Dizüstü Linux'un Geleceği

0
gismo
HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Görüşler

0
banger
bende nc6000 var %100 Debian GNU/Linux uyumlu :) tavsiye ederim. Ama tabi yüklü gelmesi daha güzel bir olay.
0
nkjsat
HP will not ship the notebook computers with Ubuntu initially, but rather with FreeDOS.
0
ttk
Merhaba

Bizim de işyerinde Hp/Compaq nx9105 modeli Amd işlemcili bir notebook var ve Fedora 2 yüklü makinada (normalde XP home yüklü gelmişti sildim oni :) , linux ile hemen hiç bir uyum sorunu yok.
Tek problemi, işlemcisinin normal standart Amd işlemci değil, Amd 64'ün 64 bit özellikleri kırpılmış bir modeli olmasından dolayı ortaya çıkan basit bir uyumsuzluktan dolayı açılış parametresi olarak noapic kullanılmazsa Usb'de saçmalamalar ortaya çıkması idi, gereken düzeltmeler basitçe yapıldı Linux'la problemsiz.
Hp Linux'a değer veriyor haberden de, tecrübelerden de anlaşıldığına göre.
0
T-u-N-i-X
Hocam sizi Allah mı gönderdi :) HP NX 9105 var bende de.... FC2 ile PCMCIA ve multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyor musunuz acaba ? Kızılötesini falan ? Özellikle multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyorsanız lütfen benle iletişime geçin.. tunix@raptiye.org
0
Monarch
ben de hp nx9105 kullanıyorum. üzerinde Ubuntu GNU/linux kurulu. Deneme amacı ile kurayım dedim, sadeliği ve sempatikligi yüzünden takıldım kaldım. Aynı dizüstünde daha önce suse 9.2 pro, mandrake 10.0'ı denemiş ve bu kadar randımanlı kullanamamıştım. Kişisel görüşüm Ubuntu kesinlikle oldukça kullanışlı. Özellikle; linux'a ilgi gösteren ve linuxa yeni adım atmaya niyetli arkadaşlara denemelerini tavsiye edebilirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake, Conectiva'yı Aldı

anonim

Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi İle Röportaj

vst

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi Bill Hilf ile yapılan ve Slashdot.org kullanıcılarının hazırladığı sorularla gerçekleştirilen bir röportaj yayınlandı. San Fransisco LinuxWorld'da bir konuşma yapacak olan Hilf'in ağzından: "Buradaki yöneticiler fazlasıyla teknik. Hiç birisinin ağzından 'Linux düşmanımızdır!' lafını işitmedim. Kimi zaman oturur Microsoft harici teknolojiler kullanırlar ve derler ki; 'Bu sorunlar beş sene önce çözülmemiş miydi?' ya da 'Katetmemiz gereken çok yol var...'"
Sorular çok güzel, cevaplar ilginç... Bir ilginç husus daha: Hilf cevapları yollamadan önce Microsoft'un Halkla İlişkiler Departmanı cevaplara şöyle bir göz atmış...

Linux 2002 Timeline

raistlinthewiz

Lwn.net'te yayınlanan makalede 2002 senesi için Linux zaman çizelgesini görebilirsiniz. Bu makalede 2002 yılında Linux dünyasında meydana gelen gelişmelere konu alınıyor. http://lwn.net/Articles/16871/

2.Linux Şenliği: Bin atlı o gün çocuklar gibi şen miydi ?

sundance

Çok yoğun geçen dört günden sonra, dünkü kapanış töreni ile ikinci Linux Şenliği sona erdi. Şenlikte neler oldu, neler olmadı, artıları eksileri nelerdi bir değerlendirelim istedim.

Herşeyden önce, yılın Pengueni, Doruk Fişek başta olmak üzere, organizasyon ekibi, canını dişine takarak her türlü soruna koşuşturarak, sabahın 7-7:30'undan itibaren okula gelip düzenlemeleri yaparak, insanüstü bir çaba gösterdi.

Gaim 2 Yolda

cbc

Sık kullandığım yazılımlardan biri olan Gaim'in 2.0 versiyonu bir süredir CVS üzerinden erişilebilir durumda. Beta sürümünü beklemeden denemek, izlenimlerimi ve ilk gözüme çarpan yeteneklerini paylaşmak, çok fazla teknik detaya kaçmadan nasıl deneyebileceğinizden bahsetmek istiyorum.