Mozilla.TR ye Suikast...

0
anonim
Dün Mozilla Türkiye sitesini gezmek istedim... Ama sonunda ne oldu...
Karşıma, ODTÜ'nün nic.tr sisteminin Alan adınız, ilişkilendirme işlemi nedeniyle, mali ya da idari nedenlerle duraklatılmış olabilir! şeklindeki uyarı yazısı çıktı...
Merak bu ya, mozilla.org.tr adresinin kimin üzerine kayıtlı olduğunu görmek için.. Alan adı sorgulama bölümüne girdim.. Ve mozilla.org.tr ın Linux Kullanıcıları Derneği (lkd2-metu) ne ait olduğunu ve Alan Adı Tahsis Tarihinin : 03/01/2005 olduğunu gördük

Asıl problem burada başlıyor

Madem bu alan adı 1 yıllığına alınmış, ve 03 / 01 /2006 tarihinde kullanım süresi bitecek... Alan adı tahsis süresinin bitimine 1 ay gibi bir süre kala, kulanıcıya bir uyarı maili gönderilemez miydi ?

LKD da, durdurulmadan önce tahsis ücretini öder, ve tahsis süresini uzatırdı...

Bence bu Mozilla.TR ye suikasttır... :)

Görüşler

0
intelligenc
ODTU zaten 1 ay kala alan adına ilişkin uyarı postası göndermektedir. Belki de ilgili arkadaşlar göremediler bu postayı veye her ne ise... .tr alan adı olan herkesce bilinen bişeydir bu, yani odtu defaaten mail yoluyla uyarır.
0
fahridon
uyarı olmasa da böyle bir durum takip edilmez mi? bunu mozilla.tr yetkililerine sormak gerek bence... siz faturanızı ödemeyi unutunca faturayı kesen kişiyi mi suçlarsınız?
0
mrtksn
nedir bo odtü düşmanlığı, adamlar gönderiyormuş işte mail; suikastin faturasını biraz erken kesmişsiniz galiba
0
ttk
Merhaba

Odtü değil mi işte diye başlayacaktım ama .. :)
Aslında olan güzel bir şey, LKD'ye ayrıcalık tanınmamış, süresi içerisinde ücreti ödenmeyen domain'lere yapılan aynen ona da yapılmış.
Yaşasın adâleeeet :)
0
roktas
Yaşasın adâleeeet :)
Affınıza sığınarak şu şapka konusunu tekrar hatırlatacağım. :-) Basit kural: Türkçe'de uzatma ifade eden düzeltme işareti (şapka), bu işaretin yokluğu halinde ayırt edilmesi güçleşecek iki farklı anlama ve okunuşa sahip kelimeler için kullanılır: alem (bayrak), âlem (dünya, evren) gibi. Şimdi bu "adâlet" yazımında böyle bir durum yok, yani anlamı/okunuşu farklı olan bir başka "adalet" yok. Yani doğrusu "adâlet" değil "adalet" olmalı (uzatmayı okurken siz yapacaksınız). Emin olmadığımızda hiç kullanmayalım o işareti.
0
ttk
tâmâm hocam tâmâm :) Şapka olmazsa kalpak giydiririz Abartıyorum değil mi ? :)
0
neter
suikast falan değildir, odtü' den alıp takip etmeyenlerin işgüzarlığıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

Amiga Üzerinde Mozilla: AmiZilla!

anonim

Adını vermeyen eski bir Netscape yetkilisi son iki günde AmiZilla projesine yaklaşık 4200 dolar bağışta bulundu. Böylece AmiZilla projesinin büyük ödülü 8411.22 dolara yükseldi!

AmiZilla, Mozilla'nın Amiga'ya port edilmiş hali olacak. Mozilla'yı Amiga platformuna port eden ilk kişiye veya gruba yukarıda bahsedilen ödül verilecek.

Google ve Mozilla işbirliği

vizyoner

Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/

Bunda Mozilla yok mu ?

sundance

Geçenlerde Windows makinasını yeniden kurduğum kardeşim, ertesi gün bir sorunu olup olmadığını sorduğumda ´Herşey iyi güzel de bunda Mozilla yok mu ? Explorer çok yavaş´ diyerek beni şaşırttı :)

Demek ki insanlar o kadar da alışkanlıklarında sabit fikirlilik etmiyorlarmış, demek ki daha iyi olana alışmak daha kolay olabiliyormuş.

Benzer düşünen birileri de Micros~1 Explorer yerine Firefox kullanmak için 13 sebep diyerek sebeplerini sıralamışlar.

Mozilla ve Mozilla Firefox'ta Güvenlik Açığı! ;-)

Challenger

Sürekli Internet Explorer' ın güvenlik açıklarından, güvensiz bir web tarayıcısı olduğundan bahsedip, herkese Mozilla kullanmasını tavsiye edip duruyoruz. Peki Mozilla' da hiç mi güvenlik açığı çıkmıyor? Çıkıyor tabi. Ama hemen gideriliyor! Newsforge' da yayınlanan bu yazıda 8 Temmuz' da rapor edilen bir açıktan ve aynı gün içerisinde giderilmesinden bahsediliyor. Bu açık Mozilla aracılığıyla uzaktan kod çalıştırılabilmesine neden oluyor. Ancak, açık sadece Windows NT, 2000 ve XP sistemlerinde etkili oluyor.