SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

0
malkocoglu

İlgili Yazılar

Türkiye`de profesyonel Linux eğitimi

larweda

Son yılların gözde iş sektörlerinden biri olan bilgisayar eğitim sektörü, Türkiye`de de geçen sene büyük eğitim firmaları ve büyük yatırımlar (aynı zamanda büyük batırımlar :-) ile hızlı bir ilerleme kaydetti. Piyasada gördüğümüz eğitim firmalarının tamamı M$, CISCO, Digital, Sun, Oracle gibi yüksek fiyatlı, yüksek telif hakkı ödenen konularda eğitim vermeyi tercih ettiler. Yeni açılan bir eğitim firması olan BTeğitim ise eğitim portföyüne toplam 3 Kur / 18 Hafta süren bir Linux Sertifika Programı ile başlıyor.

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Linux Journal Ödülleri

sundance

Gelenexel :) Linux Journal.org okuyucu seçimleri yayınlandı...

En tutulan grafik programı Gimp 2
En tutulan editör Vim
En tutulan desktop KDE 2
En tutulan programlama dili C (C++ üçüncü :))
En tutulan web sitesi Slashdot (FM altıncı :)) vs. vs. Bir göz atın

Öğretmene dizüstü var da Debian yok mu?

maat

MEB'nin öğretmenlere verdiği dizüstülerden almak için başvurmuştum ve gelmesini heyecanla bekliyordum. Neyse ki 28. günde kargo, makinamı bana ulaştırdı. Tabi yapacağım ilk iş belli idi Debianımı kurmak. :)

Ücretsiz Linux CD Projesi

anonim

Oktay Altunergil tarafından kurulan ve Jeremy Hise, David Ky ve Emre Sağlam tarafından destek verilen Ücretsiz Linux CD Projesi, isteyen herkese ücretsiz Linux CD'si ulaştırmayı amaçlayan bir oluşum.