SLAX v5.0.4 duyuruldu

0
Soulblighter
SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.
SLAX'ın Standard (189 MB) sürümünde çekirdeğin son sürümü, KDE ve FluxBox'ın son sürümleri bulunuyor. KillBill (200 MB) sürümünde ise WINE ve dosemu desteği var böylece Windows uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. Frodo sürümü (41 MB) ise sadece konsol sunuyor.

SLAX'ın KillBill sürümünü indirdim ve hemen CD'ye çekip denedim. Tek kelimeyle mükemmel. Sorunsuz şekilde Bir kaç Windows uygulaması kurdum ve çalıştırdım. Ayrıca istenirse sabit diske kendini açıyor ve normal şekilde kullanabiliyorsunuz.

SLAX'ın bir diğer güzelliği ise CD'den çok hızlı açılması. SLAX ayrıca gelişmiş donanım desteği de sunuyor. Kısacası anlatılmaz görmeniz lazım. Kullanılabilecek en iyi Live-CD'lerden biri...

http://www.slax.org

Görüşler

0
ihsanc
Merhaba arkadaşım.

Yazını okuduğumda SLAX konusunda meraklandım ve imajı indirerek Cd ye yazdım. Tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. NVIDIA ekran kartını bile tanımadı ayrıca benden şifre istedi. Bir Live-CD nin bunu yapmasından nefret ederim. Ne şifresi kardeşim işimiz var gücümüz var. Ben www.distrowatch.com da SLAX Linux u izliyordum ve senin yazını okuduğumda denemek istedim. Zaten hergün yeni versiyon çıkartan adamlardan ne beklersin. Çok kötü bence CD me yazık. Bu da benim fikrim.
0
Soulblighter
Ben nVidia ekran kartı olan bir sistemde çalıştırdım. ATi'de de çalıştırdım. OnBoard SiS ekran kartında da hiç sorun çıkarmamıştı. Ayrıca şifre olayını anlayamadım. Ne şifresi istiyor. Sisteme giriş şifresini diyorsan;

root:toor
guest:guest

olmak üzere iki kullanıcı tanımlı. Konsol modda açıldığında ilk gelen ekranda bunun bilgisini veriyor. Ayrıca KDE için "startx", FluxBox için "flux" yazman yeterli...
0
ihsanc
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Birkaç başarısız denemeden sonra SLAX' ı çalıştırdım.
0
Soulblighter
Şimdi düşüncelerin nedir? :) Umarım hoşuna gitmiştir. Bence kullanımı çok keyifli. Eğer çok beğendiysen tek tıklamayla sabit diske de kurabilirsin ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

sundance

İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.

Haftalık Linux Haber Bülteni E-postanızda...

anonim

Yenilenen LinuxMerkezi sitesi Haftalık Bülten adında yeni bir hizmet başlatmış. Bu hizmet her hafta Türkçe Linux Haberlerinin e-postanıza gelmesini sağlıyor.

Ayrıntılı Bilgi

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Linux Counter: Hala sayılmadınız mı???

conan

Off! Çok zaman olmuş birşeyler yazmayalı! Neden bu kadar tembelleştim acaba? :P Neyse şu tembelliğime "Linux Counter" sitesi konusunda birşeyler yazarak son vermeyi deneyeyim! :)

Linux Counter adından da anlaşılacağı üzere dünya üzerinde linux kullanıcılarını ve linux kullanan bilgisayarları saymayı amaç edinmiş bir site.