Mozilla 1.1 çıktı

0
conan
Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Daha sağlam bir motor ve kullanıcı arabirimi.
  • CSS, DOM ve HTML standartlarina daha fazla uyumluluk.
  • Yeni ve çarpıcı Windows ikonları.
  • MS Dialup Networking (çevirmeli ağbirimi miydi? :) tetikleme.......
  • Linux için fullscreen mode (F11'e basın)
  • Download manager artık default olarak kullanılıyormuş ve de geliştirilmiş.
  • Adres Otomatik tamamlama daha akıllı
  • Linux Dosya seçici (Linux File Picker) dosya filtreleme konusunda gelişme.
  • Sürükle ve Bırak konusunda büyük gelişme
  • Sadece seçili yerin kodunu görebilme (bana bayaa ilginç geldi bu)
  • Mac OS X 10.15 kullanıcıları için Quartz rendering avantajı (hiç bilmiyorum ki nedir bu :)
  • HTML mailleri text görüntüleme
  • JavaScript debugger'da (böcek temizleyicisi :) büyük yenileme ve düzenleme.
  • Chatzilla'da nick tamamlama özelliği ve Japonca kanallara girebilme

    Daha fazla detay için

  • Görüşler

    0
    anonim
    `Sadece seçili yerin kodunu görebilme` olayı, IE 6'nın tweaklerinden biriyle birlikte geliyor, -hangisi olduğunu bilemiyorum, yüklemişim bi ara- ve table'lı filan bi web sayfası ile uuraşıyosanız, PHP'yle, ASP'yle Perl'le filan, gayet güzel bir şekilde işe yarayabiliyor. Mozilla'da deault gelmesi de çok yakışıklı olmuş hakkaten.
    0
    elrond
    Üzgünüm.IE 5.0 Power Toys dediğin. `Partial Source` diye geçer. Yeri gelmişken bu bu oyuncaklarda:


    Highlight Selected Text (Süper bir olaydır)
    Show link list in page.
    Image list.
    Do Web Search with selected text.
    Gibi ufak ama süper özellikler gelir.
    0
    tongucyumruk
    Highlight hariç hepsi mozilla ile default gelir.
    0
    elrond
    Hoopps. IE4 olacaktı. Yani 4 senelik bir teknoloji den bahsediyorus :-P


    Tamam tamam kızmayın şaka ;-)
    0
    cartman
    www.mozdev.org
    0
    anonim
    Linux ikonları da yenilendi...


    cartman
    0
    conan
    cool! :)
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Mükemmel Web Editörün Peşinde...

    FZ

    Akademik içerik yönetim sistemleri ile uğraşan biri olarak `web tabanlı HTML, XML editörü´ sözcüklerini bir arada duyunca pür dikkat kesiliyorum ister istemez ;-) Bu konuda kaç ürün incelediğimi artık hatırlamıyorum.

    Web tarayıcı dünyasının vahşi ve `cool´ dinozoru Mozilla bu sefer de karşımıza WYSIWYE (What You See is What You Edit) modeli bir tarayıcı içinde gömülü olarak çalışan `portable´XUL teknolojili bir web editör ile çıkıyor.

    Mozilla Inline Editor yani Mozile dikkatle takip edilmesi gereken bir ürün. Özellikle CMS yani Content Management System yani İçerik Yönetim Sistemi ile uğraşanlar için. Burada küçük ama etkileyici bir demo görebilirsiniz.

    Mozilla one point oh release party

    m1a2

    Mozilla 1.0 final release`den önce 1.0 release partisi duyuruldu :) 20 Haziran`da San Fransisco`da düzenlenecek partiye katılım serbest mi? Tabii ki öyle, küçük bir farkla. Partinin düzenleneceği dna lounge bar sınıfına girdiğinden eyalet yasaları gereği bu tip yerlere giriş için 21+ şartı gerekiyor. Yani 21 yaş altı Mozilla`cı Fazlamesaiciler (güzel bir sınıflama oldu di mi ama?) için üzgünüm, partiye katılamayacaksınız, San Fransisco`ya uçak bileti almaya kalkışmayın ;) Şimdi alternatiflerden bahsedelim: şurdan webcam ile partiyi takip edebilirsiniz. Veya Bugzilla`da 1.0 release`i için son derece kritik olarak rapor edilen Bug-100309`a kayıt yaparak bu bug`ı kapatabilir ve 1.0`ın çıkışını hızlandırabilirsiniz ;) Evet, Uruguay`dan Belçika`ya kadar alternatif partiler plânlanmış durumda. Microsoft-Turkey boğazda bi şeyler yapmıştı XP için. Onlardan yardım mı istesek acaba? Tecrübelerden istifade etmek lâzım...

    Not. Netscape`i pas geçerek bunu `Haberler` kategorisinde gönderiyorum. Netscape`i kaldırarak -veya kaldırmayarak- şöyle güzel bir `mozilla` kategorisi açsak diyorum; üstelik şurda fevkâlade haşmetli bir resim de var, onu da `mozilla.gif` olarak kullansak hani diyorum ;)

    Mozilla Suite'in geliştirilmesine son veriliyor

    Soulblighter

    Mozilla Vakfı, Tarayıcı, e-Posta istemcisi, Web yayınlama aracını bir arada sunan Mozilla Suite ürününü geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. şu an 1.7.5 sürümü bulunan Mozilla Suite'in 1.8 sürümü çıkmayacak. Vakıf bundan sonra Firefox ve Thunderbird üzerinde yoğunlaşacak Vakıf ayrıca yaptığı açıklamada Mozilla topluluğunda yer alan her geliştiricinin isterse Mozilla Suite'i sahiplenerek geliştirmeye devam edebileceğini ve 1.8 sürümünü çıkartabileceğini bildirdi.

    Kaynak: eWeek

    Firefox Güvenlik Güncellemesi

    Soulblighter

    Mozilla Vakfı, Firefox'un 1.0.1 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, yeni bir özellik sunmuyor. Sadece güvenlik güncellemeleri içeriyor. Düzeltilen güvenlik açıklarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

    Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

    tongucyumruk

    Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.