Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

0
anonim
Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Görüşler

0
anonim
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)
Bişii diil bende ne zaman yayınlanacak diye bekliyodum kimse geç kalmasın ve alsın diye Gelecek linux 2,0 sahibi olmak için.
Sevgi Saygı Linux...
0
FZ
Pardon ama bir şeyi öğrenmezsem çatlarım:

2,0 mı?

yoksa

2.0 mı?

;-)
0
anonim
2.0 ama 2,0 yazmak daha kolay oluyo çatlama FZ :-P
0
tongucyumruk
2.0 yazmak Linux altında daha kolay zira numpaddeki nokta tuşu gerçektewn nokta işlevi görüyor. Ne önemi var demeyin, hergün bir ton yazı yazan (Tabii ki OpenOffice ile) kuzenimin bilgisayarına linux kurduğumuzda en hoşuna giden olay bu olmuştu. İşte size linux'a geçmek için bir sebep daha.

Bu arada bunun Windows'ta nasıl değiştirileceğini bilen birileri açıklarsa sevinirim.
0
anonim
English Keyboard kurup Alt+Shift ile TREN Switch yaparak.
0
anonim
biz numpad teki numaralardan hiç elini kaldırmadan yazmayı bahsetmiştik ama sen yanlış anladın bu sefer ne o alt+shift felan iş dahada zor oldu yaw hihihi ne yaptın kardeş vur dedik öldürdün walla

Hadi kendine ii bak boşver kafana takma böle abuk subuk şeyleri biz aramızda öle gırgır yapıyoduk sadece hadi bye
0
anonim
Bu arada Türkçe' de ondalıklı sayılarda nokta değil virgül kullanılır.
0
FZ
Bu doğru. Ama 2.0.4.1 bir ondalıklı sayı değil bir sürüm numarasıdır öyle değil mi? Ve sürüm numarası sadece iki grup sayıdan oluşuyor ise misal 5.4 gibi o zaman yine sürüm numaralandırma ve bunu yazma ile ilgili kural kullanılabilir öyle değil mi?
0
anonim
regional settings'i inceleyebilirsin. numpad'deki noktayi parantez yapma imkanın bile var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Eğitimi Başladı - İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü koordinasyonunda Linux eğitimlerine başladı. Sektörde uzun yıllar çalışmış uzmanlar ve bölümün deneyimli eğitmenlerinden oluşan bir kadroyla yürütülecek eğitimlerin ilki 12 Nisan 2003'de başlayacak.

Fedora Core 5 çıktı!

maeqlin

Red Hat'in desteklediği GNU/Linux distrosu Fedora Core'un beşinci sürümü yayınlandı.

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Linux`un önündeki en büyük engel kalkıyor!

sundance

Linux`un önündeki en büyük engel sizce ne ? Hayır, Microsoft veya IBM değil, MacOs X ya da BSD`de değil.

Bence Linux`un önündeki en büyük engel kendisi. Genel olarak POSIX standardı dışında bir standarda sahip olmayan, onlarda dağıtımın herbirinde farklı dosya yerleri, farklı isimler, farklı install prosedürleri ile önde gelen yazılımcıları kortutan bir sistem Linux.
Fakat bu artık değişiyor Linux International üç yıldır sürdürdüğü Linux Standartları çalışmasının sonuna geldi. Umarız bu sayede Linux CBM makinalarının akibetinden kurtulur.

Linux 2.4 çekirdeğin 20 yaşındaki koruyucu meleği Marcelo ile röportaj

acemi_

Çeviri biraz acele ve özensiz oldu. Sözü edilen bazı konular hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim. Bunu göz önüne alarak okuyun.

http://kerneltrap.org/node/view/1880


Marcelo Tosatti, 2001 Kasın ayında 18 yaşındayken Linux 2.4 kararlı cekirdeğin bakıcısı (maintainer) oldu. 2.4.15 sürümünden çok kısa bir süre sonra çıkan 2.4.16 sürümü ile ilk çekirdeğini yayınladı. Çekirdekte, dosya sistemindeki bir bozulma ile ilgili bir güncelleme yapılmıştı. İki sene sonunda, artık çekirdeğin 2.4.23 sürümünü yayınlamış durumda ve çok yakında çekirdeği bakım (maintenance) moduna geçirmeyi planlıyor. Yani artik sadece hatalar ve güvenlikle ilgili güncellemeler yapılacak.

Marcelo, Brezilya'da yaşıyor ve Cyclades Corporation adlı şirkette çalışıyor. Bu röportajda, Marcelo'nun nasıl 2.4 çekirdeğin bakıcısı olduğuna ve 2.4 çekirdeği bugünlere nasıl getirdiğine bakacağız.