KDE 3 Çıktı

0
tongucyumruk
Özellikle Linux ile yeni tanışanların en çok kullandığı masaüstü ortamı olan KDE'nin 3. sürümü bugün duyuruldu... Yeni eklenen özellikler arasında yeni Print Management programı ve Konqueror'a gelen yeni DHTML desteği dikkat çekiyor. Bunun ddışında diğer KDE programları içinde yenilikler mevcut.
Benim beklediğim bir özellik olan KOffice'te MS Office dökümanı olarak kaydetme özelliğide ne yazıkki yok... Ama KDE takımı bu yaz ortası gibi KOffice 1.2 ile bu özelliğin ekleneceğinide duyurdu.

Açıkçası daha yeni çıkmış olduğu için bol miktarda bug bulunduğunu tahmin ediyorum ama indirip denemek isteyenler için duyurulduğu sayfada bilinen dağıtımlar için hazırlanmış paketlere linkler vardı.

Ekran görüntülerini buradan Kde takımının yaptığı duyuruyu ise buradan görebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Linux 2.6.0-test10 Sürümü Çıktı

FZ

Linux´un yaratıcısı Linus Torvalds test aşamasının sonuna doğru yaklaşırken yeni çekirdek sürümü 2.6.0-test10´ı duyurdu.

Çekirdeğin bu hali kısa süre sonra Andrew Morton´a emanet edilecek ve Morton, Linux 2.6.0´ın çıkarılması için son ayarlamaları yapacak.

Teknolojinin uç noktalarında gezinen penguenin yeniliklerle dolu ve heyecanla beklenen bu sürümünün çıkmasına çok az kaldı, geriye saymaya başlayın. (Bu arada 2.6.0-test9´u deneyen değerli FM üyeleri hissedilebilir farkları, değişiklikleri, deneyimlerini, vs. bizimle paylaşırlarsa seviniriz)

Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

raistlinthewiz

Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?

Dizüstü bilgisayarınızda Linux!

larweda

Georgia, Amerika`daki Emperorlinux şirketi, bütün ayarlamaları yapılmış, donanım sürücüleri yüklenmiş, ve sorunsuz olarak linux yüklenmiş dizüstü bilgisayarlar pazarlıyor. IBM, Sony Toshiba ve Dell marka Laptop`lar ve Notebook`lar için istenilen dağıtımdan linux yükleyip, USB`sini, PCMCIA ethernet kartını ve modemini, ekran kartını(1600*1200 X gösterecek şekilde), ses kartını vs. ayarlayıp, hazır yüklenmiş halde satıyorlar. Sonra da 1 sene teknik destek hizmeti sağlıyorlar.

Gaim 2 Yolda

cbc

Sık kullandığım yazılımlardan biri olan Gaim'in 2.0 versiyonu bir süredir CVS üzerinden erişilebilir durumda. Beta sürümünü beklemeden denemek, izlenimlerimi ve ilk gözüme çarpan yeteneklerini paylaşmak, çok fazla teknik detaya kaçmadan nasıl deneyebileceğinizden bahsetmek istiyorum.

WOOM: Window Object-Orientated Maker veya Windowmaker`in geleceği

m1a2

Gnustep cephesinde son aylarda yoğun bir hareketlilik gözleniyor. Ocak ayında Gnustep-base ve Gnustep-gui`nin üstüste duyurulan yeni sürümlerinden sonra ortaya çıkan önemli bir gelişmeyi gözden kaçırmışız. Windowmaker`in şef programcısı Alfredo Kojima`nın öncülüğünde bir grup, Gnustep-base ve Gnustep-gui library`lerinin kıvama geldiğini düşünmüş olacaklar ki 14 Ocak`ta Windowmaker`ın geleceğini de belirleyecek `WOOM: Window Object-Orientated Maker` projesine start verdiler. İşte oldukça ilginç bulduğum duyuru. Kojima, `Windowmaker`in yeterince popüler hale geldiğini ve artık projeyi ölçeklendirme (yani Gnustep`le birleştirme) zamanının geldiğini belirttikten sonra şöyle konuşmuş: (küçük değişikliklerle)