SLAX v5.0.4 duyuruldu

0
Soulblighter
SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.
SLAX'ın Standard (189 MB) sürümünde çekirdeğin son sürümü, KDE ve FluxBox'ın son sürümleri bulunuyor. KillBill (200 MB) sürümünde ise WINE ve dosemu desteği var böylece Windows uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. Frodo sürümü (41 MB) ise sadece konsol sunuyor.

SLAX'ın KillBill sürümünü indirdim ve hemen CD'ye çekip denedim. Tek kelimeyle mükemmel. Sorunsuz şekilde Bir kaç Windows uygulaması kurdum ve çalıştırdım. Ayrıca istenirse sabit diske kendini açıyor ve normal şekilde kullanabiliyorsunuz.

SLAX'ın bir diğer güzelliği ise CD'den çok hızlı açılması. SLAX ayrıca gelişmiş donanım desteği de sunuyor. Kısacası anlatılmaz görmeniz lazım. Kullanılabilecek en iyi Live-CD'lerden biri...

http://www.slax.org

Görüşler

0
ihsanc
Merhaba arkadaşım.

Yazını okuduğumda SLAX konusunda meraklandım ve imajı indirerek Cd ye yazdım. Tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. NVIDIA ekran kartını bile tanımadı ayrıca benden şifre istedi. Bir Live-CD nin bunu yapmasından nefret ederim. Ne şifresi kardeşim işimiz var gücümüz var. Ben www.distrowatch.com da SLAX Linux u izliyordum ve senin yazını okuduğumda denemek istedim. Zaten hergün yeni versiyon çıkartan adamlardan ne beklersin. Çok kötü bence CD me yazık. Bu da benim fikrim.
0
Soulblighter
Ben nVidia ekran kartı olan bir sistemde çalıştırdım. ATi'de de çalıştırdım. OnBoard SiS ekran kartında da hiç sorun çıkarmamıştı. Ayrıca şifre olayını anlayamadım. Ne şifresi istiyor. Sisteme giriş şifresini diyorsan;

root:toor
guest:guest

olmak üzere iki kullanıcı tanımlı. Konsol modda açıldığında ilk gelen ekranda bunun bilgisini veriyor. Ayrıca KDE için "startx", FluxBox için "flux" yazman yeterli...
0
ihsanc
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Birkaç başarısız denemeden sonra SLAX' ı çalıştırdım.
0
Soulblighter
Şimdi düşüncelerin nedir? :) Umarım hoşuna gitmiştir. Bence kullanımı çok keyifli. Eğer çok beğendiysen tek tıklamayla sabit diske de kurabilirsin ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

BetterDesktop.org

butch

OpenSUSE projesinin bir parçası olan Better Desktop KDE ve GNOME üzerinde bir süredir gerçekleştirilen kullanılabilirlik testleriyle ilgili verileri ve videoları geliştiricilerin kullanımına açıyor.
/.

Linux 2002 Timeline

raistlinthewiz

Lwn.net'te yayınlanan makalede 2002 senesi için Linux zaman çizelgesini görebilirsiniz. Bu makalede 2002 yılında Linux dünyasında meydana gelen gelişmelere konu alınıyor. http://lwn.net/Articles/16871/

Novell+RedHat+Sun = Masaüstü Linux

yuxel

Gizli haber alma örgütü Slashdot'a göre Novell, Redhat ve Sun, bir Linux masaüstü için güçlerini birleştirmiş. Ancak hangi masaüstü ortamının seçileceği tartışma konusu. Tartışma, Ximian'ı, Gnome'u elinde bulunduran Novell'ın, SuSE'yi de bünyesine kattıktan sonra en büyük sponsorlarından birisi SuSE olan KDE'nin durumu ve SuSE gibi KDE'yi en iyi taşıyan dağıtımlardan birisinin Gnome'a daha fazla ağırlık vermesi ile ilgili.