Penguence'nin 3. sayısı çıktı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.
Bu sayıda dosya konusu Türkiye'de geliştirilen ilk Linux dağıtımı projesi olan Turkuaz GNU/Linux işleniyor. Ayrıca kamuda birlikte çalışılabilirlik esasları, özgür yazılım ve para kazanmak, "özgürlük" kavramı, Linux'da ses ve müzik teknolojileri, sayısal güvenlik ve değişen dil konularına yer veriliyor. Özgür yazılım yayınları ile dikkat çeken Açık Akademi Yayınevi de dergide bir röportaj ile yer alıyor.

Özgür olarak dağıtılan Penguence dergisini penguence.linux.org.tr adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Görüşler

0
ttk
Çok güzel bir dergi, konular da iyi seçilmiş. Hazırlayanlar, emeği geçenler sağolsun.
0
azertet
erhan ekici'nin askere gitmesinden sonra acaba aradan uzun bir zaman mı geçecek diye düşünmüştüm. yeni sayının ne zaman çıkacağı ile ilgili de pek bir haber yoktu. neyseki yeni ekip bizi meraktan kurtardı :) şöyle bir göz attım, önceki sayıların aksine yazıların konu başlıklarına ayrılması güzel olmuş, tasarım da değişmiş. yazılarda yine ilgi çekici konular var, daha ne diyebiliriz ki, hadi okuyalım :)

yeni ekibe teşekkürler ve başarılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siyaseten doğruluğun önemi

loker

Linux International geçtiğimiz günlerde lüks bir otelde Penguen şeklinde pasta kesip GPL'in yaş gününü kutladı. Bunu, (Linux camiasıyla paylaşmak yerine) basın toplantısı şeklinde yapan oluşum adına konuşan Siyami Kahyaoğlu burada gazetecilere GPL'in önemini, özgür yazılımı anlattı, örnekler verdi ve MEB ihalesi konusunda girişimde bulunduklarını da söyledi. Hepsi çok güzeldi, ancak sunum malesef özgür olmayan bir yazılım aracılığıyla yapılıyordu ve bu bir gazetecinin gözünden kaçmadı [radikal.com.tr, Sanal Alem].

Ciddiye alınmadığınızda suçlu kim olacak şimdi?

GNU/Linux ve BSOD

zekeriya_akyildiz

Microsoft'a gün doğdu, daha geçen gün ve daha önceleri hep göçmüş olan MS Windows sistemlerinin resimlerini yayınlarken. Microsoft düşkünü arkadaşlar durumu açıklamaya çalışırken falan ortalık karışmış yüzlerce entry alt alta gelmişti. Şimdi BSOD sırası GNU/Linux' ta (disk hatası gerçi ama olsun):

http://www.flickr.com/photos/milliped/116393699/

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

İzmir´de Linux Around The World Konferansı

o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Ingo Molnar röportajı

raistlinthewiz

KernelTrap.org, ünlü kernel hackerlardan Ingo Molnar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yeni O(1) Schedular'ı 2.5 serisine dahil edilen Ingo, 2.5 serisinin yeni Virtual Memory yapısından bahsediyor. Linux Kernel ile ilgilenen arkadaşların birçok yararlı bilgi bulabileceği bir yazı. www.kerneltrap.org/node.php?id=517