Konqueror ActiveX´lendi

0
butch
KDE'nin web tarayıcısı Konqueror artık ActiveX destekliyor. Bu da artık Linux kullanıcılarının Shockwave ve bunun gibi mevzuları kendilerine dert etmemeleri gerektiği anlamına geliyor. Konuyla ilgili detaylı açıklama http://dot.kde.org/994747675/ adresinde. Konqueror'a gelen bu ekin adı da ilginç, Reaktivate. http://www.konqueror.org/... adresinde söylenenlere göre Apple QuickTime eki de yolda...

Görüşler

0
PCc0d3r
Ayni seyleri Opera'dan da beklerdim ama bu gidisle daha cok bekleyeceg benziyoruz...
0
anonim
windows sürümüne gösterdikleri dakka başı yeni sürüm çıkarma olayına linux ta da girerlerse neden olmasın ?

bir opera sevdalısı...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WinModemler artık LinModem ;)

sundance

Gözünüz aydın millet, piyasada en çok bulunan, en ucuz olan Connextant (eski Rockwell) HSF ve HCF modemler için Freshmeat`de sürücüler duyuruldu.

Daha önceden de bazı marka HSF modemleri çalıştırabilen Linux sürücüleri olmasına rağmen, genelde çok ciddi bir çaba gerekiyordu ve başarı şansı düşüktü. Fakat böyle iki projenin Freshmeat`de başlatılması ile Win Printerlarla birlikte insanlığın gördüğü en iğrenç donanımlardan biri olan WinModemler artık Linux kullanıcıları için sorun olmaktan çıkıyor. Kimbilir belki yakında Karl Knopper amca da Knoppix`e koyar bunları :))

HEV Kemerköy Okulları Linux Eğitimlerine başladı

erol

SuSE Linux'un Türkiye dağıtımcısı olan HEV Kemerköy Okulları SuSE tabanlı Linux eğitimleri vermeye başladı. Şu anda 6 farklı eğitim seçeneği sunan okul ileride LPI sınavlarını da desteklemeyi planlıyor. Daha fazla bilgi için www.kemerkoy.k12.tr/suse/

Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

larweda

Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.

Azarbaycan Linuks İstifadaçilari Qrupu!!

larweda

Azerbaycan Linux kullanıcıları grubunun ana sayfası www.linuxaz.com gerçekten zengin içerikli bir linux sayfası. İlk bakışta azarbaycanca`nın (böyle mi deniliyor acaba?) Türkçeden farklılıkları dolayısı ile komik gelse de içeriğe bakılınca gayet zengin ve özenle hazırlanmış olduğu görülüyor. Bir göz atılmasını, ve hatta düzenli olarak ziyaret edilmesi faydalı olur bence.