SlackTR: Türk Slackware Kullanıcı Grubu

0
ghanthar
Uzun süredir Slackware in Türkiye de tanınmadığından ve desteklenmediğinden şikayet ediyordum. Bunu çözmenin en kolay yolu bir web sayfası ile başlamaktı. Ancak bu konuda teknik bir bilgim olmadığı için daha basit bir yol seçtim ve SlackTR yahoogroup'u kurdum. Tüm Türk Slackerlar'ı bu listeye üye olmaya davet ediyorum.
SlackTR elbetteki Slackware problemlerinin tartışıldığı ve özellikle yeni kullanıcılara yardım edilecek bir platform olacaktır. Ancak grubun ana amacı ileride web sitesine ve kimbilir belkide fiziksel buluşmalara kadar gidebilecek bir Türk Slack Kullanıcı grubunu toplamaktır. Ayrıca listenin teknik yardımdan öteye giderek Slack kullanıcılarının fikirlerini paylaşabildiği ve tanışacağı bir liste olmasını amaçlamaktayım. Belki çok şey istiyorum bilmiyorum ancak elimdeki imkanlar bunlar ve oturup şikayet etmektense denemeye karar verdim.

İki şeyi göstermek için:
-Web bilgisi veya genel anlamda teknik bilgisi fazla olmayan kişilerinde açık yazılıma ve linux a hizmet edebileceğini.
-Basit bir yahoogroups un bile sağlam bir başlangıç olabileceğini.
Yapabilecekmiyim? Zaman gösterecek.
Grubun Sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Kernel 2.6.7 indirilmeye hazır

e2e

Yeni sürümde, en son yayınlanan sürümde yer alan birçok bug düzeltildi. Kotalar için reiserfs desteği, USB yönetiminde geliştirmeler ve NTFS yazma desteği önemli yenilikler arasında.

Ayrıca birkaç driver daha eklendi.

Yeni sürümü: http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/patch-2.6.7.bz2 adresinden indirebilirsiniz.
Değişikliklerin tam listesi için: ChangeLog 2.6.7

Slackware Live CD Çıktı!

FZ

Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.

Ingo Molnar röportajı

raistlinthewiz

KernelTrap.org, ünlü kernel hackerlardan Ingo Molnar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yeni O(1) Schedular'ı 2.5 serisine dahil edilen Ingo, 2.5 serisinin yeni Virtual Memory yapısından bahsediyor. Linux Kernel ile ilgilenen arkadaşların birçok yararlı bilgi bulabileceği bir yazı. www.kerneltrap.org/node.php?id=517

LindowsOS 4.5 İncelemesi

ghanthar

Linuxmerkezi LindowsOS 4.5 in bir incelemesini yayımladı, buradan ulaşabilirsiniz.

Mandrake 8.0 PPC çıktı

anonim

Linux çekirdeği kullanan işletim sistemlerinden biri olan Mandrake 8.0`in PowerPC versiyonu çıktı. Mandrake 8.0 PPC G3`ler için optimize edilmiş ve G4`lerde de gayet yüksek bir performans gösteriyor. Beraberinde Kde 2.2, Gnome 1.4, XFree86 4.0.3 ve XPMac ile gelen Mandrake, "Mac On Linux" uygulaması sayesinde Macintosh programlarını Linux üzerinde çalıştırabilmeyi de başarıyor. Ayrıntılı bilgi, satın almak ya da indirmek için: http://www.linux-mandrake.com/en/ppc.php3