SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

0
malkocoglu

İlgili Yazılar

Linux Çekirdeği 2.5.1 Beta Huzurlarınızda....

anonim

Linux çekirdek serisinden 2.5.1 beta indirip kullanmamız için hazır www.kernel.org.
Ne gibi değişiklikler mi var? Bilgi için buraya.
Linux fanatiklerine kolay gelsin...

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.

McDonald's da Linux'u Seçti

yuxel

Novell, dünyanın en büyük fast food zinciri McDonalds'ın , Almanya'daki yaklaşık 1.200 şubesinde Suse Linux kullanma kararı aldığını açıkladı.

Masaüstünde Linux Evrimi

barisozyurt

Linux dünyasının en büyük şirketleri güçlerini birleştirdi! ArkLinux, Codeweavers, Debian.org, DesktopLinux.com, KDE, Linux Professional Institute (LPI), Lycoris, The Linux Terminal Server Project (LTSP), Mandrakesoft, NeTraverse, OpenOffice.org, Questnet (Support4Linux.com), Samba.org, theKompany, SuSE, TransGaming Technologies, TrustCommerce, Xandros, Ximian firma ve geliştirici grupları, Linux'u masaüstüne en çok kullanılan işletim sistemi haline getirmek için güçlerini birleştirdiklerini ve bir konsorsiyum oluşturduklarını açıkladılar:
http://www.desktoplinuxconsortium.org/
Yukardaki isimleri bir kez daha okuyun ve hepsini yanyana koyun; neler olacak, tahmin edebiliyor musunuz?

Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

aksoyhasan

Bu söz, GNU projesini desteklemek üzere 1985 yılında kurulan Free Software Foundation [Özgür Yazılım Vakfı] kurucusu Richard Stallman tarafından söylenmiş. PCWorld'ün Avusturya sitesinin gerçekleştirdiği röportajda oldukça ilginç konulara değinen Stallman, "Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

Kaynak: http://www.bildirgec.org/