SlackTR: Türk Slackware Kullanıcı Grubu

0
ghanthar
Uzun süredir Slackware in Türkiye de tanınmadığından ve desteklenmediğinden şikayet ediyordum. Bunu çözmenin en kolay yolu bir web sayfası ile başlamaktı. Ancak bu konuda teknik bir bilgim olmadığı için daha basit bir yol seçtim ve SlackTR yahoogroup'u kurdum. Tüm Türk Slackerlar'ı bu listeye üye olmaya davet ediyorum.
SlackTR elbetteki Slackware problemlerinin tartışıldığı ve özellikle yeni kullanıcılara yardım edilecek bir platform olacaktır. Ancak grubun ana amacı ileride web sitesine ve kimbilir belkide fiziksel buluşmalara kadar gidebilecek bir Türk Slack Kullanıcı grubunu toplamaktır. Ayrıca listenin teknik yardımdan öteye giderek Slack kullanıcılarının fikirlerini paylaşabildiği ve tanışacağı bir liste olmasını amaçlamaktayım. Belki çok şey istiyorum bilmiyorum ancak elimdeki imkanlar bunlar ve oturup şikayet etmektense denemeye karar verdim.

İki şeyi göstermek için:
-Web bilgisi veya genel anlamda teknik bilgisi fazla olmayan kişilerinde açık yazılıma ve linux a hizmet edebileceğini.
-Basit bir yahoogroups un bile sağlam bir başlangıç olabileceğini.
Yapabilecekmiyim? Zaman gösterecek.
Grubun Sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

HP Linux Sistemleri Satışına Başladı

anonim

Linux kullanıcıları Dell'in Linux sistemlerini satmayı bırakmasından çok üzülmüştü.Bu seferki iyi haber.HP önceden Red Hat 7.1 yüklenmiş Intel tabanlı sistemlerin satışına başladı.Bu sistemler firmanın sadece iş yerlerine satılan PC modellerinde bulunuyor.Ev kullanıcıları için üretilen modeller WinXP ile satılmaya devam edilecek. www.hp.com/products1/linux/

Suse 7.3 huzurlarınızda

anonim

Linux çekirdeği kullanan, kendine has özellikleri olan Suse yeni versiyonunu çıkardı. Linux 2.4.10 cekirdegi, glibc2.2.4, KDE 2.2 ,Gnome 1.4.1 beta2 ve Xfree86 4.1.0 ile gelen Suse 7.3 un kendine has yast isimli programına ise yeni bazi moduller eklenmis (scanner konfügirasyonu, TV kartı ayarları,Suse Firewall konfigurasyon aracı, Xwindow çalışırken Yast2 yi kullanarak basit X window ayarları (ISAX ile)ve daha bir cok yenilikle huzurlarımızda.

Linux`da KYLIX ile Görsel ve Hızlı Programlama

FZ

Bilgi işlem camiasındaki öncü şirket Borland'ı tanımayan, bilmeyen yoktur herhalde programcılar arasında.

Görülen o ki Borland firması gene bir öncü olarak Linux yazılım geliştirme dünyasında nicedir eksikliği çekilen (Java araçlarını saymazsak) Görsel Hızlı Program Geliştirme (VRAD - Visual Rapid Application Development) aracı olan Kylix'i piyasaya sürdü. Bir nevi Delphi for Linux olan bu aracın Linux yazılım dünyasını nasıl etkileyeceğini göreceğiz bir süre sonra.

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.