Mozilla´da dev güvenlik açığı!

0
tongucyumruk
Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.
Sisteminizde bu açığın bulunup bulunmadığını http://sec.greymagic.com/adv/gm001-ns/ adresinden kontrol edebilirsiniz (dosya adı kısmına varolan bir dosya adı yazın) Bu açık şu an itibariyle kapatılmış ve tüm source tree düzgün olarak patchlenmiş durumda. Tüm sürümlerin patchlenmiş hali bugün itibariyle yayınlanmaya başlanacak. Açıkçası açık kaynak kodlu bir yazılımda bu kadar büyük bir güvenlik açığının bu kadar uzun süre farkedilmeden kalmış olması inanılmaz. Herhalde Mozilla kaynak kodunu yazanlardan başka kimse incelemeye cesaret edemiyor.

Görüşler

0
anonim
> Herhalde Mozilla kaynak kodunu yazanlardan başka kimse incelemeye cesaret edemiyor.

Biraz yaygınlaşınca inceleyeceklerdir..

Açığın büyük olduğuna şüphe yok ama root olarak kullanmazsanız öyle password lerin çalınması falan mümkün değil. Ancak elbette ki kişisel bilgilerinizin dokunulmazlığına karşı önemli bir tehdit..
0
anonim
Linkten:
On 15 Dec 2001 Jelmer published an advisory titled MSIE6 can read local files,
which demonstrated how Microsoft''s XMLHTTP component allows reading of local files by blindly following server-side redirections
(patched by MS02-008)....It appears that Mozilla''s version of XMLHTTP, the XMLHttpRequest object, is vulnerable to the exact same attack.

MS IE6''da da varmış aynı hata. Mozilla hala 2-1 önde =)
0
elrond
Hayır. 2-2 MS patchlemiş durumda :-))
0
FZ
Haklısın. Bildiğim kadarı ile MS Explorer ile ilgili söz konusu açık geçen ay tespit edilmiş (belki de daha önce) ve gene geçen ay konu ile ilgili patch çıkarılmıştı.
0
anonim
Explorer'larda 1o kadar acik, hala yamanmamis olarak duruyor. Belki bunlarin bir kismi, bir ust versiyonunda duzeldi ama, genede acik aciktir..
0
cartman
http://jscript.dk/unpatched/ 14 olcak o =) Ho ho ho!
0
anonim
hazir su guvenlik konusu acilmisken bir sey sormak istiyorum bir newbie olarak
acaba sistemdeki onemli dosylar nedir ve bunlarin izni ne olmalidir?
yardimci olursaniz cok sevinirim...
0
anonim
Ben de bir newbie olarak diyebilirim ki, eğer güvenlik çok önemliyse default olarak güvenli gelen OpenBSD gibi bir sistem kullanmak iyi bir fikir olabilir. Bunun dışında, dosyalara mümkün olan en az hakları tanımak ve zorunlu kalmadıkça asla root hakları ile sistemi kullanmamak (ayrıca mesela binaryleri setuid yapmamak) temel prensipler. Daha ayrıntılı bilgiyi http://www.tldp.org veya http://www.linuxsecurity.com gibi sitelerdeki dokümanlardan edinebilirsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla 1.1 Alpha da çıktı

crematorium

Millet yine coştu, Mozilla 1.0'dan sonra yeni testler sonucunda ortaya çıkmış yeni Mozilla versiyonu 1.1 Alpha da çıkmış bulunmaktadır, Mozilla.org adresinden indirebilirsiniz. Yakında Mozilla 2.0 çıkarsa hiç şaşırmayın... :)

Herkese kolay gelsin

Biz de bir gazeteye Mozilla Firefox için tam sayfa reklam verelim!

anonim

spreadfirefox.com'dan bir bomba daha: Firefox için gazeteye tam sayfa reklam.
Biz de böyle birşey yapabilir miyiz?

Fazla değil ama benden 20 milyon (20 YTL) çıkar. Bazı firmalar da destek olabilir sanırım. ;-)

Mozilla 1.7 de çıktı!

Challenger

Mozilla FireFox 0.9 ve Thunderbird 0.7' nin ardından Mozilla 1.7 de duyuruldu. Yeni Mozilla' nın açılışı daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Mozilla 1.7 ile ilgili sürüm notlarını http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.7/ adresinde bulabilirsiniz.

Firefox'un İnternet Sayfasına Talep %237 Arttı

Soulblighter

Internet inceleme firması Nielsen Netratings'in yaptığı açıklamaya göre dokuz ay öncesiyle karşılaştırıldığında Mozilla'nın internet sitesinin Firefox bölümünün trafiği %237 arttı. Haziran 2004'de 795,000 ziyaretçisi olan sitenin bu yılın Mart ayında 2.68 milyon ziyaretçi gezdi.

Ziyaretçi özellikleri incelendiğinde, %79'luk bir oranla erkekler açık ara önde giderken, bayanlarında %29'luk oranla Firefox'a ilgisiz kalmadıkları gözleniyor.

Kaynak: Tom's Hardware Guide

Davos Mozilla dedi

avukatahmetusta

Dünya Ekonomik Forumu 2007'nin teknoloji öncülerini açıkladı.

Bilgi teknolojisi dalında seçilenlerden birisi de Mozilla oldu.

Mozilla'nın CEO'su ve başkanı Mitchell Baker ile konu ile ilgili yapılan röpörtajı buradan okuyabilirsiniz.