Mozilla´da dev güvenlik açığı!

0
tongucyumruk
Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.
Sisteminizde bu açığın bulunup bulunmadığını http://sec.greymagic.com/adv/gm001-ns/ adresinden kontrol edebilirsiniz (dosya adı kısmına varolan bir dosya adı yazın) Bu açık şu an itibariyle kapatılmış ve tüm source tree düzgün olarak patchlenmiş durumda. Tüm sürümlerin patchlenmiş hali bugün itibariyle yayınlanmaya başlanacak. Açıkçası açık kaynak kodlu bir yazılımda bu kadar büyük bir güvenlik açığının bu kadar uzun süre farkedilmeden kalmış olması inanılmaz. Herhalde Mozilla kaynak kodunu yazanlardan başka kimse incelemeye cesaret edemiyor.

Görüşler

0
anonim
> Herhalde Mozilla kaynak kodunu yazanlardan başka kimse incelemeye cesaret edemiyor.

Biraz yaygınlaşınca inceleyeceklerdir..

Açığın büyük olduğuna şüphe yok ama root olarak kullanmazsanız öyle password lerin çalınması falan mümkün değil. Ancak elbette ki kişisel bilgilerinizin dokunulmazlığına karşı önemli bir tehdit..
0
anonim
Linkten:
On 15 Dec 2001 Jelmer published an advisory titled MSIE6 can read local files,
which demonstrated how Microsoft''s XMLHTTP component allows reading of local files by blindly following server-side redirections
(patched by MS02-008)....It appears that Mozilla''s version of XMLHTTP, the XMLHttpRequest object, is vulnerable to the exact same attack.

MS IE6''da da varmış aynı hata. Mozilla hala 2-1 önde =)
0
elrond
Hayır. 2-2 MS patchlemiş durumda :-))
0
FZ
Haklısın. Bildiğim kadarı ile MS Explorer ile ilgili söz konusu açık geçen ay tespit edilmiş (belki de daha önce) ve gene geçen ay konu ile ilgili patch çıkarılmıştı.
0
anonim
Explorer'larda 1o kadar acik, hala yamanmamis olarak duruyor. Belki bunlarin bir kismi, bir ust versiyonunda duzeldi ama, genede acik aciktir..
0
cartman
http://jscript.dk/unpatched/ 14 olcak o =) Ho ho ho!
0
anonim
hazir su guvenlik konusu acilmisken bir sey sormak istiyorum bir newbie olarak
acaba sistemdeki onemli dosylar nedir ve bunlarin izni ne olmalidir?
yardimci olursaniz cok sevinirim...
0
anonim
Ben de bir newbie olarak diyebilirim ki, eğer güvenlik çok önemliyse default olarak güvenli gelen OpenBSD gibi bir sistem kullanmak iyi bir fikir olabilir. Bunun dışında, dosyalara mümkün olan en az hakları tanımak ve zorunlu kalmadıkça asla root hakları ile sistemi kullanmamak (ayrıca mesela binaryleri setuid yapmamak) temel prensipler. Daha ayrıntılı bilgiyi http://www.tldp.org veya http://www.linuxsecurity.com gibi sitelerdeki dokümanlardan edinebilirsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google ve Mozilla işbirliği

vizyoner

Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/

Mozilla.TR ye Suikast...

anonim

Dün Mozilla Türkiye sitesini gezmek istedim... Ama sonunda ne oldu...

Firefox Party

anonim

Firefox'un 1.0 sürümünü kutlamak için dünya genelinde bir parti düzenleniyor. Ben Türkiye için bir parti fikri verdim. Yer olarak sadece Taksim / Istanbul belirttim. Ve tarih olarak da 21 Kasım girdim. Buradan vereceğiniz önerilere göre bilgileri düzenleyebilirim. Parti ayrıntılarını öğrenmek ve katılmak için buraya

Bu arada Partinin ismini beğenmeyip de önerisi olan varsa yeni önerilere de açığım :)

Bu partiyi düzenlersek hem ailemizin browser'ı olan Firefox'un 1.0 sürümünü kutlamış oluruz hem de tanışmış oluruz diye düşünüyorum...

Firefox Güvenlik Güncellemesi

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Firefox'un 1.0.1 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, yeni bir özellik sunmuyor. Sadece güvenlik güncellemeleri içeriyor. Düzeltilen güvenlik açıklarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Ve firefox New York Times'da...

conan

Mozilla Firefox onbin kadar kişinin maddi desteği ile ABD'nin en çok okunan gazetelerinden olan New York Times'a (NYT) iki tam sayfa ilan verdi. Ilanda maddi destekte bulunan bu kişilerin hepsinin ismini bulmanız mumkun. İsterseniz ilanın poster şeklini bu adresten satın almanız mümkün. Ya da, Mozilla geliştiricilerinin daha önce söz verdiği sekilde, ilanın kendisini bu PDF dosyasindan da edinebilirsiniz.

Not: Ben de bugün bir NYT alip resmini çekip bir yerlerde yayınlarım sanırım.