Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

0
coskung
Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.

Hemen panik olmaya gerek yok aslında. Güvenlik güncellemeleri bir süre daha Extended Support Release kapsamında devam edecekmiş. Yeni özellik ekleme konusunu ise artık topluluğa bırakıyorlar. Hatta bu doğrultuda bir plan bile hazırlanmış.

Biraz araştırınca e-posta istemcisi pastasından Thunderbird'e düşen payın %2.4 olduğunu gördüm (kaynak). Anlaşılan bu durum Mozilla Vakfı için yeterli gelmemiş.

Thunderbird geliştiricileri, Mozilla Vakfı içindeki diğer projelere kaydırılacakmış. Umarız Thunderbird'e gelemeyecek yeni özellikler, diğer Mozilla Vakfı ürünlerine gelir.

Görüşler

0
Betelgeuse
Bir mail clienta zaten başka ne özellik eklenirdi ki, zaten fazlasıyla şişmişti son versiyonlarda. Şimdiki hali fazlasıyla yeterli, bir şey eklemeye gerek yok, çalışıyor, işini iyi yapıyor işte daha ne olsun.
0
simor
Gereksiz bir karar olmuş. Koskoca mozilla 5 kişiyi Thunderbird'e istihdam edemiyor mu? Açık kaynak projeleri ne zamandan beri bir projeye ömür biçmek için ticari muadilleri ile karşılaştırılıyor?
0
zahter
İşin yoksa eposta istemci bul/değiştir. Pine veya mutt mu kullansak?
0
Betelgeuse
Bence değiştirmeye gerek yok, thunderbird zaten işini çok iyi yapıyor, açıklamada söylenen de hata düzeltmelerin devam edeceği olduğuna göre sorun yok. Yeni özellik eklenmesi durdurulmuş sadece zaten yeterince özellik vardı, bir posta istemcisinden bekleneni yerine getiriyordu, fazladan ek özellikler ekleyip programı şişirmenin gereği yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SpreadFirefox.com'a saldırı

Soulblighter

Firefox'un pazarlama sitesi olan SpreadFirefox.com'a saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda üyelerin bir kısmının kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtiliyor. Sitenin bir kaç gün kapalı kalmasına neden olan saldırıdan sonra Mozilla Vakfı, Spread Firefox üyelerine e-posta ile durumu bildirdi.

Amiga Üzerinde Mozilla: AmiZilla!

anonim

Adını vermeyen eski bir Netscape yetkilisi son iki günde AmiZilla projesine yaklaşık 4200 dolar bağışta bulundu. Böylece AmiZilla projesinin büyük ödülü 8411.22 dolara yükseldi!

AmiZilla, Mozilla'nın Amiga'ya port edilmiş hali olacak. Mozilla'yı Amiga platformuna port eden ilk kişiye veya gruba yukarıda bahsedilen ödül verilecek.

Firefox'a araç çubuğu geliştirin (makale)

sefalet

Bu güzel adreste Firefox'a araç çubuğu eklentisi geliştirmenin ayrıntılı anlatımı yapılmış. Yazının başında da belirtildiği üzere anlatım uzun ama eklenti oluşturmak çok kolay.

Fazlamesai yapanlar Firefox'a nasıl bir araç çubuğu eklentisi isterlerdi acaba?

http://www.borngeek.com/firefox/tutorial/

Firefox 1.0 çıktı!

mos

Detaylı bilgi için: http://www.mozilla.org/products/firefox
GNU/Linux, Mac ve Windows sürümleri için bu ftp adresini kullanabilirsiniz.

Bunda Mozilla yok mu ?

sundance

Geçenlerde Windows makinasını yeniden kurduğum kardeşim, ertesi gün bir sorunu olup olmadığını sorduğumda ´Herşey iyi güzel de bunda Mozilla yok mu ? Explorer çok yavaş´ diyerek beni şaşırttı :)

Demek ki insanlar o kadar da alışkanlıklarında sabit fikirlilik etmiyorlarmış, demek ki daha iyi olana alışmak daha kolay olabiliyormuş.

Benzer düşünen birileri de Micros~1 Explorer yerine Firefox kullanmak için 13 sebep diyerek sebeplerini sıralamışlar.