Hangi Linux Sertifikası?

0
anonim
CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

Görüşler

0
Soulblighter
Ben LPI sertifikası almayı düşünüyorum. Şu an elimde HungryMinds'ın LPIC 1 kitabı var onu okuyorum. LPI sertifikası istememin sebebi IBM, SGI, SuSE, Turbolinux gibi firmaların bunun arkasında olması. Ayrıca Debian tabanlı anlatım da var.
0
ErtugrulErata
LPI sertificası almak için LPI nin sayfasını cok sıklıkla ziyaret ediyorum. Ancak açıklayıcı bilgi bulamadım nerede sınav olunur,hangi kaynakları incelemeli. IBM/developperworks taki tüm konuları okumaya çalışıyorum bir de sınavın nasıl yapıldığın anlasam.
0
Nightwalker
Zamanında IBM "LPI in a Nutshell" kitabını ücretsiz olarak dağıtıyordu. Orası iyi bir başlangıç olur. Ayrıca o kitaptan sonra LPI sitesinden güncellenmiş konulara bakıp eksiklerini kapatabilirsin.

Yalnız (Ben sınava girmedim) LPI sitesinden anladığım kadarıyla biraz tecrübe istiyor bu iş. Çünkü komutların parametreleri gibi ezberlenemeyecek ancak kullandıkça öğrenilecek tipde bilgileride soruyorlar.

Sınav bilgisayar ortamında yapılıyor. Bildiğim kadarı ile çoktan seçmeli (Yani simulasyon vs. yok).

Bunun dışında zaten bu konu ile ilgili pek çok forum mevcut (çoğu ingilizce ama bir iki tane türkçe forum da olacaktı).

Kolay Gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada

Linus´dan SCO´ya cevap!

sundance

SCO´nun iddiaları üzerine son yapılan röportajında Linus Tornvalds, iddiaları yanıtlarken, durumun çok güzel bir resmini çiziyor. Her zamanki sade akılcı üslubu ile duruma açıklık getiriyor.

Fakat bence daha bile önemlisi, email ya da ICQ başına geçtiğinde canavar dönüşen birçok Internet kullanıcısına problemlerin bu şekilde çözülmediğini anlatan bilgece bir yol göstermesi.

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

conan

Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.