SLAX v5.0.4 duyuruldu

0
Soulblighter
SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.
SLAX'ın Standard (189 MB) sürümünde çekirdeğin son sürümü, KDE ve FluxBox'ın son sürümleri bulunuyor. KillBill (200 MB) sürümünde ise WINE ve dosemu desteği var böylece Windows uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. Frodo sürümü (41 MB) ise sadece konsol sunuyor.

SLAX'ın KillBill sürümünü indirdim ve hemen CD'ye çekip denedim. Tek kelimeyle mükemmel. Sorunsuz şekilde Bir kaç Windows uygulaması kurdum ve çalıştırdım. Ayrıca istenirse sabit diske kendini açıyor ve normal şekilde kullanabiliyorsunuz.

SLAX'ın bir diğer güzelliği ise CD'den çok hızlı açılması. SLAX ayrıca gelişmiş donanım desteği de sunuyor. Kısacası anlatılmaz görmeniz lazım. Kullanılabilecek en iyi Live-CD'lerden biri...

http://www.slax.org

Görüşler

0
ihsanc
Merhaba arkadaşım.

Yazını okuduğumda SLAX konusunda meraklandım ve imajı indirerek Cd ye yazdım. Tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. NVIDIA ekran kartını bile tanımadı ayrıca benden şifre istedi. Bir Live-CD nin bunu yapmasından nefret ederim. Ne şifresi kardeşim işimiz var gücümüz var. Ben www.distrowatch.com da SLAX Linux u izliyordum ve senin yazını okuduğumda denemek istedim. Zaten hergün yeni versiyon çıkartan adamlardan ne beklersin. Çok kötü bence CD me yazık. Bu da benim fikrim.
0
Soulblighter
Ben nVidia ekran kartı olan bir sistemde çalıştırdım. ATi'de de çalıştırdım. OnBoard SiS ekran kartında da hiç sorun çıkarmamıştı. Ayrıca şifre olayını anlayamadım. Ne şifresi istiyor. Sisteme giriş şifresini diyorsan;

root:toor
guest:guest

olmak üzere iki kullanıcı tanımlı. Konsol modda açıldığında ilk gelen ekranda bunun bilgisini veriyor. Ayrıca KDE için "startx", FluxBox için "flux" yazman yeterli...
0
ihsanc
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Birkaç başarısız denemeden sonra SLAX' ı çalıştırdım.
0
Soulblighter
Şimdi düşüncelerin nedir? :) Umarım hoşuna gitmiştir. Bence kullanımı çok keyifli. Eğer çok beğendiysen tek tıklamayla sabit diske de kurabilirsin ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake Linux Türkçe Görsel Eğitim Seti Çıktı

anonim

Türkiye'de, Türkçe kaynak sıkıntısına Görsel çözümler getiren Görsel Eğitim firması, tümüyle Türkçe Mandrake Linux Görsel Eğitim setini çıkardı.
10 CD'lik eğitim setinde toplam 36 saat 22 dakika anlatım var. Flash Player yüklü olan tüm işletim sistemlerinde çalışabilme özelliği ile dikkati çeken set, Linux kullanıcılarına Türkçe kaynak çözümü sunuyor.
Tak-çalıştır yöntemiyle çalışan set, kullanım için teknik bilgi gerektirmiyor.

Detaylı bilgi için www.gorselegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

Linux on CD - 2:Knoppix

sundance

Yaklaşık bir hafta kadar önce şu anda ismini hatırlayamadığım ;) bir Linux dağıtımını tanıtmıştım. Bunun üzerine hain Linux meraklılarından m1a2, Debian tabanlı Knoppix linkini göndermişti yorumlara.

Knoppix'de CoolLinux gibi CD üstünde kurulu bir dağıtım. Çalıştırmak için harddiske kurmanıza gerek yok Knoppix ile CoolLinux arasındaki benzerlik sanırım burada bitiyor. Zira Knoppix 700Mb sıkıştırılmış program içermekte. Ve bu programlar arasında kesinlikle yok yok...

Bozuk Ram` ınız mı var ?

sundance

Verin Linux kullansın !!!
Yanlış duymadınız. Linux kernel için yazılan yeni bir mod sayesinde artık üretim aşamasında ıskartaya çıkmış ram modülleri Linux makinalarda kullanılabilecek.
Düşünsenize bir Sun E3500'e 1Gb Ram takmak en az $10000 iken sizin evinizdeki süper sistemin sadece $100 gibi bir fiyata 980Mb (bir kısmı kullanılamıyor ya :) Ram'ı olacak.
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin yararları işte bunlar

Linux Komikleri :)

butch

Linux karikatürlerine ne dersiniz. http://comic.escomposlinux.org/ adresinde haftalık yayınlanan karelerden birkaç örnek Bugzilla , The Matrix Rebooting, Knoppix