Mozilla 1.2 çıktı

0
conan
Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Type Ahead özelliği,
  • Basit toolbar kişiselleştirme,
  • Linux'de GTK temalarına destek,
  • Başlangıç sayfasına birden çok linkle (tab içinde) başlayabilme,
  • Link Önceden İndirme (Link Prefetch) özelliği: Browser birşey yapmazken potansiyel ziyaret edilebilecek yerleri indirme.
  • Mailler hard diskinizdeyken istediğiniz filtreyi uygulayabilme (SONUNDA!)
  • Windows için Palm Sync
  • MacOs için daha güçlü arabirim

    Daha fazla detay için

  • Görüşler

    0
    FZ
    Yani... yani artık Debian Linux ortamımda şu lanet olası (bazı) submit butonlarına basamama probleminden kurtuldum mu? Aman allahım bu gerçek mi? Şaka yapmıyorsunuz değil mi? Peki DEBIAN paketi var mı (son baktığımda göremedim de) yoksa derlemem gerekecek mi? (Şaşkın FZ n'olcak :-P
    0
    anonim
    isin ne! derle! heheheh

    conan
    0
    FZ
    Debian bizi fena alıştırdı bu paket meselesine, takıyorum cd'yi apt-get install paket_adi oh misler gibi ;-) Her bir şeyini kendi hallediyor bana da programın ismini yazıp çalıştırmak düşüyor ;-) Oysa özlemiştim, ./configure diyecem, make diyecem alet de bana aaa şu library yok bu library yok, falanca utility'yi de bulamadım falan diyecek ;-) En son o şekilde nvidia driver derledim ve sundance arkadaşımızın da katkıları ile kernel modül, vs. entegre ettim, hatta açılışta da nvidia bilmemne driver yüklendi falan diyor ama ben hala x konfig. dosyamda generic nv ile takılıyorum :) Neyse buraya kadar niye yazdım ben de bilmiyorum çünkü ben hayatımdan memnunum aslında :) Debian Gnu/Linux her bir işimi görüyor :) (Mozilla ayrı bir mevzu tabii ;-)
    0
    Maverick
    OMG hala Debian diyorlar. Submit hatası debian`a özgü değil, mozilla.org`dan indirdiğim seamonkey buildlerinde de var. Bunu son kez söylüyorum. FZ, lütfen, beni anlıyorsan gözünü falan kırp..
    0
    FZ
    Ya pardon ama ne deseydim? DEBIAN ortamında kullanıyorum Mozilla'yı ve böyle bir hata var. Debian'a laf etmedim ki, sen öyle anlamışsın. Ben Debian'a değil Mozilla'ya laf ettim. Debian'a özgü gibi bir laf da çıkmadı ağzımdan. Umarım 1.2 versiyonunda bu sorun kalmamıştır çünkü eğer bu sorun varsa bu versiyonu kurmamın çok manası yok.
    0
    Maverick
    Evet biraz yanlýþ anlamýþým affedersin. Sorunun 1.2 de olmadýðýný düþünüyorum (eve gidip deneyene kadar emin olamam), fakat 1.2a ve 1.2b de yoktu final`da da olmayacaðýný düþünüyorum. Ayrýca o 6 güvenlik açýðýnýn hepsi kapatýlmýþ durumda (girdiðiniz web sitelerinin izlenebilmesi açýðý dahil)..
    0
    Maverick
    Derlemen gerekmez. Binary paketi www.mozilla.org dan indir. Installer`lı paket ise indirdiğin, yer olarak /usr/local/mozilla yı göster. Hepsi bu kadar. indirdikten sonra kurulum 2 dakikanı bile almaz. Yalnız kurulumu X altında ve root olarak yapman lazım. Bunun için root olarak X windowsu açmak en kolay çözüm..
    0
    Maverick
    s/X windowsu/X Window`u
    pardon :^)

    Submit hatası yok test edildi onaylandı, gönül rahatlığı ile indirebilirsin FZ:
    http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla/releases/mozilla1.2/mozilla-i686-pc-linux-gnu-1.2-sea.tar.gz
    (13.5 MiB)
    0
    FZ
    Ey Maverick madem konu açıldı o halde şunu sormama izin ver. Benim şu anki sistemde Mozilla 1.0 var ve find / -name mozilla komutunu verdiğimde bana şu tip çıktılar geliyor:

    /usr/bin/mozilla-1.0.0
    /usr/bin/mozilla-xremote-client-1.0.0
    /usr/bin/mozilla-xremote-client
    /usr/bin/mozilla
    /usr/share/doc/mozilla-browser
    /usr/share/doc/mozilla-mailnews
    /usr/share/doc/mozilla-psm
    /usr/share/doc/mozilla

    Mozilla 1.2 kuracağım zaman bunu, eskisinin yani Mozilla 1.0'ın üzerine yazmak isterim yani sisteminde iki farklı Mozilla bulunmasına gerek yok diye düşünüyorum. Bu takdirde Mozilla Install programına /usr/local/mozilla dizinini göstermem yeterli olur mu yani üzerine yazar mı yoksa başka bir şey mi yapmam gerekir??? (Evet, FZ ile iletişime geçen işte başına böyle iş alır, uğraşır durur, sinirleri bozulur falan, sundance bu konuda sağlam tecrübe sahibidir ;-)
    0
    Maverick
    Estağfurullah ne demek, seni dönüştürmek bizim için zevk olacaktır. :^)
    Bu arada benim de zavallı bir newbie olduğumu unutmayın lütfen. Newbie helping newbie olarak başlatalım ilişkimizi..

    Cevaba gelince, sistemde iki sürümü birden tutabilirsin. /usr/local/mozilla dizini dışında hiçbir yere müdahale etmez installer. 1.2`yi çalıştırmak için tek yapman gereken /usr/local/mozilla/mozilla`yı elle çalıştırmak. Ancak şöyle bir sorun olabilir, iki sürüm aynı kişisel ayar dosyalarını (~/.mozilla altındaki) kullanamayabilir. Bu durumda, mozilla`yı iki ayrı profile ile kullanmak belki bir çözüm olabilir. Her sürüm farklı profile`ları ile ~/.mozilla altında kardeş kardeş ayarlarını tutabilir umarım.

    Temiz bir mozilla kurulumu yapmak istersen ama, önce tüm mozilla ve ilgili paketlerini kaldıralım. Daha sonra /usr/local/mozilla altına yeni versiyonu kuralım. IceWm, Windowmaker menülerini falan elle yaratmamız gerekecek doğal olarak. Çalıştırılabilir dosya /usr/local/mozilla/mozilla . Bu dizinin dışında hiç bir yere dosya koyulmadığı için bunu kaldırıp yeni versiyon veya debian paketini kurmak istediğimizde tek yapmamız gereken rm -r /usr/local/mozilla olacak. Yani gayet temiz ve sorunsuz.Tek problem mozilla`ya bağımlı paketler bu sürümü göremeyecek ve illa mozilla 1.0`ı kurmak isteyecek. Tek çözüm bunları kullanmamak.
    Sen yine de bir google yap önce belki birileri debian paketlerini hazırlamıştır çoktan 1.2`nin. E, ne de olsa debian kullanıyorsun, en bol bulacağın şey camia desteğidir bu dağıtımda..

    0
    FZ
    Detaylı bilgi için çok teşekkürler. Evden 13 MB'lık dosya çekmem zor, ofisten çekerim belki haftaya ama belki de zaten o zamana kadar Debian paketi hazırlanmış olur (ölümüne tembel : FZ) ;-)

    Beni dönüştürmeye gelince :) Valla bu uzun çok uzun bir hikaye :) MS DOS ve C programlama ile başladım, 1994 yılında ITU'de Linux ile boğuştum (Slackware tabanlı) ister istemez, bir ara 1 sene falan boğazıma kadar Sun Microsystems ve Solaris işletim sistemine battım çıktım sonra gene Windows üzerinde Internet ve veritabanı programlama falan ama bir yandan da gene okulla bağlantılı olarak CYGWIN ortamlarında gcc ile program derle vs. :) Yani artık kim neye dönüştürecek beni benim de kafam karıştı :) Allah somuzu hayreylesin amin! ;-)
    0
    FZ
    Pencere yöneticisi ve menü sistemi olarak FluxBox kullanıyorum. IceWm falan demişsin o yüzden bu notu ekleyeyim dedim ;-)
    0
    Maverick
    Heh, icewm diyince herkes hakaret etmiþsin gibi bakýyor zaten :)
    Senin ne kullandýðýný bilemem tabii, sýrf reklam olsun diye yazmýþtým ;)
    0
    Maverick
    Debian fanatiðine dönüþtürmekti kast ettiðim..
    0
    FZ
    ;-) Zaten öyle sayılırım. Genelde fanatizmi sevmem ama sevdiğim şeyi de desteklerim. Debian GNU/Linux kullanalım, kullandıralım. Sevelim, sevilelim :)
    0
    m1a2
    FZ bu not sana, debianplanet`te geçenlerde resmi olmayan debian paketleri için bir site duyurusu yapıldı. Unofficial paketler www.apt-get.org`da listelenen yerlerden indirilebiliyor. Bu adres özellikle phoenix, mplayer gibi henüz resmi paketleri çıkmamış uygulamaların kurulumuna imkan veriyor. Mozilla ile ilgili olan tarafı ise şu: Mozilla 1.2.1 stable`da mevcut değil malum. Bunun gibi stable`da olmayan paketlerin stable`a backport edilmiş hallerini de bu adresde bulabilirsin. (Bu şekilde sadece Mozilla için stable`dan ayrılman gerekmeyecek yani.) Ben Mozilla 1.2.1`i linkinden kurdum. (Mave`in dediği gibi submit problemi halledilmiş.) Yapman gereken şu: /etc/apt/sources.list dosyasına: deb http://people.debian.org/~frankie/debian/woody/kalem/ / satırını ekle ve apt-get update apt-get install mozilla mozilla`yı güncelle. Bu sitede java 1.3 için de bir kaynak mevcut, (eğer kurmamış isen) sources.list`e onu da ekleyebilirsin: deb ftp://ftp.tux.org/pub/java/debian woody main non-free
    0
    FZ
    Bilgi için çok teşekkür ederim ;-)
    0
    FZ
    Tekrar teşekkür ederim, verdiğin adresten bugün Mozilla 1.2.1'i kurdum ve SUBMIT probleminden kurtuldum. Yaşasın! :)
    0
    Maverick
    Bir başka yeni özellik: Windows platformunda mail`lere birden fazla attachment eklenmesi artık mümkün.
    Mozilla tüm kullanıcılara (1.0 ve 1.1 dahil) bu sürüme yükseltmelerini öneriyor. Yeni kuracaklar için de 1.2 artık tavsiye edilen sürüm (1.0.1 yerine)..
    0
    conan
    valla phoenix kullaniyorum. Inanilmaz da mutluyum. Herkese tavsiye ediyorum. Rahat, basit, saglam, hizli, popupsavarli, skinnable, of yani ooof...
    0
    Maverick
    Slashdot`da gördüm, BIOS üreticisi Phoenix yüzünden ismi deðiþecekmiþ galiba. Çünkü Phoeniz firmasýnýn da bir web tarayýcýsý varmýþ (embedded sistemler için galiba)..
    0
    Mayfer
    mozilla 1.1 de gerci dedigin gibi, ben mozillamla mutluyum fakat mozilla 1.2 de oldugu soyleniyor.
    0
    Mayfer
    mozilla 1.1 de gerci dedigin gibi, ben mozillamla mutluyum fakat mozilla 1.2 de hatalar oldugu soyleniyor.
    0
    anonim
    benim mozillada bir turlu cozemedegim bir sorunum var.
    win2K altinda mozilla kullaniyorum.
    Windows altinda hangi dosyalari yedeklemeliyim ki sistemi sifirdan kurdugumda tum mail ayarlarimi (koydugum rulelar falan dahil) yeniden geri alabileyim.
    Bir turlu cozemedim.
    Sirf bu yuzden sevmedigim Outlook xpress kullanmak istemiyorum.
    0
    sleytr
    benzer şekilde bende mozillaya mozdev.org'tan bir sürü eklenti kuruyorum ve bir sonraki sürümü üzerine kurunca(zip paketini) hepsi uçuyor.
    0
    anonim
    Su sorunu yasayan baska kimse yokmudur ??
    Bizi Micropsofta mahkum mu edeceksiniz ??
    0
    Maverick
    Release notes`u okuyan yok mu ? :^)

    Profile Locations
    Windows %USERPROFILE%Application DataMozillaProfiles[Profile Name][random string].slt
    Windows 2000 C:Documents and Settings[Windows Login Name]Application DataMozillaProfiles[Profile Name][random string].slt
    Windows 95 & Windows 98 C:WindowsApplication DataMozillaProfiles[Profile Name][random string].slt
    Mac OS 9 Documents:Mozilla:[User Profile]:[random string].slt:
    Mac OS X ~/Library/Mozilla/Profiles/[Profile Name]/[random string].slt/
    Linux ~/.mozilla/[Profile Name]/[random string].slt/
    0
    anonim
    :)
    peki Windows platformunda bu yontemle yedekleme ve geri yukleme yaptinmi?
    Dene bakalim calisiyormu?

