Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

0
conan
Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

Görüşler

0
larweda
Lindows`u hiç görmedim ama, (M$ onları isim için dava etmemişler miydi :) Lycoris Desktop/LX, Windows XP`ye çok benziyor, (hatta neredeyse göresel olarak birebir kopyasını yapmışlar bile diyebilirim), ama benim gözüme XP`den daha güzel bile göründü!!!

Öte yandan, Microsoft, her ne kadar eleştirsek de (muhahahaha), milyorlarca dolar harcayıp bir arayüzü geliştiriyor, milyorlarca dolar verip bunu pazarlıyor, ve de insanların büyük bir bölümünü tamamen buna bağımlı hale getirmişken çıkıp da birilerinin bunun çok benzerini, hem de ucuzunu, hem de iyisini çıkartınca bayağı sinir oluyordur heralde. Her ne kadar Microsoft Open Source mantığıyla yakından uzaktan ilgisi olmasa da, bu örneğin üzerine aslında adamlar Windows XP ile OpenSource arayüz geliştirmişler diyebiliriz değil mi? :))))
0
anonim
bunu tavsiye edeniniz var mı yada bu pc yi aldıktan sonra üstüne GL2.0 kurabilirmiyiz nasıl bir şey bu bileniniz varmı ve alınmasında sakınca yokmudur.?
yardımcı olursanız sevinirim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Kullanmamak İçin 5 Neden

vst

Linux kullanmamak için işte size 5 neden... Tıklamadan önce söyleyelim, bu bağlantı sizi biraz güleceğiniz, gülerken de biraz düşüneceğiniz bir sayfaya götürüyor. Ne düşüneceğine karar veremeyenlere bir ipucu: Yaygın olarak kullanılan bir işletim sistemi üreticisinin ve onun desteğiyle inceleme raporları hazırlayan danışmanlık ve araştırma firmalarının sektördeki bilgi asimetrisinden faydalanarak yaptığı şey manipulasyon değildir de nedir?

Nero Linux 3 Çıktı...

banger

Nero'nun linux için geliştirdiği versiyonun yeni sürümü Nero Linux 3 çıktı. Bu sürümle birlikte artık Linux'da Blu-Ray disclere ve HD DVD disclere yazma destekleniyor. 64 bit desteğide mevcut ve 26 dilde yayınlandı. Desteklediği dağıtımlar Red Hat Enterprise Linux 4, SuSe Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1 ve Ubuntu 5.10.

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

İki Süper Linux Dağıtımı

sundance

Linux kurmak istiyorsunuz ama harddiskinizin ne idüğü belirsiz binlerce dosya ile dolmasını istemiyorsunuz, veya 486-33`ünüzün 250 Meg`lik harddiskine hiçbir Linux adam gibi çalışılabilir bir halde sığmıyor

Linux dünyasında çare tükenmez, hatta şanslı bile olabilirsiniz, çünkü VectorLinux ve Peanut Linux muhtemelen Pentium 200`ünüzde Mandrake`nin çalıştığından daha hızlı bu eski makinanızda çalışacaktır. Hem de sadece 180Mb`da ve 16 Mb hafıza ile. Çalışmak ki ne çalışmak, X-Windows, Netscape, Icq ve diğer bilimum gerekli programlar eşliğinde...Hem de hemen hiç bir konfigürasyon gerektirmeden

Latin Amerika`da Linux`a devlet desteği

FZ

Brezilya, Meksika ve Arjantin'den sonra şimdi de sırada Peru var. Söz konusu ülke devlet kurumlarında açık kaynak kodlu yazılım kullanılması için bir yasa tasarısı hazırladı.

Peru'daki tasarı geçen yıl Arjantin'de sunulmuş olan tasarıyı esas alyor. Kanun tasarısının üzerinde en çok durduğu noktalar bu modele göre geliştirilmiş yazılımların serbestçe dağıtılabilmesi ve kaynak kod üzerinde, kurumun özgün ihtiyaçlarına yönelik değişiklerin serbestçe yapılabilmesi.

Latin Amerika'da sadece politik devrim, futbol, cunta ve insan hakları ihlalleri olmadığını bize gösteren bu haberde aynı zamanda Avrupa'da Linux'un büyük kurumlarda sesini duyurmaya başladığı, İtalya'daki Banca Commerciale Italiana'nın ve İngiltere'deki BT'nin de (British Telecom) kurumsal ölçekte yavaş yavaş Linux'a geçmeye başladığının bilgisi veriliyor.

Tabii insanın aklına şu soru geliyor ister istemez: Türkiye hakikaten de Arjantin olmaz mı? Ya da olamaz mı? Peru da mı olmaz Türkiye? Olmamalı mı, olmalı mı? Kısaca nedir yani?