GNU/Linux'un önlenemez yükselişi

0
anonim
Dünya sunucu pazarı raporuna göre Linux cirosu, Linux sunucu satışlarının üstünde büyüyor. Microsoft ve x86 tabanlı sunucularda adetler artarken, cirolar adet artışının altında kalıyor.

Kaynak: BTdünyası

Görüşler

0
aragorntheelessar
ülke olarak kendi yol haritamızı çıkarabilsek bizde tümden bu linux furyasına katılsak fena olmayacak ama bir türlü şu windows bağımlılığından kurtulamıyoruz nedense.
0
tongucyumruk
Kim demiş katılmıyoruz, kurtulamıyoruz diye? Nedense bende sdon dönemde Türkiye'de GNU/Linux'un gelişimi konusunda ciddi bir iyimserlik var. Hadi hayırlısı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Silicon Graphics XFS`i Linux`a verdi

FZ

Silicon Graphics bilgisayar şirketi 1994 yılından beri ticari sistemlerinde kullandığı ve "journaling filesystem" olarak tabir edilen, sistem göçtüğünde çok hızlı yeniden ayağa kaldırmayı sağlayan ve çok büyük harddisk alanlarının ekonomik ve optimum şekilde yönetilmesine olanak veren dosya sistemi XFS'i Linux camiasına sundu.

Linux Çekirdek Performans Projesi

Soulblighter

Bir süre önce Linux'un 2.6 çekirdeğinde, 2.4 çekirdeğine göre büyük performans kayıpları olduğu yolunda haberler dolaşıyordu. Hatta 2.6 çekirdeğinin kendi iç sürümleri arasında bile 10%'a varan ciddi performans farklılıkları olduğu da belirtilmişti.

Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

butch

Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

Uludağ sitesi yenilendi

bm

Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.

İki Süper Linux Dağıtımı

sundance

Linux kurmak istiyorsunuz ama harddiskinizin ne idüğü belirsiz binlerce dosya ile dolmasını istemiyorsunuz, veya 486-33`ünüzün 250 Meg`lik harddiskine hiçbir Linux adam gibi çalışılabilir bir halde sığmıyor

Linux dünyasında çare tükenmez, hatta şanslı bile olabilirsiniz, çünkü VectorLinux ve Peanut Linux muhtemelen Pentium 200`ünüzde Mandrake`nin çalıştığından daha hızlı bu eski makinanızda çalışacaktır. Hem de sadece 180Mb`da ve 16 Mb hafıza ile. Çalışmak ki ne çalışmak, X-Windows, Netscape, Icq ve diğer bilimum gerekli programlar eşliğinde...Hem de hemen hiç bir konfigürasyon gerektirmeden