Linux kaynak kodu üzerinde hak iddia etmeleriyle, tüm zamanların en başarısız Unix şirketinden tüm zamanların en beceriksiz ve kötü niyetli Unix şirketi ünvanına terfi eden Sco bir kez daha
şişti!
Ellerindeki iddiaları kanıtlayabilmek için (IBM AIX´in Sco´ya ait olan kodları kullandığını) AIX´in yakın tarihli kaynak koduna ihtiyaçları olduğunu belirten (ve bunu belirtmek için altı ay bekleyen) Sco yetkilileri ellerindeki yegane AIX cdsinin yıllar öncesine dayandığını söylemişler (Allah bilir autorun bile yoktur onda, hatta çiziktir bile :)))
Peki bunların komik olduğunu mu sanıyorsunuz! Haaaayır, asıl komik olan Amerikan yasalarına göre sizin
suçladığınız bir kişiden ´Hadi git bana cinayet aletini getir´ şeklinde kendi suçunu ispatlayacak bir kanıt istemeye hakkınız olmadığı. Sco´nun Ally Mc Beal hayranı avukatları IBM´i dava etmenin heyecanına o kadar kapılmışlar ki bunu bile ıskalamışlar.
açılıştaki mesajları, kurulum uygulaması (hm aslında kurulum uygulamasının çevirisini ben geliştiriciye göndermiştim, sanırım yakın zamanda çıkacak olan knoppix'e eklenecektir) çevrilmiş, türlü türkçe sorunları giredilmiş, türk kullanıcılar için eklenmiş bir iki paket (manpages-tr türkçe klavuz sayfaları, lale veya gtksözlük gibi sözlükler, muhasebeci, turquaz gibi programlar, openoffice, mozilla gibi programların türkçe yerelleri vs.) olsa. Zannımca yukardaki belgeyi çevirmeye harcanacak emek bu işlemler için harcanır ise daha bir faydalı olur.
Tabii "çekilin kenara, bunu ben çeviirirm" diyen olursa boynumuz kıldan ince.