'un İnternet Sayfasına Talep %237 Arttı

0
Soulblighter
Internet inceleme firması Nielsen Netratings'in yaptığı açıklamaya göre dokuz ay öncesiyle karşılaştırıldığında Mozilla'nın internet sitesinin Firefox bölümünün trafiği %237 arttı. Haziran 2004'de 795,000 ziyaretçisi olan sitenin bu yılın Mart ayında 2.68 milyon ziyaretçi gezdi.

Ziyaretçi özellikleri incelendiğinde, %79'luk bir oranla erkekler açık ara önde giderken, bayanlarında %29'luk oranla Firefox'a ilgisiz kalmadıkları gözleniyor.

Kaynak: Tom's Hardware Guide

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Yerelleştirmede Bir Adım Daha

FZ

Debian Türkiye camiasının tek kişilik ordu modeli çalışan gönüllülerinden Recai Oktaş'ın Debian Türkçe listesine attığı son mesajı paylaşmak istedim:...

Mozilla 1.0 Release Candidate 1

m1a2

Geldi geliyor derken Mozilla 1.0 RC1 18 Nisan`da sessiz sedasız çıktı. Fazlamesai`de yeni Mozilla sürümleri ile ilgili haberler yayımlanmıştı daha önceleri. Mozilla` nın şu son ulaştığı nokta itibariyle ne kadar olgunlaştığına ve mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapmak amacıyla esasında rel. 0.99`a göre cok büyük değişiklikler taşımamakla beraber Mozilla 1.0 Release Candidate 1`i de haber yapmayı uygun görmekteyim ;) Denemeyenler için hatırlatalım. Son serilerde Mozilla`ya bir `tabbed browsing` özelliği eklenmişti. `Tabbed browsing` -Opera`da olduğu şekilde- yeni sayfaların aynı browser penceresinde (tab) gösterilmesi özelliği oluyor ve bence tam bir `killer feature` (özellikle 3 tuşlu veya bir wheel mouse`unuz varsa gerçekten keyifli oluyor :) Opera`daki mouse gestures özelliği de ayrıca bir Mozilla installer paketiyle -XPI- eklenebiliyor, bu konu için bkz.

Mozilla Firefox 0.8

Soulblighter

"Ne zaman yeni sürüm çıkacak?" diye söyleniyordum kendime. Siz de benim gibi yeni sürüm manyağıysanız, hemen Mozilla Firebird'ünüzü güncelleyin ve yepyeni, çevik Mozilla FireFox´a kavuşun.

Türk basınındaki ilk Firefox ilanı!

velista

Focus dergisinin ocak ayında piyasaya çıkacak olan "10.Yıl Özel Sayısı"nda bir Firefox ilanı var! Aslında nereden başlamalı bilmiyorum... Çeşitli dergilerden gazeteci arkadaşlarımla uzun bir süredir şu konuyu konuşuyorduk: "Aslında birbirinden çok da farklı olmayan tanıtım ve inceleme yazıları dışında Firefox'a nasıl bir destek verebilirdik? Yayınlarımızda, küçük bile olsa Firefox'un ücretsiz ilanlarına yer veremez miyiz? Ve hepsinden önemlisi, Bilim ve Teknoloji dergileri, maddi olanakları çok kısıtlı olan açık yazılım dünyasına reklam sayfalarını sembolik bir oranda da olsa aralayarak 'fırsat eşitliği'nin ve 'gerçek rekabet ortamı'nın yaratılmasına olanak sağlayamaz mı?"

Sanırım bize bu düşünceyi ilk veren "Fazlamesai" sitesiydi... Fazlamesai forumunda başlayan Firefox ilanı tartışması, açık yazılıma inanan pek çok gazetecinin aynı soruyu kendisine sormasına neden oldu.

FireFox'u Savunalım!

anonim

Ortada W3ORG standartları olduğu halde inatla sadece IE uyumlu web sayfası yapan kişi ve kurumları teşhir etmek için kampanya başlamış.

Defending The Fox