Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

0
anonim
Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Görüşler

0
anonim
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)
Bişii diil bende ne zaman yayınlanacak diye bekliyodum kimse geç kalmasın ve alsın diye Gelecek linux 2,0 sahibi olmak için.
Sevgi Saygı Linux...
0
FZ
Pardon ama bir şeyi öğrenmezsem çatlarım:

2,0 mı?

yoksa

2.0 mı?

;-)
0
anonim
2.0 ama 2,0 yazmak daha kolay oluyo çatlama FZ :-P
0
tongucyumruk
2.0 yazmak Linux altında daha kolay zira numpaddeki nokta tuşu gerçektewn nokta işlevi görüyor. Ne önemi var demeyin, hergün bir ton yazı yazan (Tabii ki OpenOffice ile) kuzenimin bilgisayarına linux kurduğumuzda en hoşuna giden olay bu olmuştu. İşte size linux'a geçmek için bir sebep daha.

Bu arada bunun Windows'ta nasıl değiştirileceğini bilen birileri açıklarsa sevinirim.
0
anonim
English Keyboard kurup Alt+Shift ile TREN Switch yaparak.
0
anonim
biz numpad teki numaralardan hiç elini kaldırmadan yazmayı bahsetmiştik ama sen yanlış anladın bu sefer ne o alt+shift felan iş dahada zor oldu yaw hihihi ne yaptın kardeş vur dedik öldürdün walla

Hadi kendine ii bak boşver kafana takma böle abuk subuk şeyleri biz aramızda öle gırgır yapıyoduk sadece hadi bye
0
anonim
Bu arada Türkçe' de ondalıklı sayılarda nokta değil virgül kullanılır.
0
FZ
Bu doğru. Ama 2.0.4.1 bir ondalıklı sayı değil bir sürüm numarasıdır öyle değil mi? Ve sürüm numarası sadece iki grup sayıdan oluşuyor ise misal 5.4 gibi o zaman yine sürüm numaralandırma ve bunu yazma ile ilgili kural kullanılabilir öyle değil mi?
0
anonim
regional settings'i inceleyebilirsin. numpad'deki noktayi parantez yapma imkanın bile var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux yüklü dizüstü!

velista

Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

Mandrake 8.0 PPC çıktı

anonim

Linux çekirdeği kullanan işletim sistemlerinden biri olan Mandrake 8.0`in PowerPC versiyonu çıktı. Mandrake 8.0 PPC G3`ler için optimize edilmiş ve G4`lerde de gayet yüksek bir performans gösteriyor. Beraberinde Kde 2.2, Gnome 1.4, XFree86 4.0.3 ve XPMac ile gelen Mandrake, "Mac On Linux" uygulaması sayesinde Macintosh programlarını Linux üzerinde çalıştırabilmeyi de başarıyor. Ayrıntılı bilgi, satın almak ya da indirmek için: http://www.linux-mandrake.com/en/ppc.php3

Görmek İnanmaktır

anonim

Sykpe'nin 2.0 GNU/Linux sürümünde video çağrıları yapmak da mümkün. Özellikle Wi-Fi ağının her yere yayıldığı bu günlerde bu habere çok sevindim. GNU/Linux yüklü ASUS Eee PC'mi yanıma alıp, cep telefonu taşımadan çoğu noktadan arama yapabilip aynı zamanda da aranabileceğim. Böylece kabarık cep telefonu faturası ödemek zorunda da kalmayacağım. :)

Skype 2.0 for Linux--Seeing is Believing

Mandrake Linux 9.1 ve Knoppix’li PC Extra bayilerde

pcextra

Mandrake Linux 9.1’in 3 CD’lik tam sürümü ve Knoppix 3.2 CD’si PC Extra dergisi ile birlikte satışa çıktı. Fazlamesai.Net’ten Kıvılcım Hindistan, Ömür Özoral ve Boran Puhaloğlu’nun özverili katkıları sayesinde hazırlanan bu yeni dergi ile Mandrake Linux 9.1’in kurulumdan kullanımına kadar hemen hemen tüm özellikleri gözler önüne seriliyor. Mandrake Linux 9.1 CD’leri 3’lü jewelbox içine yerleştirilmiş olan toplam 4 CD’lik bu özel sayı hakkındaki görüş ve önerilerinizi merakla bekliyoruz.