GNU/Linux'un önlenemez yükselişi

0
anonim
Dünya sunucu pazarı raporuna göre Linux cirosu, Linux sunucu satışlarının üstünde büyüyor. Microsoft ve x86 tabanlı sunucularda adetler artarken, cirolar adet artışının altında kalıyor.

Kaynak: BTdünyası

Görüşler

0
aragorntheelessar
ülke olarak kendi yol haritamızı çıkarabilsek bizde tümden bu linux furyasına katılsak fena olmayacak ama bir türlü şu windows bağımlılığından kurtulamıyoruz nedense.
0
tongucyumruk
Kim demiş katılmıyoruz, kurtulamıyoruz diye? Nedense bende sdon dönemde Türkiye'de GNU/Linux'un gelişimi konusunda ciddi bir iyimserlik var. Hadi hayırlısı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BetterDesktop.org

butch

OpenSUSE projesinin bir parçası olan Better Desktop KDE ve GNOME üzerinde bir süredir gerçekleştirilen kullanılabilirlik testleriyle ilgili verileri ve videoları geliştiricilerin kullanımına açıyor.
/.

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/

Hangi Linux Sertifikası?

anonim

CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

İnsan köpeği ısırırsa haberdir!

dino68

Microsoft Rusya GNU/Linux ve OpenOffice.org sayesinde kurtuldu

Microsoft Rusya'nın Shared Source Initiative sunumu, sunumda kullanılacak Windows makinesinin problemleri nedeniyle neredeyse felakete dönüşüyordu. Çözüm sunumu yapan kişinin notebook'undaki Alt Linux (Rusya'ya özgü bir dağıtım) ve OpenOffice 1.1.2 kullanılarak sağlandı. Kısacası, Microsoft Rusya sunumunu açık kaynak kodlu yazılımlar sayesinde gerçekleştirebildi.

14,000 PC Windows'dan LİNUX'a Geçiyor

malkocoglu

Münih belediyesi, Windows'dan vazgeçip, 14,000 makinasına Linux yükleyecek. Bu olay, masaüstü ortamda Linux'un yerini ispatlayan önemli bir gelişme.

http://www.desktoplinux.com/news/NS3199247984.html