Winmodemler

0
m1a2
Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)

Görüşler

0
anonim
70 kusur dolar bayilip
usr ext aldiktan sonra olacak is mi bu yaw

off off
sanssizlik ruhumuza islemis!
0
anonim
Hehe, ben de Hayes Accura almıştım.. Bizim için biraz geç kaldılar ama yine de işe yarayacaktır..
0
skoylu
Bu kadar uzulmeyin. Gerci ben olsaydim, USR Ext. almazdim. TI Chipsetli ayni kalitede modemleri daha ucuza alabilirdiniz. Dahasi bunlarin performansi, en alelade external modemin yanina bile yaklasamiyor. Ustune sistemde olmadik sorunlarda cikarabiliyor, bilhassa eski sistemlerde..

Ben bugun bile 50-60 $ bayilip seve seve external RS232 modem aliyorum..

0
sundance
Valla şu kadarını söyleyeyim, Türkiye`de Linux'un gelişmesi konusunda çok ciddi bir yardım oldu bu. Sağolasın
0
m1a2
Birileri sormadan şunları da belirteyim. Haber`de adı geçen sudan ucuz Conexant chipset HSF modem`in markası `INCA` (ismine kıl kapmıştım bi aralar). Test platformu Mandrake 8.0 (Kernel 2.4.3). Fevkalâde kısa süren bir rpm kurulumuyla /dev/modem symlink`i hoop oluşuverdi :)

P.S. Küçük bir düzeltme. Haberde verilen tarih HCF versiyon için geçerli. HSF sürücüsünün initial release`i 27 Kasım 2001 imiş (from CHANGES.txt).
0
anonim
Evet HSF modemler bir süredir destekleniyordu zaten. Yani HSF'ler için haber çok yeni değil. Güzel olan HCF'lerinde desteklenmesiyle winmodem sorunun büyük oranda çözülmesi.
0
m1a2
Kastettiğin Olitec`in HSF modem sürücüsü ise bunun uzun süreden beri var olduğunu, Conexant+Rockwell-modem-HOWTO`ya girdiğini ben de biliyorum ve hatta bu konuda epey kan ve ter de döktüm :) Bir konu HOWTO`ya girmiş ise ısınma çalışmalarına başlayacaksın demektir ;) Dikkatini çekmek isterim bu sürücüler doğrudan Conexant`ın kontrolünde geliştirilmiş (bir agreement onaylamak durumundasın). Bundan önce eğer çokça şansınız ve bol vaktiniz varsa bu tip bir HSF modemden -düşük bir ihtimalle- DTMF tonu duyabiliyordunuz. Bir web junkie olarak zamanında yaptığım araştırmalarda acı dolu hikayeler okumuştum. Uzun bir thread`in sonunda `Verdiğin bilgiler için teşekkürler Joe, evet falanca felancaları derledikten sonra modem dial etmeye başladı fakat pppd kitleniyo, hattan düşüyo, şimdi ne yapcam???` türünden mesajlaşmalar vb. En son 2001 yazında -benzer bir modemi çalıştırmak için- ilgili dokümanları da hatmederek- epey bir uğraş vermiştim. Bir miktar kıpırdanma da olmuştu ama nafile... Olayın doğrudan Conexant destekli HSF tarafı fevkalâde önemli. Bu tip modemler ucuz ve bol...
0
anonim
Oh, evet bahsettiğim buydu. Ama denememiştim hiç. Şimdi olayın önemini daha çok idrak ettim teşekkürler..
0
anonim
kernel 2.4.x serisinde buna yönelik calişmaalr vardi zaten bildigim kadariyla Mandrake 8.1 kurulumunda internal creative modemimi tanidigini hatirliyorum:)
0
anonim
ben derim ki bi kumpanya yapalim bu isi yapan programci veya programcilara 1$ gonderelim.
0
anonim
denedim calisiyo. redhat 6.2 kullandim rpm ler calismadi ama, tar canavar. kullandiim netscape in java destegi yok. bu yuzden simdi opera indiriyom. java vardir insallah.
0
anonim
Biraderim, Java'yı http://java.sun.com dan ayrica indirmen gerekir. Hayırlı işler. Ha bi de plugin'i symlink yap direk kopyalama (en azından Mozilla'da böyle olması gerekiyordu)..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel 2.4.28 çıktı

mos

2.4.x serisinin yeni son sürüm çekirdeği artık 2.4.28.

Changlog için buraya
Bilgisyarınıza indirmek için buraya,
patch içinse şuraya tıklayın.

NOT: şu anda son kararlı çekirdek 2.6.9'dur.

Linus Torvalds'dan Yeni Bir Fikir: DCO

malkocoglu

Linus Torvalds, ticari ürünlerden gelebilecek kodların Linux kaynak koduna girmemesi için Geliştiriciyi Tanimlayan Sertifika (Developer's Certificate of Origin - DCO) adlı bir sistem önerdi. Bu sistem kaynak kod dosyalarının kim, ne zaman yazıldığını kayıtlara geçirerek, kişinin ve kişilerin Linux içine koydukları kodlardan sorumlu olmalarını sağlayacak. Bu sayede SCO gibi sorun çıkartan tiplerden korunmak amaçlanıyor.

http://www.linuxworld.com/story/44996.htm

Adım adım Linux'a geçiş

sundance

Niyam.com'da yayınlanan bu makale yedi aşamada GNU/Linux sistemlere geçmeyi ve mevcut gündelik işlerinizi orda gerçekleştirmeyi anlatıyor.

Linux 10 yaşına bastı!

larweda

Dün, (25 Ağustos 2001) Linux 10'uncu doğumgününü kutladı. Kimileri hala heryerde Windows görme hayalleri kuradursunlar, birçok insan Microsoft'u sadece gerekirse kullanılacak bir alternatif olarak görmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bakın Linus 10 sene önce ne söylemiş:
"I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones."
Ben 386(486) mimarisi için (ücretsiz) bir işletim sistemi geliştiriyorum. (sadece hobi olarak, gnu gibi büyük ve profesyonel olmayacak) :)
-Linus Torvalds, 25-Aug-91

Film Gimp

tongucyumruk

Herhalde Linux'la veya grafikle (tercihen her ikisiyle birden) uğraşan herkes ünlü grafik editörü GIMP'i az çok duymuştur. Özellikle Linux kullanan grafikerlerin gözdesi olan GIMP şimdi Hollywood yollarına düştü.

Son yıllarda özellikle SGI'ın piyasadan çekilmesiyle film sektöründe oluşan boşluğu dolduran Linux şimdi bu sektöre iyice yerleşecek gibi gözüküyor. Film Gimp için kısaca GIMP'in video düzenleme dünyasına uyarlanmış hali diyebiliriz.