Hangi Linux Sertifikası?

0
anonim
CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

Görüşler

0
Soulblighter
Ben LPI sertifikası almayı düşünüyorum. Şu an elimde HungryMinds'ın LPIC 1 kitabı var onu okuyorum. LPI sertifikası istememin sebebi IBM, SGI, SuSE, Turbolinux gibi firmaların bunun arkasında olması. Ayrıca Debian tabanlı anlatım da var.
0
ErtugrulErata
LPI sertificası almak için LPI nin sayfasını cok sıklıkla ziyaret ediyorum. Ancak açıklayıcı bilgi bulamadım nerede sınav olunur,hangi kaynakları incelemeli. IBM/developperworks taki tüm konuları okumaya çalışıyorum bir de sınavın nasıl yapıldığın anlasam.
0
Nightwalker
Zamanında IBM "LPI in a Nutshell" kitabını ücretsiz olarak dağıtıyordu. Orası iyi bir başlangıç olur. Ayrıca o kitaptan sonra LPI sitesinden güncellenmiş konulara bakıp eksiklerini kapatabilirsin.

Yalnız (Ben sınava girmedim) LPI sitesinden anladığım kadarıyla biraz tecrübe istiyor bu iş. Çünkü komutların parametreleri gibi ezberlenemeyecek ancak kullandıkça öğrenilecek tipde bilgileride soruyorlar.

Sınav bilgisayar ortamında yapılıyor. Bildiğim kadarı ile çoktan seçmeli (Yani simulasyon vs. yok).

Bunun dışında zaten bu konu ile ilgili pek çok forum mevcut (çoğu ingilizce ama bir iki tane türkçe forum da olacaktı).

Kolay Gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

aksoyhasan

Bu söz, GNU projesini desteklemek üzere 1985 yılında kurulan Free Software Foundation [Özgür Yazılım Vakfı] kurucusu Richard Stallman tarafından söylenmiş. PCWorld'ün Avusturya sitesinin gerçekleştirdiği röportajda oldukça ilginç konulara değinen Stallman, "Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

Kaynak: http://www.bildirgec.org/

GNU/Linux'un Sürücü Problemleri ve Mac'in Zaferi

anonim

Aslında iki ayrı haber olarak gödermeyi düşündüğüm konuyu birleştirmeyi tercih ettim. Çünkü her ikiside temelde son kullanıcı işlemleri için GNU/Linux un halen karalı hale gelememesiyle ilgili. Birinci haber deneyimli bir sistem yöneticisi olan eweek dergisi yazarlarından Steven J. Vaughan-Nichols un Centrino işlemcili dizüstü bilgisayarına ve bazı donanımlara GNU/Linux üzerinde karalı bir sürücü desteği bulamamasından yola çıkıyor. Bu makalede benim en çok dikkatimi çeken nokta üreticilerin sürücü desteği vermemesiyle ilgili sorunun yumurta tavuk ilişkisiyle açıklanması oldu. Örnekte üreticilerin yeterli kullanıcı kitlesi bulunmadığı için ürünlerinin GNU/Linux sürücülerini geliştirmeye vakit ve para ayırmamaları. Buna karşın akıllı kullanıcılarınsa GNU/Linux sürücüsü bulunmayan donanımı almamalarının bir kısır döngüye yol açtığı anlatılıyor. İkinci habere gelince...

Linux 2002 Timeline

raistlinthewiz

Lwn.net'te yayınlanan makalede 2002 senesi için Linux zaman çizelgesini görebilirsiniz. Bu makalede 2002 yılında Linux dünyasında meydana gelen gelişmelere konu alınıyor. http://lwn.net/Articles/16871/

Para verdip aldığımız işletim sistemi gerçekten bu parayı hak ediyormu?

binner3

Elimde 8.2 GB bir harddisk vardı.Bunun üzerinde bad sector olduğunu biliyordum ve linux kurmaya karar verdim. Partition ayarlarımı yaptım ve "Check for bad Sector" diyerek bad sectorleri taramasını istedim.Redhat 8.0 bu diskte bad sector buldu ve işletim sistemini bu disk üzerine yüklemeyiniz diyerek kurulumdan çıktı.

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/