Slackware Live CD Çıktı!

0
FZ
Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.

Görüşler

0
sundance
Valla sizi bilmem ama ben sevmedim bu naneyi. Herşey bir yana, projenin başındaki kişi ham ve olgunlaşmamış bir haleti ruhiyeye sahip sanırsam (dikkat Sıdıka deyimi ;) bkz.
http://www.slackware-live.org/features.php 'When tired of annoying console, type "win". It will autoconfigure your graphics card, monitor, keyboard (and maybe mouse), and will run Xwindows session with KDE. I'm pretty sure that from this part you will know what to do, just use your mouse :-)' Türkçe meali: Can sıkıcı konsoldan sıkıldığınız zaman, win yazıp X-windowsa girin.
Bre cahil, bre kendini bilmez, bre Unix'den anlamaz, alemden utanmaz, eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır numunesi o zaman sen git al XP Home Eddition, hiç win bile yazmana gerek kalmaz, malum it is annoying :) Terbiyesize bak, annoying consolemuş töbe töbe ;)
0
roktas
Yetmez aslanım bu dediklerin, yetmezzz! Bre eblehler, bre siyah arkaplanda sentaks haylaytıyla rengarenk bonbon şekeri misali ışıldayan vi ay em'in tadına varamamış bedbahtlar, bre tab'la komut kapatmanın keyfinden bihaber cahiller, bre kağıt-kalem ve dahî matbaadan sonraki en büyük buluş klavyede salyangoz hızıyla sektirmenin acısını oraya buraya tıklayarak gideren mundar ciğer düşkünü kediler, bre netcat'le nmap'le, ping'le network'de diyagnostiğe çıkarken doktorun steteskopuyla sergilediği kemal-i ciddiyete benzer bir ruh halinden gram nasip almamış gafiller, bre 20-30 yıldır "robotlar insanlığı tehdit etcek; yapay zeka gümbür gümbür gelcek; bu bişeymi sesle komut verceksiniz..." deyü fiyakalı cümlelerle klavyeye dudak büzegeldikleri halde akibetleri olan blu sıkriinden ders çıkaramamış nâdanlar, bre ... boşdur ne desek vesselam :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haydi Yarışa!

meddah

IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

PHP'de GD Kütüphanesi ile Grafik İşleme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Eylül 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Web sitelerinde yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde, PHP ile beraber hazır olarak gelen GD kütüphanesi ile dinamik olarak resimleri oluşturma, büyütme/küçültme, boyama, yazı yazma ve benzeri işlemlerin nasıl yapıldığı kod örnekleri ile beraber incelenecektir.

Novell Linux Desktop Çıktı!

Challenger

SuSE Linux' u temel alan ve ön tanımlı masa üstü ortamı olarak Novell Ximian Desktop2' yi (GNOME temelli) kullanan Novell Linux Desktop çıktı. Bu işletim sistemi, kurumsal masa üstü sistemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış. Linux dağıtımlarında alışık olduğumuz bir işi yapmak için 10 tane farklı yazılım içermek yerine her iş için belirlenmiş bir standart programı var. Anlaşılacağı üzere teknik bilgisi olmayan son kullanıcıları hedefliyor.

İçerisindeki yazılımlardan başlıcaları:
Novell Ximian Desktop2, Novell Evolution, Novell Red Carpet Yazılım Güncelleme Yöneticisi, OpenOffice.org, Mozilla Firefox, GAIM.

Fiyatı ise 50$ ve 1 yıllık yazılım güncelleme desteği de bu fiyata dahil.
http://www.novell.com/products/desktop/index.html?sourceidint=homepage_announcement1

Knoppixe Kardeş Geldi...

anonim

Hepimizin tanıyıp sevdiği Knoppix'e nihayet bir kardes geldi... Üstelik bu kardeş abisinden daha yetenekli ve daha eğlenceli görünüyor.
http://morphix.sourceforge.net adresinden pre-made 4 tane ISO'su indirilebilen(Morphix Game, Morphix HeavyGUI, Morphix KDE, Morphix LightGUI) bu cd den calisan penguencik, gerek linuxla yeni tanışmak isteyen kullanıcılar için gerekse "du bakalim tux hakikatten uçabiliyor mu?" diye merak eden kullanicilar icin eğlenceli bir deneyim olacacaktir..
ufak bir not; Morphix Game (550MB) Quake 3 Arena, Unreal Tournament 2 ve Nvidia driverlari ile birlikte geliyor... e ne duruyorsunuz :P daha fazla bilgi ve dowload linkleri için http://morphix.sourceforge.net adresine uğramayı ihmal etmeyin

Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

anonim

Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi