Firefox Klavye Tabanlı Gezinti Sistemini Deniyor

0
darkhunter
Firefox geliştirme ekibi sayfalarda yer alan adresler üzerinde gezinmek için yeni bir sistem tasarlamaya başlamış. Benzer bir sistem Opera 8 ile kullanılmaya başlamış durumda. Kullanılan sistem, televizyon için kullanılması düşünülmüş bir uygulamayı esas alıyor.
Deneysel Firefox sürümünde kullanıcılar Shift ve ALT tuşları ile birlikte ok tuşlarını kullanarak sayfalar ve siteler arasında seçim yaparak gezinebiliyorlar. Kullanıcıların fare kullanmasına gerek kalmıyor. Fikir yeni olmamakla birlikte bağlantıların sırası ile izlenmediğini düşünülürse, imlecin görsel olarak sayfa üzerinde dolaşması ise uygulama olarak yeni.

Mozilla Foundation mühendislerinden Asa Dotzer'e göre uygulamanın gelecekteki Firefox sürümlerinde kullanılması düşünülüyor. Deneysel Firefox sürümlerini -Windows ve GNU/Linux için- uygulamayı geliştiren ekibin internet sitesinden edinebilirler.

Yahoo News

İlgili Yazılar

Mükemmel Web Editörün Peşinde...

FZ

Akademik içerik yönetim sistemleri ile uğraşan biri olarak `web tabanlı HTML, XML editörü´ sözcüklerini bir arada duyunca pür dikkat kesiliyorum ister istemez ;-) Bu konuda kaç ürün incelediğimi artık hatırlamıyorum.

Web tarayıcı dünyasının vahşi ve `cool´ dinozoru Mozilla bu sefer de karşımıza WYSIWYE (What You See is What You Edit) modeli bir tarayıcı içinde gömülü olarak çalışan `portable´XUL teknolojili bir web editör ile çıkıyor.

Mozilla Inline Editor yani Mozile dikkatle takip edilmesi gereken bir ürün. Özellikle CMS yani Content Management System yani İçerik Yönetim Sistemi ile uğraşanlar için. Burada küçük ama etkileyici bir demo görebilirsiniz.

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

IBM de Firefox dedi...

FZ

IBM şirket içinde web tarayıcı olarak Firefox kullanımını resmen desteklemeye başladı.

Firefox halihazırda personelin %10'u tarafından kullanılıyor (yaklaşık 30.000 kişi). Firefox artık şirket sunucularından da indirilebilecek ve şirket içinde Firefox teknik desteği verilecek.

IBM CIO'su (Chief Information Officer) Turkowski, endüstri standartlarına sadık açık kodlu Firefox ürününün genişletmenin ve üçüncü parti yazılımlarla çalıştırmanın daha kolay ve düşük maliyetli olduğunu belirtiyor.

Mozilla XUL İle Uzaktan Erişilebilen Uygulama Geliştirme

FZ

Mozilla ile uygulama geliştirmeyi zül addetmeyip XUL iyidir güzeldir ama şöyle sağlam bir iki örnek olsa makale tadında diyenler için: Remote Application Development With Mozilla - 1 ve Remote Application Development With Mozilla 2.

Örnek makalelerde uzaktan Mozilla ile erişebileceğiniz bir Mozilla Amazon Browser uygulaması geliştirilmesi adım adım anlatılıyor.

Mozilla Firefox 0.8

Soulblighter

"Ne zaman yeni sürüm çıkacak?" diye söyleniyordum kendime. Siz de benim gibi yeni sürüm manyağıysanız, hemen Mozilla Firebird'ünüzü güncelleyin ve yepyeni, çevik Mozilla FireFox´a kavuşun.