Yazıda, Mozilla' da oluşan bir hatanın, Mozilla' nın açık kodlu olması nedeniyle hemen giderildiğini anlatıyor. Micros~1' un her fırsatta dile getirdiği "açık kod güvensizdir" iddiasının ne kadar yanlış olduğu da bu örnekle daha iyi anlaşılabiliyor. Internet Explorer' da ortaya çıkan bir açığa Micros~1 tarafından ancak 7 gün sonra bir yama çıkarılabildiği ve bu 7 gün sonrasında aynı açığın tekrarlandığından bahsediyor ve sonunda şu soruyu soruyor: "Bir topluluğun, Mozilla içerisindeki bir Windows güvenlik zayıflığını keşfetmesi, tartışması ve çözerek yamasını çıkarması için 1 gün, ciddi bir Microsoft' un, bir IE güvenlik açığını yanlış ve sorunlu bir yama ile gidermeye çalışması 7 gün. Şimdi söyleyin bana Bay Ballmer, Bay Gates: Hangi geliştirme modeli daha iyi?"
Mozilla ve Mozilla Firefox güvenlik yaması için: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/mozilla/releases/mozilla1.7.1/shellblock.xpi
Bilgi için: http://www.mozilla.org/security/shell.html
Sürekli Internet Explorer' ın güvenlik açıklarından, güvensiz bir web tarayıcısı olduğundan bahsedip, herkese Mozilla kullanmasını tavsiye edip duruyoruz. Peki Mozilla' da hiç mi güvenlik açığı çıkmıyor? Çıkıyor tabi. Ama hemen gideriliyor! Newsforge' da yayınlanan bu yazıda 8 Temmuz' da rapor edilen bir açıktan ve aynı gün içerisinde giderilmesinden bahsediliyor. Bu açık Mozilla aracılığıyla uzaktan kod çalıştırılabilmesine neden oluyor. Ancak, açık sadece Windows NT, 2000 ve XP sistemlerinde etkili oluyor.
Adam haklı; baksanıza, bir gün önce exploit edebileceğiniz bir yazılım artık birşey yapamıyorsunuz. Geriye uyumluluk nerdeee?