Mozilla Camino için Yardım Çağrısı

0
anonim
Mozilla Camino, diğer bir deyişle Mac altında kullanılan Mozilla, projesinin Türkçe çevirmenlere ihtiyacı var.

Eğer kullandığınız bir Apple makina varsa ve Camino projesine destek vermek istiyorsanız:
Ludovic Hirlimann
qa-mozilla@hirlimann.net

adresine bir e-posta atıp detayları alabilirsiniz.


Orijinal mesaj şöyle:

Hi,

I'm one of the project leaders of Caminol10n which seeks to translate the Camino web browser to non-English languages. We don't currently have a Turkish version of Camino and are seeking to build a team to bruing Camino to turkish mac users. Could you help us ? I would love to release a Turkish version of Camino into our Multinlangauge package.

Regards
Ludovic

--
http://perso.hirlimann.net/~ludo/blog/

Yardım edebilmek için MAC makinanızın olması gerekmektedir.
Bende gönüllü olarak yardım etmek istediğimi belirten mesaj attım. Ancak MAC makinam olmadığı için, elimde olmayan nedenlerden dolayı yardım edemiyorum.


Mozilla Camino web sayfası
http://www.mozilla.org/products/camino/


Erkan Kaplan

Görüşler

0
FZ
iPod olsa?

:-P

(yanında binlerce mp3 taşıyıp bunların ancak bir kısmını, hatırlayabildiği kadarı bir kısmını kısıtlı bir ses sisteminde dinlemekten çılgınca bir zevk alanları bir türlü anlayamayacağım. Zaten Sony'nin WALKMAN mevzusuna da bir türlü adapte olamamış biri olarak bu durumum çok da garip olmasa gerek...)

Şaka bir yana Türkiye'de Apple kullanan insanlar acaba Mozilla'ya yüz verir mi, bu da ayrı bir konu tabii.
0
Teorisyen
Türkiye de Apple kullanan insanlar Mozillaya yüz de vermezler DESTEK te veremezlar..
Çünküüü...
Türkiye de kullanılan Apple ların Yüzde 99 u grafik amaçlı kullanıyorlar...
Bu grafik amaçlı kullanan abilerimin Camino dil destek paketlerini Türkçeleştirecek ya alt yapıları yoktur ya da para kazanmaya devam etmek varken boş vakit harcamayı sevmezler...
Alt yapıları denince de şunu anlamanız gerekir...
Apple üzerinde Quark + Freehand + Photoshop dan başka program kullanmayan (ve kullanamayan) bu abiler, başka tür programlarla uğraşmayı sevmedikleri için basit bir TXT dosyasının bile Apple da ne ile açılıp içerisinde yerelleştirme ile ilgili ne işlem yapılacağına dair hiç bir fikirleri olmadığı (ve olamayacağı) için, destek veremezler....

Ha bir de, önlerine hazır gelen kurulu sistem üzerine extra dan bir program kurmaya kesinlikle yanaşmazlar.. bu da da Mozillaya yüz vermeyecekleri anlamını çıkarır...

Zaten Türkiye de Apple kullananlardan geriye kalan yüzde 1 in ise ne bu siteden, ne de Mozilladan haberi vardır ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla Firefox 0.8

Soulblighter

"Ne zaman yeni sürüm çıkacak?" diye söyleniyordum kendime. Siz de benim gibi yeni sürüm manyağıysanız, hemen Mozilla Firebird'ünüzü güncelleyin ve yepyeni, çevik Mozilla FireFox´a kavuşun.

Mozilla Firebird (eski Phoenix)

roktas

Çıktı çıkacak derken, eski adı Phoenix olan Mozilla Firebird (0.6 ) resmen duyuruldu. Benim de büyük bir memnuniyetle kullandığım Phoenix'in bu isim değiştirmiş yeni sürümünde fazla bir değişiklik yok. Fakat ne de olsa bu bir resmi sürüm ve artık Phoenix (ve hatta Mozilla) yerine Firebird ismini kullanmamız gerekiyor. Bundan kısa bir süre önce Mozilla 1.3.1 ve 1.4 beta da sessiz sedasız duyurulmuştu. Mozilla 1.3.1 ile gelen bir yenilik olarak Mozilla Mail'in spam'e karşı etkin bir önlem olan Bayesian filtreleme özelliğine sahip olduğunu belirtelim. (Bu yenilik Mozilla'nın sadece browser tarafına dayanan Firebird için bir anlam taşımıyor.)

Mozilla 1.5, Mozilla Firebird 0.7 çıktı

tongucyumruk

Mozilla uygulama grubunun 1.5 sürümü duyuruldu. Aynı zamanda "benim bu kadar uygulamaya ihtiyacım yok" diyenlerin tercihi olan Mozilla Firebird gezgini ise 0.7 sürümüne ulaştı...

Türkçe Mozilla Eklentileri

anonim

Uzun uğraşlar sonunda Türkçe eklenti sayfası artık herkese açık. eklentiler.mozilla.org.tr

Artık yabancı eklenti derdi bitti. Bu sitede güncel eklentilerin Türkçe sürümlerini bulabilirsiniz. Sitede bulunan tüm eklentiler tamamen Türkçedir.Şu an sitede topla 24 tane eklenti bulunmaktadır.Bu eklentilerin çoğu, mozilla update de ilk 20-30 girmiş eklentiler.Şu an sadece ingilizcede olup başka dilerde olmaya eklentiler bile var.İleriki zamanlarda bu sayı gittikçe artacaktır.Umarım sizlerin de hoşunza gidecektir bu oluşum.Görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Tamarin projesi (JavaScript2'ye giden yol)

roktas

Mozilla grubunca bugün yapılan duyuruya göre Adobe® firması Flash® oynatıcıda kullanılan ActionScript™ betik diline ait AVM2 isimli yeni nesil sanal makineyi Mozilla'ya bağışladı. ECMAScript sürüm 3 uyumlu bu sanal makine Firefox 1.5 ve 2 sürümlerinde de yer alan bazı yeni Javascript özelliklerini de destekleyen bir eşzamanlı derleyici (JIT) içeriyor¹.