Slackware Live CD Çıktı!

0
FZ
Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.

Görüşler

0
sundance
Valla sizi bilmem ama ben sevmedim bu naneyi. Herşey bir yana, projenin başındaki kişi ham ve olgunlaşmamış bir haleti ruhiyeye sahip sanırsam (dikkat Sıdıka deyimi ;) bkz.
http://www.slackware-live.org/features.php 'When tired of annoying console, type "win". It will autoconfigure your graphics card, monitor, keyboard (and maybe mouse), and will run Xwindows session with KDE. I'm pretty sure that from this part you will know what to do, just use your mouse :-)' Türkçe meali: Can sıkıcı konsoldan sıkıldığınız zaman, win yazıp X-windowsa girin.
Bre cahil, bre kendini bilmez, bre Unix'den anlamaz, alemden utanmaz, eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır numunesi o zaman sen git al XP Home Eddition, hiç win bile yazmana gerek kalmaz, malum it is annoying :) Terbiyesize bak, annoying consolemuş töbe töbe ;)
0
roktas
Yetmez aslanım bu dediklerin, yetmezzz! Bre eblehler, bre siyah arkaplanda sentaks haylaytıyla rengarenk bonbon şekeri misali ışıldayan vi ay em'in tadına varamamış bedbahtlar, bre tab'la komut kapatmanın keyfinden bihaber cahiller, bre kağıt-kalem ve dahî matbaadan sonraki en büyük buluş klavyede salyangoz hızıyla sektirmenin acısını oraya buraya tıklayarak gideren mundar ciğer düşkünü kediler, bre netcat'le nmap'le, ping'le network'de diyagnostiğe çıkarken doktorun steteskopuyla sergilediği kemal-i ciddiyete benzer bir ruh halinden gram nasip almamış gafiller, bre 20-30 yıldır "robotlar insanlığı tehdit etcek; yapay zeka gümbür gümbür gelcek; bu bişeymi sesle komut verceksiniz..." deyü fiyakalı cümlelerle klavyeye dudak büzegeldikleri halde akibetleri olan blu sıkriinden ders çıkaramamış nâdanlar, bre ... boşdur ne desek vesselam :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Knoppix 3.4 çıktı!

yuxel

Tüm zamanların en canlı cd'si Knoppix, 3.4 sürümüne ulaştı. Dağıtım, öntanımlı olarak Kernel 2.4.26(2.6.5 seçilebiliyor) ile geliyor.

KDE 3.2.2, kdevelop3, OpenOffice 1.1.1, gimp 2.0 gibi paketlerin de bulunduğu sürümden, knoppix.net forumlarında yapılan bir oylama ile, alan sorunları yüzünden Koffice ve LaTex paketleri çıkarıldı.GNU/Linux'a yeni başlayanlar için en güzel "canlı" kaynaklardan birisi olan Knoppix'in 3.4 sürümünün paket listesine de buradan erişebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi
İndirmek için: iso torrent
tartışmak için -> irc.freenode.net #knoppix

Nvu Web Geliştirme Yazılımı Artık Türkçe

tetir

Linspire tarafından desteklenen Nvu web geliştirme yazılımının yerelleştirme çalışmaları Erkan Kaplan ve Serdar Soytetir tarafından sonuçlandırıldı. Linux ve Mac ortamları için hazırlanan Türkçe paketler ve eklenti olarak kurulabilen dil dosyası (xpi) burada:
Linux için Türkçe Paket
Türkçe Dil Dosyası
Mac için Türkçe Paket

Gelecek Linux 2.0 çıktı

tongucyumruk

Gelecek A.Ş. tarafından geliştirilen Gelecek Linux'un 2.0 sürümü geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız çıktı. Tamamen masaüstüne yönelik olarak hazırlanmış olan dağıtımda mümkün olduğunca paketlerde sadeleştirme yapılmış. Bu sayede ilk defa Linux kuran ve X, Window Manager gibi kavramlara pek te alışık olmayan kullanıcıların daha makina açılında içinde Enlightenment, Blackbox, Window Maker gibi çince kelimeler geçen uzun bir menü ile karşılaşıp şaşırması önlenmeye çalışılmış.

Yeni bir Linux Projesi için Yardım Çağrısı

anonim

Yeni başlayan (henüz hiçbir sürümü yok) bir Linux dağıtımı na teknik olmayan bazı konularda yardım ediyorum.

Proje henüz çok yeni olduğu için ve teknik olarak çok yoğun ziyaretleri web sitenin (şimdilik) kaldırması zor olduğu için proje başkanı benden şimdilik sadece gerçekten yardım edeceğine inandığım kişileri siteye yönlendirmemi rica etti. Bu yüzden projenin ismini malesef şimdilik veremiyorum. Ancak kısaca anlatmam gerekirse bu proje tamamen açık yazılım temeline oturacak ve herhangi bir ticari amacı olmayacak (Debian modeli). RH tabanlı bir işletim sistemi olacak ve kullanıcılarının projeye katkı sağlaması için tasarlanacak.

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr