Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

0
anonim
Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Görüşler

0
anonim
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)
Bişii diil bende ne zaman yayınlanacak diye bekliyodum kimse geç kalmasın ve alsın diye Gelecek linux 2,0 sahibi olmak için.
Sevgi Saygı Linux...
0
FZ
Pardon ama bir şeyi öğrenmezsem çatlarım:

2,0 mı?

yoksa

2.0 mı?

;-)
0
anonim
2.0 ama 2,0 yazmak daha kolay oluyo çatlama FZ :-P
0
tongucyumruk
2.0 yazmak Linux altında daha kolay zira numpaddeki nokta tuşu gerçektewn nokta işlevi görüyor. Ne önemi var demeyin, hergün bir ton yazı yazan (Tabii ki OpenOffice ile) kuzenimin bilgisayarına linux kurduğumuzda en hoşuna giden olay bu olmuştu. İşte size linux'a geçmek için bir sebep daha.

Bu arada bunun Windows'ta nasıl değiştirileceğini bilen birileri açıklarsa sevinirim.
0
anonim
English Keyboard kurup Alt+Shift ile TREN Switch yaparak.
0
anonim
biz numpad teki numaralardan hiç elini kaldırmadan yazmayı bahsetmiştik ama sen yanlış anladın bu sefer ne o alt+shift felan iş dahada zor oldu yaw hihihi ne yaptın kardeş vur dedik öldürdün walla

Hadi kendine ii bak boşver kafana takma böle abuk subuk şeyleri biz aramızda öle gırgır yapıyoduk sadece hadi bye
0
anonim
Bu arada Türkçe' de ondalıklı sayılarda nokta değil virgül kullanılır.
0
FZ
Bu doğru. Ama 2.0.4.1 bir ondalıklı sayı değil bir sürüm numarasıdır öyle değil mi? Ve sürüm numarası sadece iki grup sayıdan oluşuyor ise misal 5.4 gibi o zaman yine sürüm numaralandırma ve bunu yazma ile ilgili kural kullanılabilir öyle değil mi?
0
anonim
regional settings'i inceleyebilirsin. numpad'deki noktayi parantez yapma imkanın bile var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mepis Linux İncelemesi

anonim

Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.

ipcop 1.3.0 çıktı

raistlinthewiz

Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org

Evde kendi Wap Gateway`inizi kurun!

larweda

Her geçen gün biryerlerde duyuyoruz, WAP aşağı, WAP yukarı. Bu WAP denilen şey aslında, bildiğimiz yaygın internet protokolünün (HTTP) cep telefonu şebekeleri için ufaltılmış bir hali. Yani internet'te ulaşabildiğiniz şeylerinin ufak bir kümesine, o da doğru bir şekilde biçimlendirilirse, cep telefonunuzdan da ulaşabiliyorsunuz. Bu servisi vermek için bir servis sağlayıcısına ihtiyacınız var. Artık evde linux yüklü orta halli bir bilgisayarınız varsa, kendi kendinize de wap gateway olabiliyorsunuz.

Awstats: Olması gerektiği gibi Web İstatistik Programı

tunc

Son zamanlarda gittikçe populer olan web istatistik programlarından biri olan Awstats bir çok özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Online update, geliştirilmiş log analyzer , detaylı istatistikler ve bolca dil seçeneği v.s. Bu tarz programlar kişinin zevkine göre değiştiği için belki arayüzünü beğenmiyebilirsiniz , bundan dolayı yakın özelliklere sahip webalizer ı kullanabilirsiniz. Aşağıda awstats'ı kurdugum bir url'yi veriyom ,takılın gezin :) Bu arada dediğim programları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Webalizer Awstats
Ondakikaara

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.