Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

0
anonim
Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Görüşler

0
anonim
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)
Bişii diil bende ne zaman yayınlanacak diye bekliyodum kimse geç kalmasın ve alsın diye Gelecek linux 2,0 sahibi olmak için.
Sevgi Saygı Linux...
0
FZ
Pardon ama bir şeyi öğrenmezsem çatlarım:

2,0 mı?

yoksa

2.0 mı?

;-)
0
anonim
2.0 ama 2,0 yazmak daha kolay oluyo çatlama FZ :-P
0
tongucyumruk
2.0 yazmak Linux altında daha kolay zira numpaddeki nokta tuşu gerçektewn nokta işlevi görüyor. Ne önemi var demeyin, hergün bir ton yazı yazan (Tabii ki OpenOffice ile) kuzenimin bilgisayarına linux kurduğumuzda en hoşuna giden olay bu olmuştu. İşte size linux'a geçmek için bir sebep daha.

Bu arada bunun Windows'ta nasıl değiştirileceğini bilen birileri açıklarsa sevinirim.
0
anonim
English Keyboard kurup Alt+Shift ile TREN Switch yaparak.
0
anonim
biz numpad teki numaralardan hiç elini kaldırmadan yazmayı bahsetmiştik ama sen yanlış anladın bu sefer ne o alt+shift felan iş dahada zor oldu yaw hihihi ne yaptın kardeş vur dedik öldürdün walla

Hadi kendine ii bak boşver kafana takma böle abuk subuk şeyleri biz aramızda öle gırgır yapıyoduk sadece hadi bye
0
anonim
Bu arada Türkçe' de ondalıklı sayılarda nokta değil virgül kullanılır.
0
FZ
Bu doğru. Ama 2.0.4.1 bir ondalıklı sayı değil bir sürüm numarasıdır öyle değil mi? Ve sürüm numarası sadece iki grup sayıdan oluşuyor ise misal 5.4 gibi o zaman yine sürüm numaralandırma ve bunu yazma ile ilgili kural kullanılabilir öyle değil mi?
0
anonim
regional settings'i inceleyebilirsin. numpad'deki noktayi parantez yapma imkanın bile var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Caldera, Micro$oft tarzı koltuk başına lisans sistemine geçiyor

larweda

Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada

Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

conan

Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.