Hangi Linux Sertifikası?

0
anonim
CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

Görüşler

0
Soulblighter
Ben LPI sertifikası almayı düşünüyorum. Şu an elimde HungryMinds'ın LPIC 1 kitabı var onu okuyorum. LPI sertifikası istememin sebebi IBM, SGI, SuSE, Turbolinux gibi firmaların bunun arkasında olması. Ayrıca Debian tabanlı anlatım da var.
0
ErtugrulErata
LPI sertificası almak için LPI nin sayfasını cok sıklıkla ziyaret ediyorum. Ancak açıklayıcı bilgi bulamadım nerede sınav olunur,hangi kaynakları incelemeli. IBM/developperworks taki tüm konuları okumaya çalışıyorum bir de sınavın nasıl yapıldığın anlasam.
0
Nightwalker
Zamanında IBM "LPI in a Nutshell" kitabını ücretsiz olarak dağıtıyordu. Orası iyi bir başlangıç olur. Ayrıca o kitaptan sonra LPI sitesinden güncellenmiş konulara bakıp eksiklerini kapatabilirsin.

Yalnız (Ben sınava girmedim) LPI sitesinden anladığım kadarıyla biraz tecrübe istiyor bu iş. Çünkü komutların parametreleri gibi ezberlenemeyecek ancak kullandıkça öğrenilecek tipde bilgileride soruyorlar.

Sınav bilgisayar ortamında yapılıyor. Bildiğim kadarı ile çoktan seçmeli (Yani simulasyon vs. yok).

Bunun dışında zaten bu konu ile ilgili pek çok forum mevcut (çoğu ingilizce ama bir iki tane türkçe forum da olacaktı).

Kolay Gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Acil durumlarda: TOMSRTBT...

m1a2

`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Nedir İnsanoğlunun Çekirdekle Problemi?

GaripFakir

Herşey atom çekirdeğinin parçalanmasıyla başladı. Böylece daha YÜKSEK enerji üretmenin kapıları açıldı.

Sonra aynı durum Linux, UNIX dağıtımlarının çekirdeklerinde karşımıza çıktı. Çekirdeği derleyip (parçalayıp) daha YÜKSEK performans elde etmek. Bazı sürümler Mandrake gibi 586 mimarisine göre derlenmiş yapılarıyla bu işe adım attı. Debian, FreeBSD gibi "çevreci"ler ise sistem kararlılığı önemli deyip bu varsayılan sürüm olarak çekirdek derlenmesine henüz uzak bakıyorlar. Bu iki düşünce arasında ulusal bir tercih yapıp sonradan çekirdek derlemek isteyenler için güzel bir makale.

$24,5 M`luk Super Bilgisayar - Linux tabi ki ;)

sundance

Slashdot`ın haberine göre dünyanın en hızlı super bilgisayarlarından bir tanesinin daha yapımı için Pacific Northwest National Laboratory HP ile $24,5M`luk bir anlaşma imzalamış.

\r\r Sözkonusu bilgisayar 170TB disk alanına, 1,8TB RAM`e ve 1400 işlemciye sahip olacakmış. İşletim sistemi de Linux. Asıl eğlenceli olan ise yorumlarda, `eğer Windows XP Pro kullanılsaydı` kısmı ;)
\r\r "...proje $24,500,399.98`a malolurdu ki bu da bütçeyi aşardı ($24M+XP'nin satış fiyatı)... üstelik 1398 cpu`da boşa giderdi :)))"