Dizüstü Linux'un Geleceği

0
gismo
HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Görüşler

0
banger
bende nc6000 var %100 Debian GNU/Linux uyumlu :) tavsiye ederim. Ama tabi yüklü gelmesi daha güzel bir olay.
0
nkjsat
HP will not ship the notebook computers with Ubuntu initially, but rather with FreeDOS.
0
ttk
Merhaba

Bizim de işyerinde Hp/Compaq nx9105 modeli Amd işlemcili bir notebook var ve Fedora 2 yüklü makinada (normalde XP home yüklü gelmişti sildim oni :) , linux ile hemen hiç bir uyum sorunu yok.
Tek problemi, işlemcisinin normal standart Amd işlemci değil, Amd 64'ün 64 bit özellikleri kırpılmış bir modeli olmasından dolayı ortaya çıkan basit bir uyumsuzluktan dolayı açılış parametresi olarak noapic kullanılmazsa Usb'de saçmalamalar ortaya çıkması idi, gereken düzeltmeler basitçe yapıldı Linux'la problemsiz.
Hp Linux'a değer veriyor haberden de, tecrübelerden de anlaşıldığına göre.
0
T-u-N-i-X
Hocam sizi Allah mı gönderdi :) HP NX 9105 var bende de.... FC2 ile PCMCIA ve multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyor musunuz acaba ? Kızılötesini falan ? Özellikle multimedya kart okuyucuyu kullanabiliyorsanız lütfen benle iletişime geçin.. tunix@raptiye.org
0
Monarch
ben de hp nx9105 kullanıyorum. üzerinde Ubuntu GNU/linux kurulu. Deneme amacı ile kurayım dedim, sadeliği ve sempatikligi yüzünden takıldım kaldım. Aynı dizüstünde daha önce suse 9.2 pro, mandrake 10.0'ı denemiş ve bu kadar randımanlı kullanamamıştım. Kişisel görüşüm Ubuntu kesinlikle oldukça kullanışlı. Özellikle; linux'a ilgi gösteren ve linuxa yeni adım atmaya niyetli arkadaşlara denemelerini tavsiye edebilirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çin´den Linux tabanlı yeni telefon.

conan

E28 isimli bir Çin şirketi Ağustos'tan beri iç pazarda linux tabanlı PDA/Cep telefonu kombinasyonu olan ürünü E2800'ü yaklaşık 600$lık bir fiyatla pazarlamaktaymış. 123 gramlık bu alette cep telefonu, dokunmatik ekran, PDA, el yazısı tanıma, sayısal fotoğraf makinası, SD card ile hafıza genişletebilme (512MB) gibi özellikler var. Ekranı 240x320 ve 4096 renk olan telefonun yakında amerika ve avrupa pazarına sunulması düşünülüyormuş.

LinuxWorld Ödülleri: And the Winner is... Microsoft?

FZ

Hayır, 1 Nisan şakası falan değil. LinuxWorld etkinliğinde En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü alan şirket Microsoft oldu.

Kernel 2.4.28 çıktı

mos

2.4.x serisinin yeni son sürüm çekirdeği artık 2.4.28.

Changlog için buraya
Bilgisyarınıza indirmek için buraya,
patch içinse şuraya tıklayın.

NOT: şu anda son kararlı çekirdek 2.6.9'dur.

Kim demiş Linux altında modelleme ve animasyon yapılmaz diye!

PCc0d3r

Şu anda tam iki sene önceye gittim. Elimin altında win98 ve karşımda lightwave açık. Hayal gücümü fare tıklamaları ile dijital ortama dokuyorum. Peki şimdi ne farkı var bu zamandan. Şu an linux makinemde elimin altında blender açık ve neredeyse artık ligthwave ile yapabildiğim her şeyi yapmaya başladım! Bu arada Shrek adlı filmin Linux altında yapılmış olması da işin çabası.

Sonuç olarak kimse 3d yüzünden Linux'a geçemiyorum diye bir mazeret uyduramaz günümüzde. Alırsınız ücretsiz Blender'i sonra başlarsınız konuşturmaya hayal gücünüzü...

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.