    saygilar.
    0
    Maverick
    Çalışmıyorsa o halde belki registery'den de yedekleme yapman gereken yerler vardır belki?
    Bir de eskiden ilginç bir şey denemiştim ve çalışmıştı. Yaptığım, Linux üzerindeki mozilla`nın windows partisyonundaki profile directorysini kullanmasını sağlamaktı böylece mozilla mail`i hangi işletim sisteminde açarsam açayım aynı mailbox`ı kullanabilmiştim.
    0
    sleytr
    We've discovered a bug in Mozilla 1.2 (Bugzilla bug 182500) that can cause DHTML on some sites to fail. We plan to release Mozilla 1.2.1 with a fix shortly.
    ( http://www.mozilla.org/releases/ )
    0
    Maverick
    Teşekkürler not için..
    0
    anonim
    Mozilla 1.2.1 Released
    Mozilla 1.2.1 is out. This is our latest stable release and users of all previous versions are encouraged to upgrade to this release for features, as well as performance, stability, and security fixes. It contains the fix for the DHTML bug that prompted us to pull Mozilla 1.2.

    sLeytr
    0
    anonim
    Pardon görmedim bu yorumu. Evet latest and greatest mozilla 1.2.1 artık. Eski versiyon kullanıyorsanız ve hata görürseniz ağlamayın kimse size yardım etmeyecek muhahahah. Upgrade now!
    0
    anonim
    Mozilla 1.2.1 çıktı...
    0
    conan
    Bu arada type ahead ozelligi phoenix 0.4'de zaten var! ;)
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Mozilla 1.0 RC2 Çıktı

    anonim

    Mozilla'nın beklenen kararlı sürümüne yaklaşırken çıkan release candidate'lerden 2.'si de duyuruldu.
    Şu meshur kullanıcı dosyalarına erişebilen xml açığı da dahil olmak üzere birçok hata ve bug giderilmiş.
    Mozilla 1.0 RC2'nin sürüm notlarının (güncellemelerinin) tam listesine bu adresten ulaşabilirsiniz.
    İndirmek için ise ister yansı listesini ister ana sunucuyu kullanabilirsiniz.

    Phoenix 0.5 (Naples) çıktı

    conan

    Mozilla'nin kodundan yola çıkılarak yaratılan web browser phoenix'in yeni versiyonu çıktı. Bu sürümde birden fazla homepage, 5 düğmeli intellimouse desteği, akıllı sidebar özelliği, download, history, ulaşılabilirlik, performans, stabilite, konularında iyileştirme, program boyutlarında ve hafıza kullanımında küçülme gibi bir çok yenilik var.

    Mozilla 1.1 Alpha da çıktı

    crematorium

    Millet yine coştu, Mozilla 1.0'dan sonra yeni testler sonucunda ortaya çıkmış yeni Mozilla versiyonu 1.1 Alpha da çıkmış bulunmaktadır, Mozilla.org adresinden indirebilirsiniz. Yakında Mozilla 2.0 çıkarsa hiç şaşırmayın... :)

    Herkese kolay gelsin

    Firefox Klavye Tabanlı Gezinti Sistemini Deniyor

    darkhunter

    Firefox geliştirme ekibi sayfalarda yer alan adresler üzerinde gezinmek için yeni bir sistem tasarlamaya başlamış. Benzer bir sistem Opera 8 ile kullanılmaya başlamış durumda. Kullanılan sistem, televizyon için kullanılması düşünülmüş bir uygulamayı esas alıyor.

    FireFox 1.0 Preview Release

    mentat

    Mozilla FireFox Preview Release 1.0 çıkmış ve ilk 100 saat içinde 1 milyon kez indirilmiş bile! (Thunderbird de 0.8 olmuş)
    Yenilikler:
    - Pop-up önleyici biraz daha gelişmiş.
    - Güvenlik artmiş.
    - Sayfa içinde arama gelişmiş.
    - Plug-in arama/bulma aracı.
    - Live bookmarks.
    http://www.mozilla.org/products/firefox/
    Duyurulalı 10 gün olacak neredeyse, FM'de haberi geçti de ben mi göremedim?

    Editör'ün notu: Valla biliyodum. Hatta kullanıyorum bile. Ama neden yazmadım ben de bilmiyorum?