Mozilla 1.5, Mozilla Firebird 0.7 çıktı

0
tongucyumruk
Mozilla uygulama grubunun 1.5 sürümü duyuruldu. Aynı zamanda "benim bu kadar uygulamaya ihtiyacım yok" diyenlerin tercihi olan Mozilla Firebird gezgini ise 0.7 sürümüne ulaştı...
Mozilla'nın yeni sürümünde en çok dikkati çeken özellikler Mail&News bölümüne eklenmiş olan yazım denetleme özellikleri ile browser'ın tab modunda yapılan birden fazla tab açıksa pencereyi kapatmadan önce emin misiniz diye sorması gibi kullanımı kolaylaştırıcı düzenlemeler. Daha detaylı bilgiye sürüm notlarından ulaşabilirsiniz.

Ne yazık ki haberin hazırlandığı sırada Mozilla Firebird'ün sürüm notları henüz güncellenmemişti... Öğrenmek için tek yolumuz denemek gibi gözüküyor...

Görüşler

0
FZ
Tutucu bir kullanıcı olarak 1.4´e yeni geçtim ;-) (1.0 vardı, yeni makina kurunca 1.4 yükledim birkaç hafta önce). En hoşuma giden özelliklerden biri Mozilla Mail içindeki `embedded junk mail´ filtreleme özelliği. Eğitmesi max. birkaç saniye ya da dakika sürüyor ve şimdiye kadar da hata yaptığını görmedim (günde 30´un üzerinde SPAM e-posta mesajı alanlar ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaklardır).

Tarayıcı olarak ise gerek MS Windows gerekse GNU/Linux ortamında olsun Firebird´ün başımın üstünde yeri var ;-)
0
conan
mozilla sitesi bir kac saattir down. Ilginctir...
0
anonim
yayinonline.com'da cok guzel bir online radyo servisi verilmekte; fakat her zamanki gibi yurdum insanin at gozluklerinden olsa gerek ki, site sadece winmplayer desteklemekte. ayrica bu online radyo dinleme isini realplayer ya da mplayer ile linux'da basarabilen var mi?
(biliyorum konu ile pek alakali degil ama, sorun mozilla'yi da ilgilendiriyor diye dusunuyorum)
0
Challenger
Ben mozilla için mplayer plugini yükledim ama başaramadım. Bunun yanında yayinonline.com' daki radyoları netscape de windows altında çalmamıştı. Ben de merak ettim şimdi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla 1.0´ın Win32 OS´lar için eksikleri tamamlandı

crematorium

Bildiğiniz gibi Mozilla 1.0 çıktı ve FZ'nin söylediği ve benim deneyip gördüğüm kadarıyla Win32 OS Kullanıcıları için önemli iki eksiklik var birisi FLASH Plug-in'i diğeri ise Java Plug-in'i. Bu iki plug-in'i bulup kurdum artık Mozilla 1.0 kusursuz ve sorunsuz olarak çalışmakta hepinize hayırlı olsun... :)

Plug-In'leri aşağıdaki linklere tıklayarak indirebilirsiniz...
Java Plug-In
FLASH Plug-In

Hepinize Kolay Gelsin
"Crematorium"

Mozilla´da dev güvenlik açığı!

tongucyumruk

Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.

Tamarin projesi (JavaScript2'ye giden yol)

roktas

Mozilla grubunca bugün yapılan duyuruya göre Adobe® firması Flash® oynatıcıda kullanılan ActionScript™ betik diline ait AVM2 isimli yeni nesil sanal makineyi Mozilla'ya bağışladı. ECMAScript sürüm 3 uyumlu bu sanal makine Firefox 1.5 ve 2 sürümlerinde de yer alan bazı yeni Javascript özelliklerini de destekleyen bir eşzamanlı derleyici (JIT) içeriyor¹.

Mozilla one point oh release party

m1a2

Mozilla 1.0 final release`den önce 1.0 release partisi duyuruldu :) 20 Haziran`da San Fransisco`da düzenlenecek partiye katılım serbest mi? Tabii ki öyle, küçük bir farkla. Partinin düzenleneceği dna lounge bar sınıfına girdiğinden eyalet yasaları gereği bu tip yerlere giriş için 21+ şartı gerekiyor. Yani 21 yaş altı Mozilla`cı Fazlamesaiciler (güzel bir sınıflama oldu di mi ama?) için üzgünüm, partiye katılamayacaksınız, San Fransisco`ya uçak bileti almaya kalkışmayın ;) Şimdi alternatiflerden bahsedelim: şurdan webcam ile partiyi takip edebilirsiniz. Veya Bugzilla`da 1.0 release`i için son derece kritik olarak rapor edilen Bug-100309`a kayıt yaparak bu bug`ı kapatabilir ve 1.0`ın çıkışını hızlandırabilirsiniz ;) Evet, Uruguay`dan Belçika`ya kadar alternatif partiler plânlanmış durumda. Microsoft-Turkey boğazda bi şeyler yapmıştı XP için. Onlardan yardım mı istesek acaba? Tecrübelerden istifade etmek lâzım...

Not. Netscape`i pas geçerek bunu `Haberler` kategorisinde gönderiyorum. Netscape`i kaldırarak -veya kaldırmayarak- şöyle güzel bir `mozilla` kategorisi açsak diyorum; üstelik şurda fevkâlade haşmetli bir resim de var, onu da `mozilla.gif` olarak kullansak hani diyorum ;)

Mozilla 1.2 çıktı

conan

Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Type Ahead özelliği,
  • Basit toolbar kişiselleştirme,
  • Linux'de GTK temalarına destek,
  • Başlangıç sayfasına birden çok linkle (tab içinde) başlayabilme,
  • Link Önceden İndirme (Link Prefetch) özelliği: Browser birşey yapmazken potansiyel ziyaret edilebilecek yerleri indirme.
  • Mailler hard diskinizdeyken istediğiniz filtreyi uygulayabilme (SONUNDA!)
  • Windows için Palm Sync
  • MacOs için daha güçlü arabirim

    Daha fazla detay için