Mozilla 0.9.8 çıktı

0
anonim
Mail-News okuyucu, adres defteri, "wysiwyg" HTML editoru, ve ufak bir IRC clienti ile eksiksiz ve standartlara uyumlu bir Internet tarayıcı olan Mozilla'nın 0.9.8 sürümü duyuruldu. Günlük kullanıma uygun bir duruma ulaşmış olan Mozilla, gittikçe 1.0 hedefine daha da yaklaşıyor...

Görüşler

0
pulsar
Gerçekten Bu sefer iyi olmuş ben açıkcası beklemiyordum bir sene öncesine kadar aynı tarayıcı düzgün çalışmaktan uzakken, şimdi en azından gerçek DHTML desteği ile kayda değer bir seçim. Üstelik açık kaynak kodunun Getirdiği avantajla son derece de kullanışlı. Ayrıca M$ işletim sistemlerinde de ilk defa explorerdan daha hızlı çalışıyor. Şu ana kadar tek eksiği düzgün plugin desteği bence. (Netscape pluginleri bazen bu netscape değil diyebiliyorlar.) Yine de explorer 6'ya göre daha iyi bir seçenek şu aniçin.
0
anonim
Bu senenin ortalarina dogru (umariz) cikacak 1.0 i dusun bir de. Mozilla rules yani. Kimse beklemiyordu, ama gercekten cok hizli ve ofkeli donecek Dev kertenkele :)
0
anonim
Uzun zamandir Opera ile mutlu bir hayat surmekteydim. Mozillada yeni neler var diye denedim. Hic fena degil. Gittikce oturuyor. Open in new tab diye bir ozellik gelmis ki bu operada en sevdigim ozellikti. 50 pencere ile bile surf yapsan tek browserin icinde kaliyorsun.
1.0 ile bayragi explorerdan geri alacak gibi.
0
anonim
Opera kullanicisi olduguna gore mouse gestures in bagimlilik yaptigini bilirsin. Neyse ki, Mozilla''''ya da bu ozellik eklenebiliyor[http://optimoz.mozdev.org/gestures/index.html].
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla´da dev güvenlik açığı!

tongucyumruk

Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.

Yamuk Flash animasyonları artık sorun yaratmayacak! ;-)

loker

Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor. Bu sorunu sık izlediğiniz sitelerde yaşıyor ve sayfayı yeniden yükleyip gif ya da düzgün hazırlanmış bir flash ile izlemeyi umarak zaman harcıyorsanız lütfen mozilla'nın harika extension teknolojisine bir daha bakın...

Burada bulabileceğiniz extension ile flash dosyaları arka planda yüklenirken siz sayfayı izleyip, görüntülemek istediğiniz flash dosyasının üzerine tıklayarak bozuk da olsa izlemeyi tercih edebilirsiniz... Flash dosyaların bu aralar çoğunlukla reklamlar için bir araç olduğunu düşünecek olursak bir nevi pop-up blocker işlevi gördüğünü de iddia edebiliriz. Extensionları sevelim, sevmeyenleri bilgilendirelim.

Firefox 1.0 çıktı!

mos

Detaylı bilgi için: http://www.mozilla.org/products/firefox
GNU/Linux, Mac ve Windows sürümleri için bu ftp adresini kullanabilirsiniz.

Firefox 1.0.3 duyuruldu

ndemir

Firefox 1.0.2 nin duyurulmasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen, Firefox 1.0.3 duyuruldu. Diğer 1.0.x versiyonlarında olduğu gibi bunda da daha çok güvenlik problemlerinin giderilmiş olması ön planda. Slashdot haberi burada.

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.