Mozilla 1.7 de çıktı!

0
Challenger
Mozilla FireFox 0.9 ve Thunderbird 0.7' nin ardından Mozilla 1.7 de duyuruldu. Yeni Mozilla' nın açılışı daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Mozilla 1.7 ile ilgili sürüm notlarını http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.7/ adresinde bulabilirsiniz.

Görüşler

0
mos
hm cok fena
biri su kesme isaretini kaldirip "de" ile 1.7 arasina minik bir bosluk koyabilir mi ? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla 1.0 Çıktı

tongucyumruk

Ailemizin browser'ı Mozilla sonunda 1.0 sürümü ile karşımızda... Resmi sitesi'nde Mozilla 1.0 Released gibi olabilecek en sadece biçimde yapılan duyuru ile Mozilla 1.0 Sürümüne adımını attı... Ayrıntılar için 1.0 Release Notes'a buradan ulaşabilirsiniz. Konuyla ilgili Slashdot'ta çıkan haberi ve gelen yorumları da buradan okuyabilirsiniz. (Bu arada FazlaMesai'de Mozilla sürüm takip sitesine dönüşmeye başladı gibi neredeyse günlük CVS updateleri bile haber olacak)

Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

coskung

Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.

Firefox için Yahoo Toolbar

e2e

Yahoo, Firefox için Yahoo! Toolbar Beta sürümünü yayınladı.

Beta sürümü sadece Windows üzerinde, Firefox 1.0 ile çalışıyor.

Mozilla ve Mozilla Firefox'ta Güvenlik Açığı! ;-)

Challenger

Sürekli Internet Explorer' ın güvenlik açıklarından, güvensiz bir web tarayıcısı olduğundan bahsedip, herkese Mozilla kullanmasını tavsiye edip duruyoruz. Peki Mozilla' da hiç mi güvenlik açığı çıkmıyor? Çıkıyor tabi. Ama hemen gideriliyor! Newsforge' da yayınlanan bu yazıda 8 Temmuz' da rapor edilen bir açıktan ve aynı gün içerisinde giderilmesinden bahsediliyor. Bu açık Mozilla aracılığıyla uzaktan kod çalıştırılabilmesine neden oluyor. Ancak, açık sadece Windows NT, 2000 ve XP sistemlerinde etkili oluyor.

Bir programlama platformu olarak Mozilla

tongucyumruk

Çoğu zaman Mozilla'nın (veya benim taktığım isimle "ailenizin browser'ı Mozilla, kısaca Moz") ismi sadece browser, arada bir de Mail&News programı olarak anılır. Daha da az anıldığı bir konu ise bunların sadece buzdağının görünen kısmı olduğudur. Buzdağının gerçek boyutları ise yalnızca hayal gücünüzle sınırlı. Mozilla tarihteki gelmiş geçmiş tüm browserlar arasında bekide en genişletilebilir, en esnek olanı.