Firefox Klavye Tabanlı Gezinti Sistemini Deniyor

0
darkhunter
Firefox geliştirme ekibi sayfalarda yer alan adresler üzerinde gezinmek için yeni bir sistem tasarlamaya başlamış. Benzer bir sistem Opera 8 ile kullanılmaya başlamış durumda. Kullanılan sistem, televizyon için kullanılması düşünülmüş bir uygulamayı esas alıyor.
Deneysel Firefox sürümünde kullanıcılar Shift ve ALT tuşları ile birlikte ok tuşlarını kullanarak sayfalar ve siteler arasında seçim yaparak gezinebiliyorlar. Kullanıcıların fare kullanmasına gerek kalmıyor. Fikir yeni olmamakla birlikte bağlantıların sırası ile izlenmediğini düşünülürse, imlecin görsel olarak sayfa üzerinde dolaşması ise uygulama olarak yeni.

Mozilla Foundation mühendislerinden Asa Dotzer'e göre uygulamanın gelecekteki Firefox sürümlerinde kullanılması düşünülüyor. Deneysel Firefox sürümlerini -Windows ve GNU/Linux için- uygulamayı geliştiren ekibin internet sitesinden edinebilirler.

Yahoo News

İlgili Yazılar

TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

sundance

DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.

Tamarin projesi (JavaScript2'ye giden yol)

roktas

Mozilla grubunca bugün yapılan duyuruya göre Adobe® firması Flash® oynatıcıda kullanılan ActionScript™ betik diline ait AVM2 isimli yeni nesil sanal makineyi Mozilla'ya bağışladı. ECMAScript sürüm 3 uyumlu bu sanal makine Firefox 1.5 ve 2 sürümlerinde de yer alan bazı yeni Javascript özelliklerini de destekleyen bir eşzamanlı derleyici (JIT) içeriyor¹.

Mozilla Projesinde Radikal Değişim: Phoenix

Maverick

http://www.mozilla.org/roadmap.html ve http://mozillazine.org/talkback.html?article=3042 adreslerinde görülebileceği gibi Mozilla projesi Mail ve Browser bileşenlerini değiştirmek istiyor.

1.4 son klasik sürüm olacak ve stable 1.0.x serisinin yerini alacak. Ayrıca liderlik şekli değişip daha etkili modül sorumluları atanacak. Phoenix'e neler oluyor diyenler bunu beklemiyorladı sanırım ;^) (Tarihin 2 Nisan olduğunu hatırlatayım, bu bir şakaya benzemiyor) Bu haberle hız olarak slashdot'ı da geçmiş olduk bu arada...

Biz de bir gazeteye Mozilla Firefox için tam sayfa reklam verelim!

anonim

spreadfirefox.com'dan bir bomba daha: Firefox için gazeteye tam sayfa reklam.
Biz de böyle birşey yapabilir miyiz?

Fazla değil ama benden 20 milyon (20 YTL) çıkar. Bazı firmalar da destek olabilir sanırım. ;-)

Mozilla Thunderbird 0.9 çıktı!

Soulblighter

Mozilla Foundation, Thunderbird'in 0.9 sürümünü duyurdu. Bir çok hatanın düzeltildiği yeni sürümle birlikte yenilikler de mevcut.