Hangi Linux Sertifikası?

0
anonim
CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

Görüşler

0
Soulblighter
Ben LPI sertifikası almayı düşünüyorum. Şu an elimde HungryMinds'ın LPIC 1 kitabı var onu okuyorum. LPI sertifikası istememin sebebi IBM, SGI, SuSE, Turbolinux gibi firmaların bunun arkasında olması. Ayrıca Debian tabanlı anlatım da var.
0
ErtugrulErata
LPI sertificası almak için LPI nin sayfasını cok sıklıkla ziyaret ediyorum. Ancak açıklayıcı bilgi bulamadım nerede sınav olunur,hangi kaynakları incelemeli. IBM/developperworks taki tüm konuları okumaya çalışıyorum bir de sınavın nasıl yapıldığın anlasam.
0
Nightwalker
Zamanında IBM "LPI in a Nutshell" kitabını ücretsiz olarak dağıtıyordu. Orası iyi bir başlangıç olur. Ayrıca o kitaptan sonra LPI sitesinden güncellenmiş konulara bakıp eksiklerini kapatabilirsin.

Yalnız (Ben sınava girmedim) LPI sitesinden anladığım kadarıyla biraz tecrübe istiyor bu iş. Çünkü komutların parametreleri gibi ezberlenemeyecek ancak kullandıkça öğrenilecek tipde bilgileride soruyorlar.

Sınav bilgisayar ortamında yapılıyor. Bildiğim kadarı ile çoktan seçmeli (Yani simulasyon vs. yok).

Bunun dışında zaten bu konu ile ilgili pek çok forum mevcut (çoğu ingilizce ama bir iki tane türkçe forum da olacaktı).

Kolay Gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Yerelleştirme

butch

Yerelleştirme konusunda yaptığımız bir konuşma sonrasında, Görkem Çetin bu konuda ciddi bir desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi bana. Onun bu konudaki görüşleri şöyle:

Bir yaşam tarzı olarak Unix

sundance

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm "Bir yaşam tarzı olarak Unix" isimli makaleyi sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.

Sanırım hepimiz belli bir film türünü biliriz. Filmin göbeğinde bir şey vardır, bir meslek (itfayeci, bankaci, polis vs.), bir spor (basketbol, futbol vs.) ya da basitçe bir hobi (satranç, muzik, resim, poker vs.) ve filmin kahramanı bu konu ile takıntılı birisidir. Hobisi, işi, aşkı, takıntısı, heyecanı hepsi neyle ilgileniyorsa odur, hayatın geri kalanı ile de çok ilgilenmez.

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.

SlackTR: Türk Slackware Kullanıcı Grubu

ghanthar

Uzun süredir Slackware in Türkiye de tanınmadığından ve desteklenmediğinden şikayet ediyordum. Bunu çözmenin en kolay yolu bir web sayfası ile başlamaktı. Ancak bu konuda teknik bir bilgim olmadığı için daha basit bir yol seçtim ve SlackTR yahoogroup'u kurdum. Tüm Türk Slackerlar'ı bu listeye üye olmaya davet ediyorum.

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.