Dizüstü Linux'un Geleceği

0
gismo
HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Görüşler

0
banger
bende nc6000 var %100 Debian GNU/Linux uyumlu :) tavsiye ederim. Ama tabi yüklü gelmesi daha güzel bir olay.
0
nkjsat
HP will not ship the notebook computers with Ubuntu initially, but rather with FreeDOS.
0
ttk
Merhaba

Bizim de işyerinde Hp/Compaq nx9105 modeli Amd işlemcili bir notebook var ve Fedora 2 yüklü makinada (normalde XP home yüklü gelmişti sildim oni :) , linux ile hemen hiç bir uyum sorunu yok.
Tek problemi, işlemcisinin normal standart Amd işlemci değil, Amd 64'ün 64 bit özellikleri kırpılmış bir modeli olmasından dolayı ortaya çıkan basit bir uyumsuzluktan dolayı açılış parametresi olarak noapic kullanılmazsa Usb'de saçmalamalar ortaya çıkması idi, gereken düzeltmeler basitçe yapıldı Linux'la problemsiz.
Hp Linux'a değer veriyor haberden de, tecrübelerden de anlaşıldığına göre.
0
T-u-N-i-X
Hocam sizi Allah mı gönderdi :) HP NX 9105 var bende de.... FC2 ile PCMCIA ve multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyor musunuz acaba ? Kızılötesini falan ? Özellikle multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyorsanız lütfen benle iletişime geçin.. tunix@raptiye.org
0
Monarch
ben de hp nx9105 kullanıyorum. üzerinde Ubuntu GNU/linux kurulu. Deneme amacı ile kurayım dedim, sadeliği ve sempatikligi yüzünden takıldım kaldım. Aynı dizüstünde daha önce suse 9.2 pro, mandrake 10.0'ı denemiş ve bu kadar randımanlı kullanamamıştım. Kişisel görüşüm Ubuntu kesinlikle oldukça kullanışlı. Özellikle; linux'a ilgi gösteren ve linuxa yeni adım atmaya niyetli arkadaşlara denemelerini tavsiye edebilirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Novell Suse'nin Kaynaklarını Açıyor

vst

Newsforge'da yer alan bir habere göre; Novell Suse Professional'ın kaynak kodlarını OpenSUSE adıyla açacak.

Bu hareketin Redhat'in Fedora'da uyguladığı bir politikaya mı yoksa YaST'da izlenen politikaya mı yakın olduğu daha bilinmiyor.

Kaynak: http://slashdot.org

Haberci Güvercinler Üzerinden IP Erişimi

anonim

Olay 2001 yılında geçiyor ama yeni haberim oldu. 1 Nisan 1990'da yayınlanan haberci güvercinler üzerinden IP erişim RFC belgesi (Carrier Piegon Internet, CPIP) temel alınarak Linux üzerinde gerçekleştirilmiş. Ortalama ping süreleri başlangıç için ümit verici :)

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net

Winmodemler

m1a2

Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.