HP `Halk Tipi´ Notebook Bilgisayarlarında Linux Kullanıyor

0
FZ
Hewlett-Packard düşük maliyetli, `halk tipi´ notebook PC modellerini Linux yüklü olarak satmaya başladı.

Thai hükümetinin bilgisayarlaşmayı yaygınlaştırmak için verdiği desteğin de etkisi ile HP´nin böyle bir harekete giriştiği düşünülüyor.

Devlet, bu portatif ve Linux yüklü ürünün yanı sıra bir Thai firması tarafından geliştirilen düşük maliyetli masaüstü PC´yi de finansman olarak destekliyor. Her iki bilgisayar da Linux TLE işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Linux TLE, Linux´un Thai dili destekli bir dağıtımı.

Görüşler

0
Nightwalker
Hp türkiyede özellikle üniversite öğrencileri arasında yaygınlaşan notebook akımını fark etsede türkiyede de böyle bir kampanya başlatsa... Hem onlar kar eder ve geleceğin büyük müşterilerini şimdiden HP kullanıcısı yapar Hem de bizler bu çok uygun fiyatlarla birer notebook sahibi oluruz. Acaba bu siteyi okuyan bir Hp yetkilisi bulunur mu ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Debian GNU/Linux 2.2.r7 Duyuruldu!

anonim

Debian`in stable sürümlerinden kodadı `potato`nun 7. versiyonu duyuruldu. Bu sürümde öncelikle güvenlik açıklarına yer verilmiş, bunun dışında ise bir kaç ufak bug ile uğraşılmış. Eski potato sürümünü kullananlar ve apt ile sistemlerini güncel tutmayı başarmış olanlar için sorun yok, yine apt ile tüm güvenlik açıklarını kapatabilirler.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi icin: http://www.debian.org/News/2002/20020713 adresine göz atabilirsiniz

Hangi Linux Sertifikası?

anonim

CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

Linus da artık fulltime fazlamesaici ;)

sundance

Yaklaşık altı yıldır Transmeta için çalışmakta olan, Linux hareketinin öncüsü Linus Tornvalds, kernel listelerine dün attığı şu mesajla artık Transmeta şirketinden ayrıldığını ve tüm zamanını Linux kernele ayıracağını belirtmiş.

Zaten Transmetanın da çok nazik bir şekilde, kendisine bunca zaman kernel üzerinde çalışması için imkan tanıdığını fakat artık tüm zamanını buna adayabileceğini söylüyor. Hepimize hayırlı olsun diyelim. Kariyer meraklılarına özenle duyrulur :)

WOOM: Window Object-Orientated Maker veya Windowmaker`in geleceği

m1a2

Gnustep cephesinde son aylarda yoğun bir hareketlilik gözleniyor. Ocak ayında Gnustep-base ve Gnustep-gui`nin üstüste duyurulan yeni sürümlerinden sonra ortaya çıkan önemli bir gelişmeyi gözden kaçırmışız. Windowmaker`in şef programcısı Alfredo Kojima`nın öncülüğünde bir grup, Gnustep-base ve Gnustep-gui library`lerinin kıvama geldiğini düşünmüş olacaklar ki 14 Ocak`ta Windowmaker`ın geleceğini de belirleyecek `WOOM: Window Object-Orientated Maker` projesine start verdiler. İşte oldukça ilginç bulduğum duyuru. Kojima, `Windowmaker`in yeterince popüler hale geldiğini ve artık projeyi ölçeklendirme (yani Gnustep`le birleştirme) zamanının geldiğini belirttikten sonra şöyle konuşmuş: (küçük değişikliklerle)