Linux İçin Opera 6

0
sundance
Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

Görüşler

0
anonim
Opera cok iyi browser. Fakat bazi sayfalari dogru gostermiyor mozilla bu konuda cok daha basarili. Ayrica mail reader'i idare etse bile news reader cok ilkel (sadece browser kullaniyoresaniz sorun degil tabi). Mouse gestures bagimlilik yapiyor (mozilla da destekliyor artik). Tabbed interface cok iyi (mozilla bunu da taklit etti). Tum sayfayinin (grafikler ve yaz tipleri ile) zoom derecesinin ayarlanabilmesi hala benzersiz (mozilla'dan en kisa surede bekliyoruz :). Instant messaging ozelligi var (history yok ve 5.12 'de sorunlar cikarmisti bende)(Mozilla'nin irc clienti var). Ozgur ve bedava olamamasi en buyuk sorun (ad-ware).
0
sleytr
windowsta mozilla daha açılıştan bir dolu ram götürüyor sonrada açtığım her yeni sayfa için tam 1mb sömtürüyor. bazı css stillerinin boyut bilgilerini IEden farklı yorumluyor. (sanırım bu son versiyonda biraz düzeltilmiş) ayrıca mozilla için o kadar gecko gelecek, çok hızlı olacak dediler ama hala opera kadar hızlı değil. belki bi pentiumIII 500 ve üstünde hızlıdır ama bende çok yavaş...
0
SHiBuMi
Aslında CSS bilgisini farklı yorumlayan Mozilla değil, IE. Bu konudaki standartlar W3C tarafından belirleniyor ve şu anda bu standartlara en uygun biçimde gelişen browser Mozilla.

Mozilla ile Opera arasındaki en önemli fark, Mozilla'nın bir platform olma yolunda gidiyor olması (hemen hemen başardılar), Opera'nın ise yalnızca bir web tarayıcısı olması. Netscape 4 ile Opera arasında tercihim Opera olurdu ama Netscape 6.2 dururken Opera ile oynamak bana çok akıl karı gözükmüyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP, GNU/Linux Tabanlı Dizüstü Bilgisayar Piyasaya Sürecek

malkocoglu_2

Hewlett-Packard, SUSE Linux ile yüklenmiş olarak satılacak yeni bir dizüstü bilgisayarı çok yakında piyasalara duyuracak. HP'nin bu tür bir ürünü piyasaya süren ilk bilgisayar şirketi olduğu iddia edildi.

HP unveils Linux-based laptop

New York Linux Expo´dan izlenimler (Güncellendi)

oktay

Bu haberi New York Javits Center Fuar Merkezi'nde şu anda 3. günü sürmekte olan Linux World Expo 2003'den yazıyorum.

Linux Foundation Bireysel Üye Alımına Başladı

javamorg

Linux Foundation, Eylül ayından itibaren bireysel üyelik sistemini devreye soktu.

Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

larweda

Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.