Mozilla 1.5, Mozilla Firebird 0.7 çıktı

0
tongucyumruk
Mozilla uygulama grubunun 1.5 sürümü duyuruldu. Aynı zamanda "benim bu kadar uygulamaya ihtiyacım yok" diyenlerin tercihi olan Mozilla Firebird gezgini ise 0.7 sürümüne ulaştı...
Mozilla'nın yeni sürümünde en çok dikkati çeken özellikler Mail&News bölümüne eklenmiş olan yazım denetleme özellikleri ile browser'ın tab modunda yapılan birden fazla tab açıksa pencereyi kapatmadan önce emin misiniz diye sorması gibi kullanımı kolaylaştırıcı düzenlemeler. Daha detaylı bilgiye sürüm notlarından ulaşabilirsiniz.

Ne yazık ki haberin hazırlandığı sırada Mozilla Firebird'ün sürüm notları henüz güncellenmemişti... Öğrenmek için tek yolumuz denemek gibi gözüküyor...

Görüşler

0
FZ
Tutucu bir kullanıcı olarak 1.4´e yeni geçtim ;-) (1.0 vardı, yeni makina kurunca 1.4 yükledim birkaç hafta önce). En hoşuma giden özelliklerden biri Mozilla Mail içindeki `embedded junk mail´ filtreleme özelliği. Eğitmesi max. birkaç saniye ya da dakika sürüyor ve şimdiye kadar da hata yaptığını görmedim (günde 30´un üzerinde SPAM e-posta mesajı alanlar ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaklardır).

Tarayıcı olarak ise gerek MS Windows gerekse GNU/Linux ortamında olsun Firebird´ün başımın üstünde yeri var ;-)
0
conan
mozilla sitesi bir kac saattir down. Ilginctir...
0
anonim
yayinonline.com'da cok guzel bir online radyo servisi verilmekte; fakat her zamanki gibi yurdum insanin at gozluklerinden olsa gerek ki, site sadece winmplayer desteklemekte. ayrica bu online radyo dinleme isini realplayer ya da mplayer ile linux'da basarabilen var mi?
(biliyorum konu ile pek alakali degil ama, sorun mozilla'yi da ilgilendiriyor diye dusunuyorum)
0
Challenger
Ben mozilla için mplayer plugini yükledim ama başaramadım. Bunun yanında yayinonline.com' daki radyoları netscape de windows altında çalmamıştı. Ben de merak ettim şimdi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla 1.1 Alpha da çıktı

crematorium

Millet yine coştu, Mozilla 1.0'dan sonra yeni testler sonucunda ortaya çıkmış yeni Mozilla versiyonu 1.1 Alpha da çıkmış bulunmaktadır, Mozilla.org adresinden indirebilirsiniz. Yakında Mozilla 2.0 çıkarsa hiç şaşırmayın... :)

Herkese kolay gelsin

Bir programlama platformu olarak Mozilla

tongucyumruk

Çoğu zaman Mozilla'nın (veya benim taktığım isimle "ailenizin browser'ı Mozilla, kısaca Moz") ismi sadece browser, arada bir de Mail&News programı olarak anılır. Daha da az anıldığı bir konu ise bunların sadece buzdağının görünen kısmı olduğudur. Buzdağının gerçek boyutları ise yalnızca hayal gücünüzle sınırlı. Mozilla tarihteki gelmiş geçmiş tüm browserlar arasında bekide en genişletilebilir, en esnek olanı.

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

Mozilla 25.000.000 kullanıcı barajını aştı

St

Çıktığı günden bu yana ortalığı kasıp kavuran açık kaynak kodlu Mozilla Firefox sonunda 25.000.000 barajını da aştı ;)

Mozilla 0.9.1 geldi!

Necrodome

Netscape 6.0 ve 6.5 sürümlerinin de çekirdeği olan,Microsoft'un Internet Explorer dayatmasına karşı iyi bir alternatif olarak görülen browser/mail/Html tasarım aracı Mozilla'nın 0.9.1 sürümü çıktı.
İlk izlenimlerim henüz beta olmasına rağmen,Mozilla'nın oldukça iyi olduğu yönündeydi.Arabiriminin daha bir kullanıcı dostu olmasıyla beraber hızında da gözle görülür artış var.Daha iyi bir browser arayanlara duyurulur.
Windows versiyonunu indirmek için buraya tıklayın...