Haftalık Linux Haber Bülteni E-postanızda...

0
anonim
Yenilenen LinuxMerkezi sitesi Haftalık Bülten adında yeni bir hizmet başlatmış. Bu hizmet her hafta Türkçe Linux Haberlerinin e-postanıza gelmesini sağlıyor.

Ayrıntılı Bilgi

İlgili Yazılar

GNU/Linux masaüstü kullanışlılıgı ile ilgili son araştırma

Phaedrus

Almanyada özel bir BT danışma şirketine yaptırılmış olan Linux masaüstü kullanışlılığı ile ilgili bir araştırma artık Linux´un son kullanıcı dedigimiz masaüstü kullanıcılarına zor zamanlar geçirtmediğini, XP´ye yakın bir rahatlık sunduğunu gösterdi. Haberin devamı burada.

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.

GNU/Linux: Büyük ağların yönetimi için yeterli mi?

FZ

Debian GNU/Linux Türkçe kullanıcılar tartışma listesinde ilginç bir e-postaya denk geldim ve paylaşmak istedim. Uzun yıllardır hem GNU/Linux hem de MS Windows sistemlerle ugraştığını, halihazırda 60 sunucu ve 2000'e yakın istemcisi bulunan, 4 ülkeye ve Türkiye'de de 6 farklı yere dağılmış bir bilgisayar ağının danışmanı olduğunu belirten Muhlis Öztürk, GNU/Linux sistemlerle MS Windows sistemleri yönetilebilirlik açısından kıyaslarken bakın neler diyor (vurgular bana ait):

Linux'da Fransa ve Çin Ortaklığı

Soulblighter

Fransız Atom Enerjisi Kurumu (CEA), Linux üzerinde çalışacak bir yazılım için Çin'in Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışmaya başlayacak.
Devlet kurumları, beraber çalışarak PC, PDA, Sunucular gibi çeşitli ortamlarda çalışacak Linux temelli bir platform oluşturmak için örgütlenecek. Ayrıca oluşturulacak sistem çevrimiçi hizmetleri ve iletişim uygulamalarını da destekleyecek.

Henüz ayrıntılar verilmese de CEA, Fransız teknoloji şirketi Bull ve Fransız kökenli Avrupalı şirket ST Microelectronics ile beraber de çalışacak.
Fransız Hükümeti son zamanlarda Linux'a ilgisini arttırdı. Son olarak Fransız Danışmanlık şirketi Unilog'dan, Pariste'ki 17.000 devlet bilgisayarına Linux yüklenmesi ile ilgili çalışma yapmasını istemişti.

Kaynak: C|NET Asia

1.Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 16-19 Mayıs 2002

polat

Bu baharda bütün penguenler bir araya geliyor (This spring all the penguins are getting together linux and free software festival). Slogan bu. 16-19 Mayıs'ta Ankara'da görüşmek üzere. Ayrıntılar senlik.linux.org.tr