Novell Linux Desktop Çıktı!

0
Challenger
SuSE Linux' u temel alan ve ön tanımlı masa üstü ortamı olarak Novell Ximian Desktop2' yi (GNOME temelli) kullanan Novell Linux Desktop çıktı. Bu işletim sistemi, kurumsal masa üstü sistemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış. Linux dağıtımlarında alışık olduğumuz bir işi yapmak için 10 tane farklı yazılım içermek yerine her iş için belirlenmiş bir standart programı var. Anlaşılacağı üzere teknik bilgisi olmayan son kullanıcıları hedefliyor.

İçerisindeki yazılımlardan başlıcaları:
Novell Ximian Desktop2, Novell Evolution, Novell Red Carpet Yazılım Güncelleme Yöneticisi, OpenOffice.org, Mozilla Firefox, GAIM.

Fiyatı ise 50$ ve 1 yıllık yazılım güncelleme desteği de bu fiyata dahil.
http://www.novell.com/products/desktop/index.html?sourceidint=homepage_announcement1

İlgili Yazılar

Linux Eğitimleri devam ediyor...

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimlerinde ikinci dönem hem 1.kur hem de 2.kur sınıflarıyla 24 Mayıs'ta başlayacak.

Her biri 20 saatten oluşan bu iki kur sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

PlayStation 2 için LINUX Kitleri

polat

Sony’den yapılan açıklamada, yazılım araçlarını içeren ve Linux işletim sistemini PlayStation 2’lere yüklemek için gerekli disklerin satışına yakında başlanacağı belirtildi. Linux kitleri ilk olarak Japonya’da Mayıs ayında piyasada olacak. Kitler, Haziran ayından itibaren ABD ve Avrupa’da da satışa çıkacak. Sony Sözcüsü, Linux hayranlarının bu işletim sistemini PC’lerinin yanı sıra PlayStation oyun konsollarında da görmek istediklerini söyledi. Kitler, Japonya’da 188, ABD ve Avrupa’da ise 215 dolardan satılacak. Söz konusu kitler, 40 GB’lık dahili sabit disk, USB klavye ve fare de içeriyor. Microsoft’un Windows işletim sistemi ile rekabet eden Linux, açık kodlu ücretsiz bir işletim sistemi. Halen tüm dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ından fazlasında Windows işletim sistemleri kullanılıyor. www.reuters.com
www.ntvmsnbc.com

GNU/Linux çekirdeği, MS Windows'a mı benzemeye başladı?

anonim

SCOlastik düşünceye sahip insanlar, oralarda bir yerde hayatlarını hala sürdürüyorlar. Çok yakın bir arkadaşımdan (ki ben pek ZDNet takip etmem) aldığım haber linki beni değişik düşüncelere sevk etti.Yorumlarınıza açık.

Detaya inemeden şöyle bir gözattım. Paranoyak mıyım? Yoksa yeni bir oyun mu başlıyor? ZDNet haberi

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.

Ptrace açığı

raistlinthewiz

Linux 2.4 ve 2.2 kernelların hepsinde yer alan bir açık sayesinde normal bir kullanıcı , bu açıktan yararlanarak sistem root yetkisine sahip olabiliyor.
Acil olarak patchler yayınlandı ve 2.4 ve 2.2 serileri için fix içeren sonraki sürümler yolda. 2.5 kernellar'da sorun olmadığı belirtiliyor.
Daha fazla bilgi için: www.kerneltrap.org/node.php?id=611