Slackware Live CD Çıktı!

0
FZ
Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.

Görüşler

0
sundance
Valla sizi bilmem ama ben sevmedim bu naneyi. Herşey bir yana, projenin başındaki kişi ham ve olgunlaşmamış bir haleti ruhiyeye sahip sanırsam (dikkat Sıdıka deyimi ;) bkz.
http://www.slackware-live.org/features.php 'When tired of annoying console, type "win". It will autoconfigure your graphics card, monitor, keyboard (and maybe mouse), and will run Xwindows session with KDE. I'm pretty sure that from this part you will know what to do, just use your mouse :-)' Türkçe meali: Can sıkıcı konsoldan sıkıldığınız zaman, win yazıp X-windowsa girin.
Bre cahil, bre kendini bilmez, bre Unix'den anlamaz, alemden utanmaz, eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır numunesi o zaman sen git al XP Home Eddition, hiç win bile yazmana gerek kalmaz, malum it is annoying :) Terbiyesize bak, annoying consolemuş töbe töbe ;)
0
roktas
Yetmez aslanım bu dediklerin, yetmezzz! Bre eblehler, bre siyah arkaplanda sentaks haylaytıyla rengarenk bonbon şekeri misali ışıldayan vi ay em'in tadına varamamış bedbahtlar, bre tab'la komut kapatmanın keyfinden bihaber cahiller, bre kağıt-kalem ve dahî matbaadan sonraki en büyük buluş klavyede salyangoz hızıyla sektirmenin acısını oraya buraya tıklayarak gideren mundar ciğer düşkünü kediler, bre netcat'le nmap'le, ping'le network'de diyagnostiğe çıkarken doktorun steteskopuyla sergilediği kemal-i ciddiyete benzer bir ruh halinden gram nasip almamış gafiller, bre 20-30 yıldır "robotlar insanlığı tehdit etcek; yapay zeka gümbür gümbür gelcek; bu bişeymi sesle komut verceksiniz..." deyü fiyakalı cümlelerle klavyeye dudak büzegeldikleri halde akibetleri olan blu sıkriinden ders çıkaramamış nâdanlar, bre ... boşdur ne desek vesselam :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector Linux-3.2 Çıktı

ersan

Vector Linux 3.2 bir kaç gün önce duyuruldu: 2.4.20 kernel, Glibc-2.2.5, Opera-6.11, Dillo-0.6.6 ve daha bir çok program ile eskisi gibi yine çok hızlı.

IBM`den Linux Tutoriallar

sundance

IBM Linux`a verdiği desteği sürdürüyor.

Bu sayfada yeralan Linux tutorialları Proxy kurulumundan, Python ile programlamaya kadar birçok konuda oldukça iyi bilgi veriyor.

IBM böyle devam ederse birilerinin SUNcıları depreşeceğe benziyor :))

WinModemler artık LinModem ;)

sundance

Gözünüz aydın millet, piyasada en çok bulunan, en ucuz olan Connextant (eski Rockwell) HSF ve HCF modemler için Freshmeat`de sürücüler duyuruldu.

Daha önceden de bazı marka HSF modemleri çalıştırabilen Linux sürücüleri olmasına rağmen, genelde çok ciddi bir çaba gerekiyordu ve başarı şansı düşüktü. Fakat böyle iki projenin Freshmeat`de başlatılması ile Win Printerlarla birlikte insanlığın gördüğü en iğrenç donanımlardan biri olan WinModemler artık Linux kullanıcıları için sorun olmaktan çıkıyor. Kimbilir belki yakında Karl Knopper amca da Knoppix`e koyar bunları :))

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Uludağ sitesi yenilendi

bm

Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.