Sakarya Üniversitesi Linux Seminerleri

0
mambo
Linux Kullanıcıları Derneği (LKD), üniversitelerde düzenlediği bağımsız konferanslar çerçevesinde 18.10.2003 Sakarya Üniversitesi’nde Linux seminerleri düzenliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya

İlgili Yazılar

Mandrakelinux 10.0 Community

parsifal

Linux 2.6 çekirdeği ile yepyeni Mandrakelinux 10.0 çıktı.
Şu anda sadece DVD olarak satılan ve Mandrake Club üyeleri için indirilebilen Mandrakelinux 10.0, Mayıs 2004'de "Mandrakelinux 10.0 Offical" olarak aramıza katılacak...
Meraklıları için buraya...

Tcpdump kullanarak Ağ trafiği izlemek

honal

Ağ Trafiği nedir? Trafiği izleyerek ne elde edebiliriz, ya da hangi sorunlarımıza çözüm bulabiliriz?

Sniffer olarak adlandırılan ve ağ trafiğini izlemek amacıyla yazılan birçok program vardır, bunlardan UNIX/Linux dünyası için en bilineni ve sık kullanılanı tcpdump’tır.
İlk olarak UNIX sistemler için yazılan ve sonrasında NRG (Network Research Group) tarafından Windows’a da port edilen TCPDUMP hakkında, detaylı bir yazıyı, www.huzeyfe.net adresinde bulabilirsiniz..

Not: Birçok GNU/Linux sürümünde kurulu olan TCPDUMP'ın en son versionunu www.tcpdump.org'dan, Windows sürümünü ise bu adres'den indireceğiniz Wincap sürücüsünü kurup, WINDUMP'ı indirerek kullanabilirsiniz.

Gentoo 2005.1 Hizmetinizde!

zekeriya_akyildiz

Gentoo 2005.1 duyuruldu. Hemen edinmek istiyorsanız buyrun;
http://www.gentoo.org

Not: Eğer isterseniz GLIS 0.1 ile görsel bir kurulum yapma olanağına da sahipsiniz. Ancak henüz beta aşamasında olduğu için ufak bir numara gerektiriyor.

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

Ve final: Linux için Opera 5

sundance

Linux gittikçe desktopa uyum sağlıyor. Şu anda browser piyasasının en hafif ve en kullanışlı browserı olan Opera 5, son versionunu Linux için de çıkarttı

Netscape`in en son kalesi olan Linux`da, Mozilla ve Opera gün geçtikçe daha da güçleniyor. Linux bir yana ben yaklaşık 3 aydır Windows makinamda da 2 Mb`lık Opera 5 kulanıyorum. Herkese özenle tavsiye edilir.