Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

0
anonim
Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Görüşler

0
anonim
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)
Bişii diil bende ne zaman yayınlanacak diye bekliyodum kimse geç kalmasın ve alsın diye Gelecek linux 2,0 sahibi olmak için.
Sevgi Saygı Linux...
0
FZ
Pardon ama bir şeyi öğrenmezsem çatlarım:

2,0 mı?

yoksa

2.0 mı?

;-)
0
anonim
2.0 ama 2,0 yazmak daha kolay oluyo çatlama FZ :-P
0
tongucyumruk
2.0 yazmak Linux altında daha kolay zira numpaddeki nokta tuşu gerçektewn nokta işlevi görüyor. Ne önemi var demeyin, hergün bir ton yazı yazan (Tabii ki OpenOffice ile) kuzenimin bilgisayarına linux kurduğumuzda en hoşuna giden olay bu olmuştu. İşte size linux'a geçmek için bir sebep daha.

Bu arada bunun Windows'ta nasıl değiştirileceğini bilen birileri açıklarsa sevinirim.
0
anonim
English Keyboard kurup Alt+Shift ile TREN Switch yaparak.
0
anonim
biz numpad teki numaralardan hiç elini kaldırmadan yazmayı bahsetmiştik ama sen yanlış anladın bu sefer ne o alt+shift felan iş dahada zor oldu yaw hihihi ne yaptın kardeş vur dedik öldürdün walla

Hadi kendine ii bak boşver kafana takma böle abuk subuk şeyleri biz aramızda öle gırgır yapıyoduk sadece hadi bye
0
anonim
Bu arada Türkçe' de ondalıklı sayılarda nokta değil virgül kullanılır.
0
FZ
Bu doğru. Ama 2.0.4.1 bir ondalıklı sayı değil bir sürüm numarasıdır öyle değil mi? Ve sürüm numarası sadece iki grup sayıdan oluşuyor ise misal 5.4 gibi o zaman yine sürüm numaralandırma ve bunu yazma ile ilgili kural kullanılabilir öyle değil mi?
0
anonim
regional settings'i inceleyebilirsin. numpad'deki noktayi parantez yapma imkanın bile var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Chris Stephenson röportajı

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre Danışmanı Chris Stephenson'la NTV Radyo'daki "Linux Magazine" programında bir röportaj yayınlanacak. 25 Mart'ta saat 12:30'da dinlenecebilecek. Programda Chris Stephenson'la özgür yazılım ve üniversiteler üzerine konuşulduğu bilgisi alındı. Röportajın dökümünün NTVMSNBC portalında yayınlanacağı da söylendi.
http://www.ntvmsnbc.com/ntv/ntvradyo adresinden canlı dinlenebilir.

Squid ==> Transparan Proxy?

kaya

Bir sunucum var: Red Hat 8.0. Bunun üzerinde klasik olarak apache & qmail vs. çalışıyor. Bu sistem üzerine transparan proxy server kurmak istiyorum.

Xfce 4.4.1

ErenTurkay

Bir çok hatası giderilen ve Türkçe çevirisi yapılan Xfce 4.4.1 duyuruldu.

Özellikle 4.4 dalının Türkçe çevirilerinin yapılması bizi daha çok ilgilendiriyor. Her ne kadar bazı eksiklikler olsa da kullanılabilir durum.da. 4.4.1 'tarball'ları 2 önemli hata içeriyor.

Masaüstünde Linux Evrimi

barisozyurt

Linux dünyasının en büyük şirketleri güçlerini birleştirdi! ArkLinux, Codeweavers, Debian.org, DesktopLinux.com, KDE, Linux Professional Institute (LPI), Lycoris, The Linux Terminal Server Project (LTSP), Mandrakesoft, NeTraverse, OpenOffice.org, Questnet (Support4Linux.com), Samba.org, theKompany, SuSE, TransGaming Technologies, TrustCommerce, Xandros, Ximian firma ve geliştirici grupları, Linux'u masaüstüne en çok kullanılan işletim sistemi haline getirmek için güçlerini birleştirdiklerini ve bir konsorsiyum oluşturduklarını açıkladılar:
http://www.desktoplinuxconsortium.org/
Yukardaki isimleri bir kez daha okuyun ve hepsini yanyana koyun; neler olacak, tahmin edebiliyor musunuz?

Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

larweda

Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).