Linux`un patladığı nokta...

0
sundance
Hep yazıyoruz Linux şöyle, Linux böyle. Çünkü açıkcası tamamen gönüllü organizasyonlar tarafından bir `fazlamesai`lere dayanan böyle bir proje bizde gerçekten heyecan ve keyif uyandırıyor.

Ama bu demek değildir ki Linux`daki kötü yanları da görmezden geleceğiz.
Birçok X Windows yöneticisinde terminaller arası copy/paste yapamamak bunlardan biri mesela ;)
Evet yanlış duymadınız. Aslında bu problemi Linux`un problemi olarak ortaya koymak belki yanlış olabilir ama daha çok Linux üstünde karşımıza çıktığından dolayı değinmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Hatta şöyle söylemekte yarar var şimdiye kadar onlarca defa Unix (Linux/Solaris/BSD) kurmuş birisi olarak ben ICEWm, KDE ve XFCE3 altında, xterm, rxvt, konsole ve kvt gibi terminal programlarında mouse kullanmadan klavye ile copy/paste yapmayı BECEREMEDİM!

İşin komik yanı bu konu için Internet üstünde de kaynak yok. Bülten tahtaları inliyor nasıl yaparız bu işi diye, ama cevap yok. Aslında cevap var, `Çok kolay mouseun üçüncü tuşuna basarsınız` veya `o yoksa emulate three buttons seçip sağ sol tuşa beraber basarsınız` fakat bu işin keyboard üzerinden yapılma yolu yok ortada...

Sizi bilmem ama ben bunu gerçekten anlayamıyorum. Nasıl olur da böyle bir şey ıskalanabilir, hem de bu kadar fazla yazılım tarafından. Dahası KDE gibi standartlar belirleyen bir pencere yönetiminde bile Alt+v Alt+C tuşları ayrılmış bu işler için reserve edilmiş olsalar da nasıl olur da bu işin en çok gerektiği terminallerde çalışmazlar.

Anlayan beri gelsin.

Not: Keşke birileri çıksa da `biladerim sen tamamen yanlış anlamışsın, bak şu tuşlara bastığında oluyor bu iş tamam dese :)

İlgili Yazılar

HP `Halk Tipi´ Notebook Bilgisayarlarında Linux Kullanıyor

FZ

Hewlett-Packard düşük maliyetli, `halk tipi´ notebook PC modellerini Linux yüklü olarak satmaya başladı.

Thai hükümetinin bilgisayarlaşmayı yaygınlaştırmak için verdiği desteğin de etkisi ile HP´nin böyle bir harekete giriştiği düşünülüyor.

Devlet, bu portatif ve Linux yüklü ürünün yanı sıra bir Thai firması tarafından geliştirilen düşük maliyetli masaüstü PC´yi de finansman olarak destekliyor. Her iki bilgisayar da Linux TLE işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Linux TLE, Linux´un Thai dili destekli bir dağıtımı.

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Haftalık Linux Haber Bülteni E-postanızda...

anonim

Yenilenen LinuxMerkezi sitesi Haftalık Bülten adında yeni bir hizmet başlatmış. Bu hizmet her hafta Türkçe Linux Haberlerinin e-postanıza gelmesini sağlıyor.

Ayrıntılı Bilgi

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

charissma

Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.