Özgür Yazılım Yerelleştirmede Bir Adım Daha

0
FZ
Debian Türkiye camiasının tek kişilik ordu modeli çalışan gönüllülerinden Recai Oktaş'ın Debian Türkçe listesine attığı son mesajı paylaşmak istedim:...
Herkese merhaba,

Murat Demirten'in yardımıyla Mozilla Thunderbird'ün (mozilla.org.tr'deki en güncel çeviriyi esas alan) Türkçe yerel paketi Debian arşivine girdi:

http://packages.debian.org/mozilla-thunderbird-locale-tr

Ayrıca Mozilla Firefox yerel paketi [1] de son çeviriyle güncellendi:

http://packages.debian.org/mozilla-firefox-locale-tr

Çeviriyi yapan Mozilla Türk grubundaki arkadaşlara [2] ve yüklemeyi yapan Murat'a teşekkur ederim. Paketlerde olası (çeviri dışı) hatalardan ben sorumluyum :-) Sorunları bu listeye, Debian yerellestirme listesine veya (çok tercihen) Debian Hata Bildirim Sistemine [3] iletebilirsiniz.

[1] Debian arşivlerinde halihazirda bir diğer Firefox yerel paketi mevcut:

http://packages.debian.org/mozilla-thunderbird-locale-tr-tr

Güncel olan veya bunu vadeden paket ilkidir. Bu ikinci paket tek bir kaynaktan bütün yerelleri üretmeyi hedefleyen bir çalışmanın ürünüdür ve (bu ikiliği giderecek bir çözüm bulununcaya kadar) her zaman güncel durumda olmayabilir.

[2] http://mozilla.org.tr/Biz_Kimiz.29.0.html

[3] http://www.debian.org/Bugs/

--
roktas

Görüşler

0
roktas
Haber için teşekkür ederim. Farkedilmiştir gerçi ama bir düzeltme yapayım:

Yanlış:
http://packages.debian.org/mozilla-thunderbird-locale-tr-tr
(Böyle bir paket yok zaten)

Doğru: [packages.debian.org]
http://packages.debian.org/mozilla-firefox-locale-tr-tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla Suite'in geliştirilmesine son veriliyor

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Tarayıcı, e-Posta istemcisi, Web yayınlama aracını bir arada sunan Mozilla Suite ürününü geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. şu an 1.7.5 sürümü bulunan Mozilla Suite'in 1.8 sürümü çıkmayacak. Vakıf bundan sonra Firefox ve Thunderbird üzerinde yoğunlaşacak Vakıf ayrıca yaptığı açıklamada Mozilla topluluğunda yer alan her geliştiricinin isterse Mozilla Suite'i sahiplenerek geliştirmeye devam edebileceğini ve 1.8 sürümünü çıkartabileceğini bildirdi.

Kaynak: eWeek

Mozilla 1.0 Release Candidate 1

m1a2

Geldi geliyor derken Mozilla 1.0 RC1 18 Nisan`da sessiz sedasız çıktı. Fazlamesai`de yeni Mozilla sürümleri ile ilgili haberler yayımlanmıştı daha önceleri. Mozilla` nın şu son ulaştığı nokta itibariyle ne kadar olgunlaştığına ve mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapmak amacıyla esasında rel. 0.99`a göre cok büyük değişiklikler taşımamakla beraber Mozilla 1.0 Release Candidate 1`i de haber yapmayı uygun görmekteyim ;) Denemeyenler için hatırlatalım. Son serilerde Mozilla`ya bir `tabbed browsing` özelliği eklenmişti. `Tabbed browsing` -Opera`da olduğu şekilde- yeni sayfaların aynı browser penceresinde (tab) gösterilmesi özelliği oluyor ve bence tam bir `killer feature` (özellikle 3 tuşlu veya bir wheel mouse`unuz varsa gerçekten keyifli oluyor :) Opera`daki mouse gestures özelliği de ayrıca bir Mozilla installer paketiyle -XPI- eklenebiliyor, bu konu için bkz.

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

Firefox 1.0.3 duyuruldu

ndemir

Firefox 1.0.2 nin duyurulmasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen, Firefox 1.0.3 duyuruldu. Diğer 1.0.x versiyonlarında olduğu gibi bunda da daha çok güvenlik problemlerinin giderilmiş olması ön planda. Slashdot haberi burada.

Mozilla Labs'tan Cep Telefonu Tasarımı

tongucyumruk

Mozilla Labs konsept serileri dahilinde yeni cep telefonu tasarımları olan Seabird'ü duyurdu. Sistem tek başına bakıldığıda üzerinde Firefox yüklü olan sıradan bir Android yüklü smartphone'a benzese de bazı kritik özellikleri ile sıradan telefonlardan ayrılıyor.