Yeni bir Unix kabuğu, vshnu

0
sundance
Tamam, Unix dinazorusunuz, komut satırı en güzeli diyorsunuz, fakat yine de arada kimse bakmazken Midnight Commander açıp "oh be ne rahatmış?" dediğiniz de oluyor mu?

Ya da, bash'in vi komut satırını kullandığınızda "işte bu" dediğiniz oluyor mu?

Sizler için de görsel bir kabuk var: Vshnu. Hem de ne kabuk, hem komut satırına hizmet veriyor, hem vi komutlarını alıyor, hem de Perl scriptleri ile makrolar kabul ediyor. Dahası kendisi de bir perl scripti, hatta sıkı durun bir Perl modülü. Bir deneyin derim şahsen...

Görüşler

0
tongucyumruk
Vallahi de önce benim aklıma gelmişti!

Gerçi benden önce Common Lisp insanlarının aklına gelmiş. Anahtar kelimeler: CLIM, McCLIM, Listener

http://userpages.umbc.edu/~hefner1/listener.png
http://mcclim.cliki.net/Screenshot
0
FZ
Pratik uygulamalardan söz açılmışken, Zach da küçük ve işlevsel bir "sayısal foto makinamdaki EXIF dosyalarını diske aktar" uygulaması yazmış Common Lisp ile. Ekran görütüsü de burada.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SSH üzerinden Free BSD kurmak

sundance

Yeteri kadar hızlı Internet´i olan, Free BSD´i denemek isteyen arkadaşınıza Depenguinator sayesinde ssh üzerinden uzaktan FreeBSD kurabilirsiniz.

Güzel ve pratik bir teknik olmasıyla birlikte BSD´nin Linux´dan başka rakip tanımam yaklaşımı getirmesi de hoş. (De-penguinator!) Neydi diğer işletim sisteminin ismi ? Doğrama mıydı Kapı mıydı neydi, işte onun adının bile geçmediği makale eminim hoşunuza gidecek.

Öte yandan ´Yaw ben bu BSD´nin bişeyini sevmiyorum ama neyini ?´ diyenleriniz için de güzel bir incelememiz var: Thoughts on Linux vs FreeBSD

Summer of Code başvuru süresi uzatıldı

hayalci

Google Summer of Code 2008 için başvuru süreleri 7 Nisan'a kadar uzatıldı. Ayrıca aşağıda, 2007 Summer of Code'a katılan ve başarılı olan Çağatay Çallı'nın bir ay kadar önce yazdığı yazıyı bulacaksınız. Başvurulabilecek projeler arasında Pardus da var.

E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

anonim

Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları:

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.

Linux´la İlgili Video-Yayın

St

IBM 30 Nisan ve 6 Mayıs'ta Linux'la ilgili bir webcast düzenliyor. IT yöneticilerinin neden Linux'u tercih ettiklerini hakkındaki webcasti canlı olarak izleyebilirsiniz. 30 Nisan´da, Türkiye saatiyle saat 18.00´de. Sakın geç kalmayın. Üyelik işlemlerinizi ise www.techonline.com adresinden yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız: