Slackware Live CD Çıktı!

0
FZ
Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.

Görüşler

0
sundance
Valla sizi bilmem ama ben sevmedim bu naneyi. Herşey bir yana, projenin başındaki kişi ham ve olgunlaşmamış bir haleti ruhiyeye sahip sanırsam (dikkat Sıdıka deyimi ;) bkz.
http://www.slackware-live.org/features.php 'When tired of annoying console, type "win". It will autoconfigure your graphics card, monitor, keyboard (and maybe mouse), and will run Xwindows session with KDE. I'm pretty sure that from this part you will know what to do, just use your mouse :-)' Türkçe meali: Can sıkıcı konsoldan sıkıldığınız zaman, win yazıp X-windowsa girin.
Bre cahil, bre kendini bilmez, bre Unix'den anlamaz, alemden utanmaz, eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır numunesi o zaman sen git al XP Home Eddition, hiç win bile yazmana gerek kalmaz, malum it is annoying :) Terbiyesize bak, annoying consolemuş töbe töbe ;)
0
roktas
Yetmez aslanım bu dediklerin, yetmezzz! Bre eblehler, bre siyah arkaplanda sentaks haylaytıyla rengarenk bonbon şekeri misali ışıldayan vi ay em'in tadına varamamış bedbahtlar, bre tab'la komut kapatmanın keyfinden bihaber cahiller, bre kağıt-kalem ve dahî matbaadan sonraki en büyük buluş klavyede salyangoz hızıyla sektirmenin acısını oraya buraya tıklayarak gideren mundar ciğer düşkünü kediler, bre netcat'le nmap'le, ping'le network'de diyagnostiğe çıkarken doktorun steteskopuyla sergilediği kemal-i ciddiyete benzer bir ruh halinden gram nasip almamış gafiller, bre 20-30 yıldır "robotlar insanlığı tehdit etcek; yapay zeka gümbür gümbür gelcek; bu bişeymi sesle komut verceksiniz..." deyü fiyakalı cümlelerle klavyeye dudak büzegeldikleri halde akibetleri olan blu sıkriinden ders çıkaramamış nâdanlar, bre ... boşdur ne desek vesselam :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Byzantine OS: Belki de işletim sistemlerinin geleceği

tongucyumruk

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce sundance'e bir fikrimden bahsetmiştim... Bir işletim sistemi. Daha doğrusu bir gui. Tamamen Web browser tabanına dayanan tüm işlemlerin browser içinden yapıldığı bir sistem.

Birileri icq'yu dinlemeye almış olacakki bugün mozdev.org'da gezinirken iPilot diye bir linke denk geldim. Önce PDA ile Mozilla arasında bir bağlantı olabileceği aklıma geldi. Ama sayfa açılınca dumurdan dumura koştum diyebilirim.

Microsoft Windows: Insecure by Design

DJENGIN

Washington Post´ta yayınlanan “Microsoft Windows: Insecure by Design” başlıklı makalesinde Pegoraro, alternatif işletim sistemleri Mac OS X ve Linux’un daha korumalı olduğunu belirtirken Microsoft firmasının virüs koruma stratejilerini eleştiriyor. Kısa bir süre önce dünya çapında milyonlarca kullanıcı So.Big virüsü saldırısını yaşadı. E-posta kutuları şişerken internet trafiği yavaşladı, anonim e-postalar kutuları doldurdu.

KDE 3 Çıktı

tongucyumruk

Özellikle Linux ile yeni tanışanların en çok kullandığı masaüstü ortamı olan KDE'nin 3. sürümü bugün duyuruldu... Yeni eklenen özellikler arasında yeni Print Management programı ve Konqueror'a gelen yeni DHTML desteği dikkat çekiyor. Bunun ddışında diğer KDE programları içinde yenilikler mevcut.

NASA En Önemli Simülasyonlarından Birini GNU/Linux ile Tamamladı

FZ

NASA okyanus hareketleri ile ilgili çok karmaşık bir simülasyonu Linux çalıştıran 256 işlemcili Silicon Graphics Altix sistemi ile gerçekleştirdi.