Slackware Live CD Çıktı!

0
FZ
Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.

Görüşler

0
sundance
Valla sizi bilmem ama ben sevmedim bu naneyi. Herşey bir yana, projenin başındaki kişi ham ve olgunlaşmamış bir haleti ruhiyeye sahip sanırsam (dikkat Sıdıka deyimi ;) bkz.
http://www.slackware-live.org/features.php 'When tired of annoying console, type "win". It will autoconfigure your graphics card, monitor, keyboard (and maybe mouse), and will run Xwindows session with KDE. I'm pretty sure that from this part you will know what to do, just use your mouse :-)' Türkçe meali: Can sıkıcı konsoldan sıkıldığınız zaman, win yazıp X-windowsa girin.
Bre cahil, bre kendini bilmez, bre Unix'den anlamaz, alemden utanmaz, eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır numunesi o zaman sen git al XP Home Eddition, hiç win bile yazmana gerek kalmaz, malum it is annoying :) Terbiyesize bak, annoying consolemuş töbe töbe ;)
0
roktas
Yetmez aslanım bu dediklerin, yetmezzz! Bre eblehler, bre siyah arkaplanda sentaks haylaytıyla rengarenk bonbon şekeri misali ışıldayan vi ay em'in tadına varamamış bedbahtlar, bre tab'la komut kapatmanın keyfinden bihaber cahiller, bre kağıt-kalem ve dahî matbaadan sonraki en büyük buluş klavyede salyangoz hızıyla sektirmenin acısını oraya buraya tıklayarak gideren mundar ciğer düşkünü kediler, bre netcat'le nmap'le, ping'le network'de diyagnostiğe çıkarken doktorun steteskopuyla sergilediği kemal-i ciddiyete benzer bir ruh halinden gram nasip almamış gafiller, bre 20-30 yıldır "robotlar insanlığı tehdit etcek; yapay zeka gümbür gümbür gelcek; bu bişeymi sesle komut verceksiniz..." deyü fiyakalı cümlelerle klavyeye dudak büzegeldikleri halde akibetleri olan blu sıkriinden ders çıkaramamış nâdanlar, bre ... boşdur ne desek vesselam :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lubuntu 10.04: Netbook'lar için en iyi işletim sistemi

yuzgen

Sadece netbook’lar değil, konfigürasyonları düşük bilgisayarların çoğu için de modern ve hızlı bir işletim sistemi var. Adı Lubuntu, sürümü 10.04. Bilgisayarı hızlı olan, ama boşa bellek ve işlemci gücü harcamak istemeyenler, işletim sisteminin hızlı tepki vermesini isteyenler için de ideal. “En hızlı” değil, ama en iyi...

devamı için buraya

Editör'ün notu:Bu makale'de de Xubuntu karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

butch

Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

rpmfind

mysterious

Linux'un kolaylıklarının hayatımızın vazgeçilmezi olduğu aşikar.

rpmfind da böyle bir şey; internet üzerinden rpm paketlerini size bulup kolayca indirmenizi sağlayan bir program.

Mesela bir paket kurmak istiyorsunuz. Nereden bulacağım bu paketi şimdi? Kimbilir ne kadar sürer? Ne kadar yer kaplar? Ve bana gerekli dosyalar neler?

rpmfind tüm bu sorgu işlemlerini belirttiğiniz anahtar kelimeye veya düzgün anlatıma göre yapar.

Detaylı bilgi için : http://rpmfind.net/linux/rpmfind/

Slackware 10.2 İçin Beta Testleri Başlıyor

selim

Slackware'in yöneticisi Patrick Volkerding'in sürüm dosyasında duyurduğuna göre Slackware 10.2 için beta testlerine başlanıyor. İçerisinde çok fazla yenilik ve güncelleme bulunmayacak. Sürüm dosyasındaki yazı şöyle:

Enteresan Eylemler

roktas

Bilgisayar monitörlerini sineksavar kılanlara "hmm" dedirtecek bir soru: Yazıcıya MP3 çaldırmak mümkün mü? Eh en azından şu komut bunu yapıyorsa mümkün :-)

lpr -Pmp3 Wally Pleasant - In Love with a Geek.mp3

Buyurun buradan okuyun. "Geek" olmak kolay mevzu değil...

Kaynak: Debian Weekly News (03 Şubat 2004 baskısı)