Mozilla Thunderbird

0
butch
Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

İlgili Yazılar

Tamarin projesi (JavaScript2'ye giden yol)

roktas

Mozilla grubunca bugün yapılan duyuruya göre Adobe® firması Flash® oynatıcıda kullanılan ActionScript™ betik diline ait AVM2 isimli yeni nesil sanal makineyi Mozilla'ya bağışladı. ECMAScript sürüm 3 uyumlu bu sanal makine Firefox 1.5 ve 2 sürümlerinde de yer alan bazı yeni Javascript özelliklerini de destekleyen bir eşzamanlı derleyici (JIT) içeriyor¹.

Mozilla 1.0 Çıktı

tongucyumruk

Ailemizin browser'ı Mozilla sonunda 1.0 sürümü ile karşımızda... Resmi sitesi'nde Mozilla 1.0 Released gibi olabilecek en sadece biçimde yapılan duyuru ile Mozilla 1.0 Sürümüne adımını attı... Ayrıntılar için 1.0 Release Notes'a buradan ulaşabilirsiniz. Konuyla ilgili Slashdot'ta çıkan haberi ve gelen yorumları da buradan okuyabilirsiniz. (Bu arada FazlaMesai'de Mozilla sürüm takip sitesine dönüşmeye başladı gibi neredeyse günlük CVS updateleri bile haber olacak)

Mozilla Firefox 0.8

Soulblighter

"Ne zaman yeni sürüm çıkacak?" diye söyleniyordum kendime. Siz de benim gibi yeni sürüm manyağıysanız, hemen Mozilla Firebird'ünüzü güncelleyin ve yepyeni, çevik Mozilla FireFox´a kavuşun.

Firefox’ta da açık çıktı

everestk

6 Ocak 2005 — Açığın, internet dilinde ‘phishing’ olarak bilinen kimlik ve şifre hırsızlığına olanak sağladığı belirtildi. Açık, Firefox kullanıcısı bir siteden bir indirme yaptığı zaman çıkan diyalog kutusunun taklit edilmesine olanak veriyor. Uzmanlar açığın Firefox kullanıcılarını ‘phishing’ hacker’larına karşı korumasız hale getirdiğini belirtiyor.

Mozilla 1.7 de çıktı!

Challenger

Mozilla FireFox 0.9 ve Thunderbird 0.7' nin ardından Mozilla 1.7 de duyuruldu. Yeni Mozilla' nın açılışı daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Mozilla 1.7 ile ilgili sürüm notlarını http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.7/ adresinde bulabilirsiniz.