Linux İçin Opera 6

0
sundance
Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

Görüşler

0
anonim
Opera cok iyi browser. Fakat bazi sayfalari dogru gostermiyor mozilla bu konuda cok daha basarili. Ayrica mail reader'i idare etse bile news reader cok ilkel (sadece browser kullaniyoresaniz sorun degil tabi). Mouse gestures bagimlilik yapiyor (mozilla da destekliyor artik). Tabbed interface cok iyi (mozilla bunu da taklit etti). Tum sayfayinin (grafikler ve yaz tipleri ile) zoom derecesinin ayarlanabilmesi hala benzersiz (mozilla'dan en kisa surede bekliyoruz :). Instant messaging ozelligi var (history yok ve 5.12 'de sorunlar cikarmisti bende)(Mozilla'nin irc clienti var). Ozgur ve bedava olamamasi en buyuk sorun (ad-ware).
0
sleytr
windowsta mozilla daha açılıştan bir dolu ram götürüyor sonrada açtığım her yeni sayfa için tam 1mb sömtürüyor. bazı css stillerinin boyut bilgilerini IEden farklı yorumluyor. (sanırım bu son versiyonda biraz düzeltilmiş) ayrıca mozilla için o kadar gecko gelecek, çok hızlı olacak dediler ama hala opera kadar hızlı değil. belki bi pentiumIII 500 ve üstünde hızlıdır ama bende çok yavaş...
0
SHiBuMi
Aslında CSS bilgisini farklı yorumlayan Mozilla değil, IE. Bu konudaki standartlar W3C tarafından belirleniyor ve şu anda bu standartlara en uygun biçimde gelişen browser Mozilla.

Mozilla ile Opera arasındaki en önemli fark, Mozilla'nın bir platform olma yolunda gidiyor olması (hemen hemen başardılar), Opera'nın ise yalnızca bir web tarayıcısı olması. Netscape 4 ile Opera arasında tercihim Opera olurdu ama Netscape 6.2 dururken Opera ile oynamak bana çok akıl karı gözükmüyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Kernel 2.4 Virtual Memory Dökümanı

raistlinthewiz

Kernel konusunda kendini geliştirmek isteyen, kernel hacker olmayı kafasına koymuş olan, Linux iç yapısı hakkında daha fazla bilgi isteyen herkes için 2.4 VM dökümanı: http://www.csn.ul.ie/~mel/projects/vm/guide/html/understand/

Linmodem sürücüleri para ile satılıyor!

sundance

Zamanında çok umut verdiğini belirttiğimiz Linuxant firması, son nesil HSF ve HCF Linux modem sürücülerini para ile satmaya başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre sözkonusu argenin ciddi zaman ve kaynak ayırma gerektirmesi üzerine bu yola gidilmiş. Sözkonusu sürücülerin full sürümleri $14.95´e satılırken 14.400kbps ile limitlenmiş halleri bedavaya (fakat kapalı kodlu olarak, dağıtılmakta.

Kernel Mentors Projesi

anonim

Linux çekirdeği ile ilgili projelere yeni başlayan hevesli genç topluluk ile tecrübeli çekirdek geliştirecilerini buluşturarak onlara yol göstermelerini sağlayan "Kernel Mentors" projesi Matt Mackall tarafından duyuruldu.

Bu projenin kernel newbies veya kernel janitors projelerine alternatif olmadığı onlarla beraber çalışacağı da ifade ediliyor. Projeye ait e-posta listesine buradan ulaşılabilir.

UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

Maverick

İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...

Gentoo 1.2

butch

Henüz resmen duyurulmuş olmamasına rağmen Gentoo'nun 1.2 sürümü sunucularda kendini gösterdi. Bilmeyenlere bildirip, bilenlere hatırlatalım; Gentoo hızlı, kaynak tabanlı Portage isimli çok başarılı bir paket yönetim sistemine sahip oldukça farklı bir Linux dağıtımı. Yani bu işe kaynağından girmek istiyorum diyenleri dağıtımı.
Kurulum için 16 Mb olan bu dosya yeterli.
Gentoo hakkında daha fazla bilgi için : Gentoo.org