Linux İçin Opera 6

0
sundance
Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

Görüşler

0
anonim
Opera cok iyi browser. Fakat bazi sayfalari dogru gostermiyor mozilla bu konuda cok daha basarili. Ayrica mail reader'i idare etse bile news reader cok ilkel (sadece browser kullaniyoresaniz sorun degil tabi). Mouse gestures bagimlilik yapiyor (mozilla da destekliyor artik). Tabbed interface cok iyi (mozilla bunu da taklit etti). Tum sayfayinin (grafikler ve yaz tipleri ile) zoom derecesinin ayarlanabilmesi hala benzersiz (mozilla'dan en kisa surede bekliyoruz :). Instant messaging ozelligi var (history yok ve 5.12 'de sorunlar cikarmisti bende)(Mozilla'nin irc clienti var). Ozgur ve bedava olamamasi en buyuk sorun (ad-ware).
0
sleytr
windowsta mozilla daha açılıştan bir dolu ram götürüyor sonrada açtığım her yeni sayfa için tam 1mb sömtürüyor. bazı css stillerinin boyut bilgilerini IEden farklı yorumluyor. (sanırım bu son versiyonda biraz düzeltilmiş) ayrıca mozilla için o kadar gecko gelecek, çok hızlı olacak dediler ama hala opera kadar hızlı değil. belki bi pentiumIII 500 ve üstünde hızlıdır ama bende çok yavaş...
0
SHiBuMi
Aslında CSS bilgisini farklı yorumlayan Mozilla değil, IE. Bu konudaki standartlar W3C tarafından belirleniyor ve şu anda bu standartlara en uygun biçimde gelişen browser Mozilla.

Mozilla ile Opera arasındaki en önemli fark, Mozilla'nın bir platform olma yolunda gidiyor olması (hemen hemen başardılar), Opera'nın ise yalnızca bir web tarayıcısı olması. Netscape 4 ile Opera arasında tercihim Opera olurdu ama Netscape 6.2 dururken Opera ile oynamak bana çok akıl karı gözükmüyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Linux'da Fransa ve Çin Ortaklığı

Soulblighter

Fransız Atom Enerjisi Kurumu (CEA), Linux üzerinde çalışacak bir yazılım için Çin'in Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışmaya başlayacak.
Devlet kurumları, beraber çalışarak PC, PDA, Sunucular gibi çeşitli ortamlarda çalışacak Linux temelli bir platform oluşturmak için örgütlenecek. Ayrıca oluşturulacak sistem çevrimiçi hizmetleri ve iletişim uygulamalarını da destekleyecek.

Henüz ayrıntılar verilmese de CEA, Fransız teknoloji şirketi Bull ve Fransız kökenli Avrupalı şirket ST Microelectronics ile beraber de çalışacak.
Fransız Hükümeti son zamanlarda Linux'a ilgisini arttırdı. Son olarak Fransız Danışmanlık şirketi Unilog'dan, Pariste'ki 17.000 devlet bilgisayarına Linux yüklenmesi ile ilgili çalışma yapmasını istemişti.

Kaynak: C|NET Asia

Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

FZ

Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Busy Box - Minimalist Linux meraklılarına

sundance

Hep merak etmişimdir madem Windows`a alternatif, neden Linux`da devamlı şişiyor diye. Glibc, KDE filan derken dev gibi bir sistem karşımıza çıkıyor. Herşey bir yana temel *nix komutları için bile mblarca yer ve Lib5, Lib6 kullanmamız gerekiyor.

Benzer bir kaygı ile BusyBox ekibi, hemen hemen bütün temel Linux komutlarını tek bir dosyada toplamışlar, hem de UPX`lendikten sonra sadece 130K`a inen bir tek dosyada.

Hangi komutlar mı var bu 130K`nın içinde ? ...

Haftalık Linux Haber Bülteni E-postanızda...

anonim

Yenilenen LinuxMerkezi sitesi Haftalık Bülten adında yeni bir hizmet başlatmış. Bu hizmet her hafta Türkçe Linux Haberlerinin e-postanıza gelmesini sağlıyor.

Ayrıntılı Bilgi