Firefox Klavye Tabanlı Gezinti Sistemini Deniyor

0
darkhunter
Firefox geliştirme ekibi sayfalarda yer alan adresler üzerinde gezinmek için yeni bir sistem tasarlamaya başlamış. Benzer bir sistem Opera 8 ile kullanılmaya başlamış durumda. Kullanılan sistem, televizyon için kullanılması düşünülmüş bir uygulamayı esas alıyor.
Deneysel Firefox sürümünde kullanıcılar Shift ve ALT tuşları ile birlikte ok tuşlarını kullanarak sayfalar ve siteler arasında seçim yaparak gezinebiliyorlar. Kullanıcıların fare kullanmasına gerek kalmıyor. Fikir yeni olmamakla birlikte bağlantıların sırası ile izlenmediğini düşünülürse, imlecin görsel olarak sayfa üzerinde dolaşması ise uygulama olarak yeni.

Mozilla Foundation mühendislerinden Asa Dotzer'e göre uygulamanın gelecekteki Firefox sürümlerinde kullanılması düşünülüyor. Deneysel Firefox sürümlerini -Windows ve GNU/Linux için- uygulamayı geliştiren ekibin internet sitesinden edinebilirler.

Yahoo News

İlgili Yazılar

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

Biz de bir gazeteye Mozilla Firefox için tam sayfa reklam verelim!

anonim

spreadfirefox.com'dan bir bomba daha: Firefox için gazeteye tam sayfa reklam.
Biz de böyle birşey yapabilir miyiz?

Fazla değil ama benden 20 milyon (20 YTL) çıkar. Bazı firmalar da destek olabilir sanırım. ;-)

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.

Mozilla Thunderbird 0.9 çıktı!

Soulblighter

Mozilla Foundation, Thunderbird'in 0.9 sürümünü duyurdu. Bir çok hatanın düzeltildiği yeni sürümle birlikte yenilikler de mevcut.

Firefox 1.0.3 duyuruldu

ndemir

Firefox 1.0.2 nin duyurulmasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen, Firefox 1.0.3 duyuruldu. Diğer 1.0.x versiyonlarında olduğu gibi bunda da daha çok güvenlik problemlerinin giderilmiş olması ön planda. Slashdot haberi burada.