Winmodemler

0
m1a2
Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)

Görüşler

0
anonim
70 kusur dolar bayilip
usr ext aldiktan sonra olacak is mi bu yaw

off off
sanssizlik ruhumuza islemis!
0
anonim
Hehe, ben de Hayes Accura almıştım.. Bizim için biraz geç kaldılar ama yine de işe yarayacaktır..
0
skoylu
Bu kadar uzulmeyin. Gerci ben olsaydim, USR Ext. almazdim. TI Chipsetli ayni kalitede modemleri daha ucuza alabilirdiniz. Dahasi bunlarin performansi, en alelade external modemin yanina bile yaklasamiyor. Ustune sistemde olmadik sorunlarda cikarabiliyor, bilhassa eski sistemlerde..

Ben bugun bile 50-60 $ bayilip seve seve external RS232 modem aliyorum..

0
sundance
Valla şu kadarını söyleyeyim, Türkiye`de Linux'un gelişmesi konusunda çok ciddi bir yardım oldu bu. Sağolasın
0
m1a2
Birileri sormadan şunları da belirteyim. Haber`de adı geçen sudan ucuz Conexant chipset HSF modem`in markası `INCA` (ismine kıl kapmıştım bi aralar). Test platformu Mandrake 8.0 (Kernel 2.4.3). Fevkalâde kısa süren bir rpm kurulumuyla /dev/modem symlink`i hoop oluşuverdi :)

P.S. Küçük bir düzeltme. Haberde verilen tarih HCF versiyon için geçerli. HSF sürücüsünün initial release`i 27 Kasım 2001 imiş (from CHANGES.txt).
0
anonim
Evet HSF modemler bir süredir destekleniyordu zaten. Yani HSF'ler için haber çok yeni değil. Güzel olan HCF'lerinde desteklenmesiyle winmodem sorunun büyük oranda çözülmesi.
0
m1a2
Kastettiğin Olitec`in HSF modem sürücüsü ise bunun uzun süreden beri var olduğunu, Conexant+Rockwell-modem-HOWTO`ya girdiğini ben de biliyorum ve hatta bu konuda epey kan ve ter de döktüm :) Bir konu HOWTO`ya girmiş ise ısınma çalışmalarına başlayacaksın demektir ;) Dikkatini çekmek isterim bu sürücüler doğrudan Conexant`ın kontrolünde geliştirilmiş (bir agreement onaylamak durumundasın). Bundan önce eğer çokça şansınız ve bol vaktiniz varsa bu tip bir HSF modemden -düşük bir ihtimalle- DTMF tonu duyabiliyordunuz. Bir web junkie olarak zamanında yaptığım araştırmalarda acı dolu hikayeler okumuştum. Uzun bir thread`in sonunda `Verdiğin bilgiler için teşekkürler Joe, evet falanca felancaları derledikten sonra modem dial etmeye başladı fakat pppd kitleniyo, hattan düşüyo, şimdi ne yapcam???` türünden mesajlaşmalar vb. En son 2001 yazında -benzer bir modemi çalıştırmak için- ilgili dokümanları da hatmederek- epey bir uğraş vermiştim. Bir miktar kıpırdanma da olmuştu ama nafile... Olayın doğrudan Conexant destekli HSF tarafı fevkalâde önemli. Bu tip modemler ucuz ve bol...
0
anonim
Oh, evet bahsettiğim buydu. Ama denememiştim hiç. Şimdi olayın önemini daha çok idrak ettim teşekkürler..
0
anonim
kernel 2.4.x serisinde buna yönelik calişmaalr vardi zaten bildigim kadariyla Mandrake 8.1 kurulumunda internal creative modemimi tanidigini hatirliyorum:)
0
anonim
ben derim ki bi kumpanya yapalim bu isi yapan programci veya programcilara 1$ gonderelim.
0
anonim
denedim calisiyo. redhat 6.2 kullandim rpm ler calismadi ama, tar canavar. kullandiim netscape in java destegi yok. bu yuzden simdi opera indiriyom. java vardir insallah.
0
anonim
Biraderim, Java'yı http://java.sun.com dan ayrica indirmen gerekir. Hayırlı işler. Ha bi de plugin'i symlink yap direk kopyalama (en azından Mozilla'da böyle olması gerekiyordu)..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.

Grafik Tabanlı Gentoo Installer

ndemir

GNU/Linux dağıtımları arasında, gerek kurulumu gerek paket yönetim sistemiyle Gentoo diğerlerine göre çok farklı bir yerde duruyor. Gentoo Live CDyi alıp, boot edip ardından konsolda komutlar yazarak Gentoo kurmak yakın zamanda yok olacak (gibi) çünkü grafik tabanlı Gentoo Installer geliyor. Ekran görüntüleri de burada.

Mandrakelinux 10.0 Community

parsifal

Linux 2.6 çekirdeği ile yepyeni Mandrakelinux 10.0 çıktı.
Şu anda sadece DVD olarak satılan ve Mandrake Club üyeleri için indirilebilen Mandrakelinux 10.0, Mayıs 2004'de "Mandrakelinux 10.0 Offical" olarak aramıza katılacak...
Meraklıları için buraya...

Sakarya Üniversitesi Linux Seminerleri

mambo

Linux Kullanıcıları Derneği (LKD), üniversitelerde düzenlediği bağımsız konferanslar çerçevesinde 18.10.2003 Sakarya Üniversitesi’nde Linux seminerleri düzenliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya

UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

anonim

Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite