Mozilla Thunderbird 0.9 çıktı!

0
Soulblighter
Mozilla Foundation, Thunderbird'in 0.9 sürümünü duyurdu. Bir çok hatanın düzeltildiği yeni sürümle birlikte yenilikler de mevcut.
Göze çarpan ilk yenilik 'Saved Search Folder' özelliği. Bu özellik ile arama kriterlerinizi bir dizin olarak saklayabilirsiniz. Örneğin belli bir kullanıcıdan son 30 günde gelen mesajları aradınız. Eğer buna sıkça ihtiyaç duyuyorsanız, bu arama kriterini bir dizin haline getirip, sonuçları dizin içinde sürekli görebilirsiniz.

Bir başka yenilik ise 'Group Messaging' özelliği. Bu özellik ile mesajlarınızı tarih, gönderen, öncelik sırası veya sizin belirlediğiniz bir kritere göre gruplayabilirsiniz.

Bu iki büyük yeniliğin yanında diğer yenilikler ve düzeltmeler şu şekilde:

- 'Quick Search' kutusuna metin girildiğinde 'Clear' tuşu ile metni temizleyebilirsiniz.

- 'Account Manager' içinde yerel dizin yolu değiştirilemiyordu. Bu hata düzeltildi.

- Çevrim dışı çalışma ile ilgili bir çok sorun düzeltildi.

- Adres defterinizde olmayan kullanıcılardan gelen ve içeriği uzak bir bölgeden yüklenen e-posta mesajları için ek güvenlik önlemleri geliştirildi.

- Uzun isme sahip dosya eklentilerinin isimleri mesaj alanında kısaltılarak gösteriliyordu. Artık uzun hali ile görüntülenebilecek.

Ayrıca daha bir çok hata da düzeltildi.

Ayrıntılar için http://www.mozilla.org/products/thunderbird/releases adresine bakabilirsiniz.

Görüşler

0
sametc
mozilla super birşey :)...

en sevdiğim yanı : logo tasarımları dikkat ettinizmi tasarımlarına muthiş gercekten ...... hayran olmamak elde degil.

thunderbird logosu super ;) ve bunu kurdum İLK defa mail browser kullanıcam. bakalım nasıl olucak.

dunyada en iyi logolara sahip programlar yarısması yapılsa mozilla kurumu supurur odulleri :)
0
Soulblighter
Kesinlikle haklısın. Mozilla Vakfı'nın mükemmelliğe çok önem verdiği kesin. Zaten yaptıkları yazılımlardan da bu anlaşılıyor.
0
bm
0
FZ
:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla Firebird (eski Phoenix)

roktas

Çıktı çıkacak derken, eski adı Phoenix olan Mozilla Firebird (0.6 ) resmen duyuruldu. Benim de büyük bir memnuniyetle kullandığım Phoenix'in bu isim değiştirmiş yeni sürümünde fazla bir değişiklik yok. Fakat ne de olsa bu bir resmi sürüm ve artık Phoenix (ve hatta Mozilla) yerine Firebird ismini kullanmamız gerekiyor. Bundan kısa bir süre önce Mozilla 1.3.1 ve 1.4 beta da sessiz sedasız duyurulmuştu. Mozilla 1.3.1 ile gelen bir yenilik olarak Mozilla Mail'in spam'e karşı etkin bir önlem olan Bayesian filtreleme özelliğine sahip olduğunu belirtelim. (Bu yenilik Mozilla'nın sadece browser tarafına dayanan Firebird için bir anlam taşımıyor.)

Yamuk Flash animasyonları artık sorun yaratmayacak! ;-)

loker

Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor. Bu sorunu sık izlediğiniz sitelerde yaşıyor ve sayfayı yeniden yükleyip gif ya da düzgün hazırlanmış bir flash ile izlemeyi umarak zaman harcıyorsanız lütfen mozilla'nın harika extension teknolojisine bir daha bakın...

Burada bulabileceğiniz extension ile flash dosyaları arka planda yüklenirken siz sayfayı izleyip, görüntülemek istediğiniz flash dosyasının üzerine tıklayarak bozuk da olsa izlemeyi tercih edebilirsiniz... Flash dosyaların bu aralar çoğunlukla reklamlar için bir araç olduğunu düşünecek olursak bir nevi pop-up blocker işlevi gördüğünü de iddia edebiliriz. Extensionları sevelim, sevmeyenleri bilgilendirelim.

Firefox’ta da açık çıktı

everestk

6 Ocak 2005 — Açığın, internet dilinde ‘phishing’ olarak bilinen kimlik ve şifre hırsızlığına olanak sağladığı belirtildi. Açık, Firefox kullanıcısı bir siteden bir indirme yaptığı zaman çıkan diyalog kutusunun taklit edilmesine olanak veriyor. Uzmanlar açığın Firefox kullanıcılarını ‘phishing’ hacker’larına karşı korumasız hale getirdiğini belirtiyor.

Türk basınındaki ilk Firefox ilanı!

velista

Focus dergisinin ocak ayında piyasaya çıkacak olan "10.Yıl Özel Sayısı"nda bir Firefox ilanı var! Aslında nereden başlamalı bilmiyorum... Çeşitli dergilerden gazeteci arkadaşlarımla uzun bir süredir şu konuyu konuşuyorduk: "Aslında birbirinden çok da farklı olmayan tanıtım ve inceleme yazıları dışında Firefox'a nasıl bir destek verebilirdik? Yayınlarımızda, küçük bile olsa Firefox'un ücretsiz ilanlarına yer veremez miyiz? Ve hepsinden önemlisi, Bilim ve Teknoloji dergileri, maddi olanakları çok kısıtlı olan açık yazılım dünyasına reklam sayfalarını sembolik bir oranda da olsa aralayarak 'fırsat eşitliği'nin ve 'gerçek rekabet ortamı'nın yaratılmasına olanak sağlayamaz mı?"

Sanırım bize bu düşünceyi ilk veren "Fazlamesai" sitesiydi... Fazlamesai forumunda başlayan Firefox ilanı tartışması, açık yazılıma inanan pek çok gazetecinin aynı soruyu kendisine sormasına neden oldu.

Amiga Üzerinde Mozilla: AmiZilla!

anonim

Adını vermeyen eski bir Netscape yetkilisi son iki günde AmiZilla projesine yaklaşık 4200 dolar bağışta bulundu. Böylece AmiZilla projesinin büyük ödülü 8411.22 dolara yükseldi!

AmiZilla, Mozilla'nın Amiga'ya port edilmiş hali olacak. Mozilla'yı Amiga platformuna port eden ilk kişiye veya gruba yukarıda bahsedilen ödül verilecek.