Linux İçin Opera 6

0
sundance
Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

Görüşler

0
anonim
Opera cok iyi browser. Fakat bazi sayfalari dogru gostermiyor mozilla bu konuda cok daha basarili. Ayrica mail reader'i idare etse bile news reader cok ilkel (sadece browser kullaniyoresaniz sorun degil tabi). Mouse gestures bagimlilik yapiyor (mozilla da destekliyor artik). Tabbed interface cok iyi (mozilla bunu da taklit etti). Tum sayfayinin (grafikler ve yaz tipleri ile) zoom derecesinin ayarlanabilmesi hala benzersiz (mozilla'dan en kisa surede bekliyoruz :). Instant messaging ozelligi var (history yok ve 5.12 'de sorunlar cikarmisti bende)(Mozilla'nin irc clienti var). Ozgur ve bedava olamamasi en buyuk sorun (ad-ware).
0
sleytr
windowsta mozilla daha açılıştan bir dolu ram götürüyor sonrada açtığım her yeni sayfa için tam 1mb sömtürüyor. bazı css stillerinin boyut bilgilerini IEden farklı yorumluyor. (sanırım bu son versiyonda biraz düzeltilmiş) ayrıca mozilla için o kadar gecko gelecek, çok hızlı olacak dediler ama hala opera kadar hızlı değil. belki bi pentiumIII 500 ve üstünde hızlıdır ama bende çok yavaş...
0
SHiBuMi
Aslında CSS bilgisini farklı yorumlayan Mozilla değil, IE. Bu konudaki standartlar W3C tarafından belirleniyor ve şu anda bu standartlara en uygun biçimde gelişen browser Mozilla.

Mozilla ile Opera arasındaki en önemli fark, Mozilla'nın bir platform olma yolunda gidiyor olması (hemen hemen başardılar), Opera'nın ise yalnızca bir web tarayıcısı olması. Netscape 4 ile Opera arasında tercihim Opera olurdu ama Netscape 6.2 dururken Opera ile oynamak bana çok akıl karı gözükmüyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ödül Avcısı Aranıyor!

cbc

Slashdot´ı gezerken bir Gnome haberi gözüme çarptı. Çeşitli uygulamalara yeni özelllikler ekleyecek, para ile çalışan programcılar, bir nevi ödül avcıları arıyorlarmış. Para vaad edilen işlerden bazıları ise şöyle:

Gnome - Mozilla arası sürükle - bırak: 300 $
Paneldeki saat ile takvim uyumu: 1.000 $
Gaim listesi - adres defteri bağlantısı: 2.500 $

Linux´ta OfficeXP ve Photoshop 7

murat09

CodeWeavers Win32 uygulamalarını Linux'ta çalıştırmak isteyen kullanıcılar ve kurumlar için uygulamalar geliştiriyor. Crossover Office adlı set, şu anda 2.0 sürümünde ve Office XP (Outlook hariç), Adobe Photoshop, Microsoft Access ve Lotus uygulamalarını RedHat 9, Mandrake 9.0 ve SuSE 8.1 Linux dağıtımlarında çalıştırmanıza imkan tanıyor. Programın lisans ücreti ise 59$.

Pratix Linux

anonim

Fatih Aşıcı tarafından geliştirilen Fedora Core 2 tabanlı GNU/Linux dağıtımı Pratix Linux çıktı. Dağıtımın özellikleri kısaca şöyle:

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.