Mozilla.TR ye Suikast...

0
anonim
Dün Mozilla Türkiye sitesini gezmek istedim... Ama sonunda ne oldu...
Karşıma, ODTÜ'nün nic.tr sisteminin Alan adınız, ilişkilendirme işlemi nedeniyle, mali ya da idari nedenlerle duraklatılmış olabilir! şeklindeki uyarı yazısı çıktı...
Merak bu ya, mozilla.org.tr adresinin kimin üzerine kayıtlı olduğunu görmek için.. Alan adı sorgulama bölümüne girdim.. Ve mozilla.org.tr ın Linux Kullanıcıları Derneği (lkd2-metu) ne ait olduğunu ve Alan Adı Tahsis Tarihinin : 03/01/2005 olduğunu gördük

Asıl problem burada başlıyor

Madem bu alan adı 1 yıllığına alınmış, ve 03 / 01 /2006 tarihinde kullanım süresi bitecek... Alan adı tahsis süresinin bitimine 1 ay gibi bir süre kala, kulanıcıya bir uyarı maili gönderilemez miydi ?

LKD da, durdurulmadan önce tahsis ücretini öder, ve tahsis süresini uzatırdı...

Bence bu Mozilla.TR ye suikasttır... :)

Görüşler

0
intelligenc
ODTU zaten 1 ay kala alan adına ilişkin uyarı postası göndermektedir. Belki de ilgili arkadaşlar göremediler bu postayı veye her ne ise... .tr alan adı olan herkesce bilinen bişeydir bu, yani odtu defaaten mail yoluyla uyarır.
0
fahridon
uyarı olmasa da böyle bir durum takip edilmez mi? bunu mozilla.tr yetkililerine sormak gerek bence... siz faturanızı ödemeyi unutunca faturayı kesen kişiyi mi suçlarsınız?
0
mrtksn
nedir bo odtü düşmanlığı, adamlar gönderiyormuş işte mail; suikastin faturasını biraz erken kesmişsiniz galiba
0
ttk
Merhaba

Odtü değil mi işte diye başlayacaktım ama .. :)
Aslında olan güzel bir şey, LKD'ye ayrıcalık tanınmamış, süresi içerisinde ücreti ödenmeyen domain'lere yapılan aynen ona da yapılmış.
Yaşasın adâleeeet :)
0
roktas
Yaşasın adâleeeet :)
Affınıza sığınarak şu şapka konusunu tekrar hatırlatacağım. :-) Basit kural: Türkçe'de uzatma ifade eden düzeltme işareti (şapka), bu işaretin yokluğu halinde ayırt edilmesi güçleşecek iki farklı anlama ve okunuşa sahip kelimeler için kullanılır: alem (bayrak), âlem (dünya, evren) gibi. Şimdi bu "adâlet" yazımında böyle bir durum yok, yani anlamı/okunuşu farklı olan bir başka "adalet" yok. Yani doğrusu "adâlet" değil "adalet" olmalı (uzatmayı okurken siz yapacaksınız). Emin olmadığımızda hiç kullanmayalım o işareti.
0
ttk
tâmâm hocam tâmâm :) Şapka olmazsa kalpak giydiririz Abartıyorum değil mi ? :)
0
neter
suikast falan değildir, odtü' den alıp takip etmeyenlerin işgüzarlığıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox'un İnternet Sayfasına Talep %237 Arttı

Soulblighter

Internet inceleme firması Nielsen Netratings'in yaptığı açıklamaya göre dokuz ay öncesiyle karşılaştırıldığında Mozilla'nın internet sitesinin Firefox bölümünün trafiği %237 arttı. Haziran 2004'de 795,000 ziyaretçisi olan sitenin bu yılın Mart ayında 2.68 milyon ziyaretçi gezdi.

Ziyaretçi özellikleri incelendiğinde, %79'luk bir oranla erkekler açık ara önde giderken, bayanlarında %29'luk oranla Firefox'a ilgisiz kalmadıkları gözleniyor.

Kaynak: Tom's Hardware Guide

Mozilla 1.0`a Doğru!

anonim

En son çıkan Mozilla CVS'leri kendilerini 1.0 diye tanıttılar mozilla camiasina. Yani kısaca 1.0 sürümüne artık bir kaç gün kaldı diyebiliriz.

Haber ile ilgili ayrıntılı bilgiye slashdot.org'daki ilgili başlıktan ve Mozilla haber grubuna atılan mesajlardan ulaşabilirsiniz.

Mozilla Projesinde Radikal Değişim: Phoenix

Maverick

http://www.mozilla.org/roadmap.html ve http://mozillazine.org/talkback.html?article=3042 adreslerinde görülebileceği gibi Mozilla projesi Mail ve Browser bileşenlerini değiştirmek istiyor.

1.4 son klasik sürüm olacak ve stable 1.0.x serisinin yerini alacak. Ayrıca liderlik şekli değişip daha etkili modül sorumluları atanacak. Phoenix'e neler oluyor diyenler bunu beklemiyorladı sanırım ;^) (Tarihin 2 Nisan olduğunu hatırlatayım, bu bir şakaya benzemiyor) Bu haberle hız olarak slashdot'ı da geçmiş olduk bu arada...

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.

Mozilla Deer Park Alpha 1

slowhand

Mozilla, Deer Park' olarak adlandırdığı Firefox'un yeni jenerasyonun test versiyonunu yayınladı.