Dizüstü Linux'un Geleceği

0
gismo
HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Görüşler

0
banger
bende nc6000 var %100 Debian GNU/Linux uyumlu :) tavsiye ederim. Ama tabi yüklü gelmesi daha güzel bir olay.
0
nkjsat
HP will not ship the notebook computers with Ubuntu initially, but rather with FreeDOS.
0
ttk
Merhaba

Bizim de işyerinde Hp/Compaq nx9105 modeli Amd işlemcili bir notebook var ve Fedora 2 yüklü makinada (normalde XP home yüklü gelmişti sildim oni :) , linux ile hemen hiç bir uyum sorunu yok.
Tek problemi, işlemcisinin normal standart Amd işlemci değil, Amd 64'ün 64 bit özellikleri kırpılmış bir modeli olmasından dolayı ortaya çıkan basit bir uyumsuzluktan dolayı açılış parametresi olarak noapic kullanılmazsa Usb'de saçmalamalar ortaya çıkması idi, gereken düzeltmeler basitçe yapıldı Linux'la problemsiz.
Hp Linux'a değer veriyor haberden de, tecrübelerden de anlaşıldığına göre.
0
T-u-N-i-X
Hocam sizi Allah mı gönderdi :) HP NX 9105 var bende de.... FC2 ile PCMCIA ve multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyor musunuz acaba ? Kızılötesini falan ? Özellikle multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyorsanız lütfen benle iletişime geçin.. tunix@raptiye.org
0
Monarch
ben de hp nx9105 kullanıyorum. üzerinde Ubuntu GNU/linux kurulu. Deneme amacı ile kurayım dedim, sadeliği ve sempatikligi yüzünden takıldım kaldım. Aynı dizüstünde daha önce suse 9.2 pro, mandrake 10.0'ı denemiş ve bu kadar randımanlı kullanamamıştım. Kişisel görüşüm Ubuntu kesinlikle oldukça kullanışlı. Özellikle; linux'a ilgi gösteren ve linuxa yeni adım atmaya niyetli arkadaşlara denemelerini tavsiye edebilirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.

AT&T GNU/Linux'u deniyor...

Soulblighter

Dünyanın en büyük bilgisayar, iletişim ve yazılım şirketlerinden AT&T, 70,000 çalışanı tarafından kullanılan PC'lerdeki Windows işletim sistemine alternatif olarak GNU/Linux'u denemeye başladı. Denemeler sonunda firma GNU/Linux kullanıp kullanmayacağına karar verecek.

Eğer bu karar verilirse, Microsoft, GNU/Linux'a karşı en büyük yenilgisini alacak. Özellikle son zamanlarda artan virüsler ve maliyetler, kullanıcıları Windows'a alternatif işletim sistemleri kullanmaya itiyor.

Bir röportajda, ''Ülkedeki her yönetici gibi biz de güvenlik, üretkenlik ve düşük maliyetler konusunda sıkıntı yaşıyoruz.'' diyen AT&T'nin bilgi yöneticisi Hossein Eslambolchi, kararı 2005 yılı sonunda verecek.

Kaynak: bloomberg.com

Editörün Notu: Görülen o ki UNIX´i geliştiren şirket köklerine geri dönüşe hazırlanıyor. Buna karar verecek olan adam ise dünyadaki en çok kazanan bilgi işlem müdürü (geçen seneki yıllık maaşı 4.3 milyon $ + 1.5 milyon $'lık şirket hissesi) ve bu adamın akıllıca hareket edeceğini var saymak çok yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Linux Kernel Fonksiyonlarını 'Hook'lamak

anonim

Linux çekirdeğindeki bir fonksiyonun işleyişini ona zarar vermeden değiştirmek istediğimizi düşünelim. Kaynak kodları değiştirir tekrar derleriz ancak bu yazıda daha farklı bir yöntem izleyecegiz ve hafızadaki kernel'a tamamen geçici bir yama yapacağız.

Matrix de UNIX Kullanıyor!

sundance

Evet, yanlış okumadınız, bahsettiğimiz Neo'nun kral olduğu Matrix evreni. Linux Security.com'da yeralan haberde, Trinity'nin bir sistemi kırmak için bir Unix terminalden nmap ve ssh v1 kullandığı gözüküyor

Nmap'i bir filmde göreceğimi tahmin etmezdim açıkcası :) Tabi ssh v1'ın ortadan kalkalı bir müddet olması ve Matrix'in güvenlik listelerini takip etmeyip, script kiddielere davetiye çıkartması üzücü :)

Para verdip aldığımız işletim sistemi gerçekten bu parayı hak ediyormu?

binner3

Elimde 8.2 GB bir harddisk vardı.Bunun üzerinde bad sector olduğunu biliyordum ve linux kurmaya karar verdim. Partition ayarlarımı yaptım ve "Check for bad Sector" diyerek bad sectorleri taramasını istedim.Redhat 8.0 bu diskte bad sector buldu ve işletim sistemini bu disk üzerine yüklemeyiniz diyerek kurulumdan çıktı.