Linux İçin Opera 6

0
sundance
Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

Görüşler

0
anonim
Opera cok iyi browser. Fakat bazi sayfalari dogru gostermiyor mozilla bu konuda cok daha basarili. Ayrica mail reader'i idare etse bile news reader cok ilkel (sadece browser kullaniyoresaniz sorun degil tabi). Mouse gestures bagimlilik yapiyor (mozilla da destekliyor artik). Tabbed interface cok iyi (mozilla bunu da taklit etti). Tum sayfayinin (grafikler ve yaz tipleri ile) zoom derecesinin ayarlanabilmesi hala benzersiz (mozilla'dan en kisa surede bekliyoruz :). Instant messaging ozelligi var (history yok ve 5.12 'de sorunlar cikarmisti bende)(Mozilla'nin irc clienti var). Ozgur ve bedava olamamasi en buyuk sorun (ad-ware).
0
sleytr
windowsta mozilla daha açılıştan bir dolu ram götürüyor sonrada açtığım her yeni sayfa için tam 1mb sömtürüyor. bazı css stillerinin boyut bilgilerini IEden farklı yorumluyor. (sanırım bu son versiyonda biraz düzeltilmiş) ayrıca mozilla için o kadar gecko gelecek, çok hızlı olacak dediler ama hala opera kadar hızlı değil. belki bi pentiumIII 500 ve üstünde hızlıdır ama bende çok yavaş...
0
SHiBuMi
Aslında CSS bilgisini farklı yorumlayan Mozilla değil, IE. Bu konudaki standartlar W3C tarafından belirleniyor ve şu anda bu standartlara en uygun biçimde gelişen browser Mozilla.

Mozilla ile Opera arasındaki en önemli fark, Mozilla'nın bir platform olma yolunda gidiyor olması (hemen hemen başardılar), Opera'nın ise yalnızca bir web tarayıcısı olması. Netscape 4 ile Opera arasında tercihim Opera olurdu ama Netscape 6.2 dururken Opera ile oynamak bana çok akıl karı gözükmüyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

aksoyhasan

Bu söz, GNU projesini desteklemek üzere 1985 yılında kurulan Free Software Foundation [Özgür Yazılım Vakfı] kurucusu Richard Stallman tarafından söylenmiş. PCWorld'ün Avusturya sitesinin gerçekleştirdiği röportajda oldukça ilginç konulara değinen Stallman, "Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

Kaynak: http://www.bildirgec.org/

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

Chip Özel Sayısı: Red Hat 9.0 Beta!

anonim

Chip Dergisi bu ay çıkarttığı özel sayısında, Red Hat 9.0 Beta'yı veriyor.

Gazete bayilerinde 9,5 milyona satılmakta olan bu sayıda neden 9.0'ın kendisini değil de Betasının verildiği, dahası bunun neden derginin hiçbir yerinde belirtilmeyip, ancak kuruluma başlayınca görülebildiği bir soru işareti.

Bir başka soru işareti de, 'Dünyada ilk defa bir dergi RedHat 9.0'ı çıkar çıkmaz veriyor'ifadesinde. Bilindiği üzere RedHat firması ismin imtiyaz sahibi ve ondan izin alınmadan RedHat adı altında bu dağıtımın dağıtılması kesinlikle yasak. Peki Chip bu işi nasıl yaptı ?
Az önce aldığımız bir habere göre Vogel, Chip Özel Sayısını piyasadan çekmek için harekete geçmiş! Şu anda derginin dağıtılmış sayıları bayilerden toplanıyor!

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

GNU/Linux'un önlenemez yükselişi

anonim

Dünya sunucu pazarı raporuna göre Linux cirosu, Linux sunucu satışlarının üstünde büyüyor. Microsoft ve x86 tabanlı sunucularda adetler artarken, cirolar adet artışının altında kalıyor.

Kaynak: BTdünyası