KDE 3 Çıktı

0
tongucyumruk
Özellikle Linux ile yeni tanışanların en çok kullandığı masaüstü ortamı olan KDE'nin 3. sürümü bugün duyuruldu... Yeni eklenen özellikler arasında yeni Print Management programı ve Konqueror'a gelen yeni DHTML desteği dikkat çekiyor. Bunun ddışında diğer KDE programları içinde yenilikler mevcut.
Benim beklediğim bir özellik olan KOffice'te MS Office dökümanı olarak kaydetme özelliğide ne yazıkki yok... Ama KDE takımı bu yaz ortası gibi KOffice 1.2 ile bu özelliğin ekleneceğinide duyurdu.

Açıkçası daha yeni çıkmış olduğu için bol miktarda bug bulunduğunu tahmin ediyorum ama indirip denemek isteyenler için duyurulduğu sayfada bilinen dağıtımlar için hazırlanmış paketlere linkler vardı.

Ekran görüntülerini buradan Kde takımının yaptığı duyuruyu ise buradan görebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Freespire

anonim

Andrew Betts isimli bir geliştirici, Linspire'ın açık depolarını kullanan bir dağıtım hazırlamış ve adını Freespire koymuş. Ancak bu dağıtım Linspire'ın bedava sürümü değil. Linspire'daki ücretli yazılımların ( mp3, Java, Flash, Quick Time, Windows Media, Bitstream fontlar, Real media, müzik diye geçiyor sitede) olmadığı, ayrı bir dağıtım. Bu karışıklığı önlemek için Andrew Betts dağıtımın yeni adını squiggle olarak değiştirmiş. Ancak Linspire, bu kargaşayı biraz hafifletmek için 6 Eylül'e kadar, Linspire'ı bedava olarak dağıtıyor.
Daha fazla bilgi

Sco´ya dur!

sundance

Avusturya´lı bir firma, kendisine yasadışı olarak Sco´ya ait kodlar bulunduran Unix versionları kullandığı gerekçesiyle lisans satmak isteyen Sco firmasından detaylı olarak bu iddialarını kanıtlamalarını resmi olarak istedi.

Sözkonusu açıklamada eğer 1 Şubat 2004 tarihine kadar iddialarını ispatlayamazsa, Sco firması hakkında, şirketi karalamaya yönelik, asılsız beyanatta bulunmaktan dava açılacak

Someeebody stop Ally Mc Beal!

Haydi Yarışa!

meddah

IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

Latin Amerika`da Linux`a devlet desteği

FZ

Brezilya, Meksika ve Arjantin'den sonra şimdi de sırada Peru var. Söz konusu ülke devlet kurumlarında açık kaynak kodlu yazılım kullanılması için bir yasa tasarısı hazırladı.

Peru'daki tasarı geçen yıl Arjantin'de sunulmuş olan tasarıyı esas alyor. Kanun tasarısının üzerinde en çok durduğu noktalar bu modele göre geliştirilmiş yazılımların serbestçe dağıtılabilmesi ve kaynak kod üzerinde, kurumun özgün ihtiyaçlarına yönelik değişiklerin serbestçe yapılabilmesi.

Latin Amerika'da sadece politik devrim, futbol, cunta ve insan hakları ihlalleri olmadığını bize gösteren bu haberde aynı zamanda Avrupa'da Linux'un büyük kurumlarda sesini duyurmaya başladığı, İtalya'daki Banca Commerciale Italiana'nın ve İngiltere'deki BT'nin de (British Telecom) kurumsal ölçekte yavaş yavaş Linux'a geçmeye başladığının bilgisi veriliyor.

Tabii insanın aklına şu soru geliyor ister istemez: Türkiye hakikaten de Arjantin olmaz mı? Ya da olamaz mı? Peru da mı olmaz Türkiye? Olmamalı mı, olmalı mı? Kısaca nedir yani?

Görmek İnanmaktır

anonim

Sykpe'nin 2.0 GNU/Linux sürümünde video çağrıları yapmak da mümkün. Özellikle Wi-Fi ağının her yere yayıldığı bu günlerde bu habere çok sevindim. GNU/Linux yüklü ASUS Eee PC'mi yanıma alıp, cep telefonu taşımadan çoğu noktadan arama yapabilip aynı zamanda da aranabileceğim. Böylece kabarık cep telefonu faturası ödemek zorunda da kalmayacağım. :)

Skype 2.0 for Linux--Seeing is Believing