HP `Halk Tipi´ Notebook Bilgisayarlarında Linux Kullanıyor

0
FZ
Hewlett-Packard düşük maliyetli, `halk tipi´ notebook PC modellerini Linux yüklü olarak satmaya başladı.

Thai hükümetinin bilgisayarlaşmayı yaygınlaştırmak için verdiği desteğin de etkisi ile HP´nin böyle bir harekete giriştiği düşünülüyor.

Devlet, bu portatif ve Linux yüklü ürünün yanı sıra bir Thai firması tarafından geliştirilen düşük maliyetli masaüstü PC´yi de finansman olarak destekliyor. Her iki bilgisayar da Linux TLE işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Linux TLE, Linux´un Thai dili destekli bir dağıtımı.

Görüşler

0
Nightwalker
Hp türkiyede özellikle üniversite öğrencileri arasında yaygınlaşan notebook akımını fark etsede türkiyede de böyle bir kampanya başlatsa... Hem onlar kar eder ve geleceğin büyük müşterilerini şimdiden HP kullanıcısı yapar Hem de bizler bu çok uygun fiyatlarla birer notebook sahibi oluruz. Acaba bu siteyi okuyan bir Hp yetkilisi bulunur mu ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

283 telifi ihlal iddiası ve Münih´in GNU/Linux'tan geri adımı

anonim

Oldukça endişe verici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim. Ntvmsnbc'nin bu haberine göre Public Patent Foundation (Kamusal Telif Vakfı) örgütünün Open Source Risk Management kurumu için yaptığı araştırmaya göre, ihlali söz konusu 283 telifin 98’i Linux’un iş ortaklarına ait. Açık kaynak işletim sistemi Linux 2.4 ve 2.6 çekirdekleri, IBM’den 60, HP’den 20 ve Intel’den de 11 adet telifi ihlal ediyor. Bunun ilk sonucu Münüh'in GNU/Linux'a geçişi askıya almasıyla yaşandı.

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu IX. Geleneksel Programlama Yarışması

hayalci

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun düzenlediği Geleneksel Programlama Yarışması'nın dokuzuncusu için ön elemeler başladı. Finali 30 Nisan 2006'da yapılacak olan yarışmanın ön eleme sorularına ve yarışmayla ilgili detaylara http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinden erişilebilir. Son cevap gönderme tarihi 20 Nisan 2006 olan ön eleme sorularının puanlandırılmasıyla seçilecek olan finalistler, 30 Nisan 2006 tarihinde ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yapılacak olan finale katılmaya hak kazanacaklar. Ayrıca finallerden bağımsız olarak özel ödüllü bir soru da tüm yarışmacılar tarafından cevaplanabilir. Finalde dereceye giren ve özel ödüllü sorudan en yüksek puan alan yarışmacılara finalle aynı gün düzenlenecek olan törende ödülleri verilecektir. Dünyadaki benzerleri arasında (IOI, ACM, Tübitak) Linux platformunda düzenlenmiş yarışmaların ilki olma ayrıcalığına sahip olan yarışmaya, bilgisayar bilimine ilgi duyan ve gönül veren tüm üniversite lisans öğrencileri davetlidir.

Kolları sıvadık - 2: VectorLinux Kuralım

butch

Eveet, Vector Linux kuruyoruz`un yeni bölümüne hoş geldiniz.

Sizlerden aldığımız tepkiler bizleri oldukça sevindirdi. Ne yönde nasıl bir çalışma yapmamız gerektiği, bunun nasıl bir ilgi ve destek göreceği konusunda küçük de olsa kararsızlıklarımız vardı, verdiğiniz tepkilerle bunu çözmemiz konusunda oldukça yardımcı oldunuz.

Gelelim yaklaşık iki haftadır beklediğiniz kuruluma.

Penguence'nin 3. sayısı çıktı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.

FreeLinuxCD.org: Bedava Linux CD`leri

sundance

FreeLinuxCD.org bir grup Linux meraklısının, Linux`u daha çok yaymak için oluşturdukları bir site. Bu siteye gidip başvurduğunuzda, size bir Linux CD`si yolluyorlar hem de bedava. Bunu yaparken ne size reklam sokuşturuyorlar, ne de başka türlü bir dalaveraları var. Sadece kendi paraları ile ve kendilerine destek verenler sayesinde bu hizmeti sağlıyorlar.

Şu an için nakliye masrafları yüzünden sadece Amerika içine yollayabiliyorlar. Fakat isteyenlere kendi ülkelerinde (belki de FreeLinuxCD.org.tr :) açmaları için destek veriyorlar.

Herşey para değil ki cephesine bir artı daha