Dizüstü Linux'un Geleceği

0
gismo
HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Görüşler

0
banger
bende nc6000 var %100 Debian GNU/Linux uyumlu :) tavsiye ederim. Ama tabi yüklü gelmesi daha güzel bir olay.
0
nkjsat
HP will not ship the notebook computers with Ubuntu initially, but rather with FreeDOS.
0
ttk
Merhaba

Bizim de işyerinde Hp/Compaq nx9105 modeli Amd işlemcili bir notebook var ve Fedora 2 yüklü makinada (normalde XP home yüklü gelmişti sildim oni :) , linux ile hemen hiç bir uyum sorunu yok.
Tek problemi, işlemcisinin normal standart Amd işlemci değil, Amd 64'ün 64 bit özellikleri kırpılmış bir modeli olmasından dolayı ortaya çıkan basit bir uyumsuzluktan dolayı açılış parametresi olarak noapic kullanılmazsa Usb'de saçmalamalar ortaya çıkması idi, gereken düzeltmeler basitçe yapıldı Linux'la problemsiz.
Hp Linux'a değer veriyor haberden de, tecrübelerden de anlaşıldığına göre.
0
T-u-N-i-X
Hocam sizi Allah mı gönderdi :) HP NX 9105 var bende de.... FC2 ile PCMCIA ve multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyor musunuz acaba ? Kızılötesini falan ? Özellikle multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyorsanız lütfen benle iletişime geçin.. tunix@raptiye.org
0
Monarch
ben de hp nx9105 kullanıyorum. üzerinde Ubuntu GNU/linux kurulu. Deneme amacı ile kurayım dedim, sadeliği ve sempatikligi yüzünden takıldım kaldım. Aynı dizüstünde daha önce suse 9.2 pro, mandrake 10.0'ı denemiş ve bu kadar randımanlı kullanamamıştım. Kişisel görüşüm Ubuntu kesinlikle oldukça kullanışlı. Özellikle; linux'a ilgi gösteren ve linuxa yeni adım atmaya niyetli arkadaşlara denemelerini tavsiye edebilirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP'de GD Kütüphanesi ile Grafik İşleme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Eylül 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Web sitelerinde yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde, PHP ile beraber hazır olarak gelen GD kütüphanesi ile dinamik olarak resimleri oluşturma, büyütme/küçültme, boyama, yazı yazma ve benzeri işlemlerin nasıl yapıldığı kod örnekleri ile beraber incelenecektir.

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Tcpdump kullanarak Ağ trafiği izlemek

honal

Ağ Trafiği nedir? Trafiği izleyerek ne elde edebiliriz, ya da hangi sorunlarımıza çözüm bulabiliriz?

Sniffer olarak adlandırılan ve ağ trafiğini izlemek amacıyla yazılan birçok program vardır, bunlardan UNIX/Linux dünyası için en bilineni ve sık kullanılanı tcpdump’tır.
İlk olarak UNIX sistemler için yazılan ve sonrasında NRG (Network Research Group) tarafından Windows’a da port edilen TCPDUMP hakkında, detaylı bir yazıyı, www.huzeyfe.net adresinde bulabilirsiniz..

Not: Birçok GNU/Linux sürümünde kurulu olan TCPDUMP'ın en son versionunu www.tcpdump.org'dan, Windows sürümünü ise bu adres'den indireceğiniz Wincap sürücüsünü kurup, WINDUMP'ı indirerek kullanabilirsiniz.

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.