Mozilla 1.5, Mozilla Firebird 0.7 çıktı

0
tongucyumruk
Mozilla uygulama grubunun 1.5 sürümü duyuruldu. Aynı zamanda "benim bu kadar uygulamaya ihtiyacım yok" diyenlerin tercihi olan Mozilla Firebird gezgini ise 0.7 sürümüne ulaştı...
Mozilla'nın yeni sürümünde en çok dikkati çeken özellikler Mail&News bölümüne eklenmiş olan yazım denetleme özellikleri ile browser'ın tab modunda yapılan birden fazla tab açıksa pencereyi kapatmadan önce emin misiniz diye sorması gibi kullanımı kolaylaştırıcı düzenlemeler. Daha detaylı bilgiye sürüm notlarından ulaşabilirsiniz.

Ne yazık ki haberin hazırlandığı sırada Mozilla Firebird'ün sürüm notları henüz güncellenmemişti... Öğrenmek için tek yolumuz denemek gibi gözüküyor...

Görüşler

0
FZ
Tutucu bir kullanıcı olarak 1.4´e yeni geçtim ;-) (1.0 vardı, yeni makina kurunca 1.4 yükledim birkaç hafta önce). En hoşuma giden özelliklerden biri Mozilla Mail içindeki `embedded junk mail´ filtreleme özelliği. Eğitmesi max. birkaç saniye ya da dakika sürüyor ve şimdiye kadar da hata yaptığını görmedim (günde 30´un üzerinde SPAM e-posta mesajı alanlar ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaklardır).

Tarayıcı olarak ise gerek MS Windows gerekse GNU/Linux ortamında olsun Firebird´ün başımın üstünde yeri var ;-)
0
conan
mozilla sitesi bir kac saattir down. Ilginctir...
0
anonim
yayinonline.com'da cok guzel bir online radyo servisi verilmekte; fakat her zamanki gibi yurdum insanin at gozluklerinden olsa gerek ki, site sadece winmplayer desteklemekte. ayrica bu online radyo dinleme isini realplayer ya da mplayer ile linux'da basarabilen var mi?
(biliyorum konu ile pek alakali degil ama, sorun mozilla'yi da ilgilendiriyor diye dusunuyorum)
0
Challenger
Ben mozilla için mplayer plugini yükledim ama başaramadım. Bunun yanında yayinonline.com' daki radyoları netscape de windows altında çalmamıştı. Ben de merak ettim şimdi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.

FireFox 1.0 Preview Release

mentat

Mozilla FireFox Preview Release 1.0 çıkmış ve ilk 100 saat içinde 1 milyon kez indirilmiş bile! (Thunderbird de 0.8 olmuş)
Yenilikler:
- Pop-up önleyici biraz daha gelişmiş.
- Güvenlik artmiş.
- Sayfa içinde arama gelişmiş.
- Plug-in arama/bulma aracı.
- Live bookmarks.
http://www.mozilla.org/products/firefox/
Duyurulalı 10 gün olacak neredeyse, FM'de haberi geçti de ben mi göremedim?

Editör'ün notu: Valla biliyodum. Hatta kullanıyorum bile. Ama neden yazmadım ben de bilmiyorum?

Mozilla Camino için Yardım Çağrısı

anonim

Mozilla Camino, diğer bir deyişle Mac altında kullanılan Mozilla, projesinin Türkçe çevirmenlere ihtiyacı var.

Eğer kullandığınız bir Apple makina varsa ve Camino projesine destek vermek istiyorsanız:

Mozilla 1.0 Release Candidate 1

m1a2

Geldi geliyor derken Mozilla 1.0 RC1 18 Nisan`da sessiz sedasız çıktı. Fazlamesai`de yeni Mozilla sürümleri ile ilgili haberler yayımlanmıştı daha önceleri. Mozilla` nın şu son ulaştığı nokta itibariyle ne kadar olgunlaştığına ve mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapmak amacıyla esasında rel. 0.99`a göre cok büyük değişiklikler taşımamakla beraber Mozilla 1.0 Release Candidate 1`i de haber yapmayı uygun görmekteyim ;) Denemeyenler için hatırlatalım. Son serilerde Mozilla`ya bir `tabbed browsing` özelliği eklenmişti. `Tabbed browsing` -Opera`da olduğu şekilde- yeni sayfaların aynı browser penceresinde (tab) gösterilmesi özelliği oluyor ve bence tam bir `killer feature` (özellikle 3 tuşlu veya bir wheel mouse`unuz varsa gerçekten keyifli oluyor :) Opera`daki mouse gestures özelliği de ayrıca bir Mozilla installer paketiyle -XPI- eklenebiliyor, bu konu için bkz.

Mükemmel Web Editörün Peşinde...

FZ

Akademik içerik yönetim sistemleri ile uğraşan biri olarak `web tabanlı HTML, XML editörü´ sözcüklerini bir arada duyunca pür dikkat kesiliyorum ister istemez ;-) Bu konuda kaç ürün incelediğimi artık hatırlamıyorum.

Web tarayıcı dünyasının vahşi ve `cool´ dinozoru Mozilla bu sefer de karşımıza WYSIWYE (What You See is What You Edit) modeli bir tarayıcı içinde gömülü olarak çalışan `portable´XUL teknolojili bir web editör ile çıkıyor.

Mozilla Inline Editor yani Mozile dikkatle takip edilmesi gereken bir ürün. Özellikle CMS yani Content Management System yani İçerik Yönetim Sistemi ile uğraşanlar için. Burada küçük ama etkileyici bir demo görebilirsiniz.