Penguence'nin 3. sayısı çıktı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.
Bu sayıda dosya konusu Türkiye'de geliştirilen ilk Linux dağıtımı projesi olan Turkuaz GNU/Linux işleniyor. Ayrıca kamuda birlikte çalışılabilirlik esasları, özgür yazılım ve para kazanmak, "özgürlük" kavramı, Linux'da ses ve müzik teknolojileri, sayısal güvenlik ve değişen dil konularına yer veriliyor. Özgür yazılım yayınları ile dikkat çeken Açık Akademi Yayınevi de dergide bir röportaj ile yer alıyor.

Özgür olarak dağıtılan Penguence dergisini penguence.linux.org.tr adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Görüşler

0
ttk
Çok güzel bir dergi, konular da iyi seçilmiş. Hazırlayanlar, emeği geçenler sağolsun.
0
azertet
erhan ekici'nin askere gitmesinden sonra acaba aradan uzun bir zaman mı geçecek diye düşünmüştüm. yeni sayının ne zaman çıkacağı ile ilgili de pek bir haber yoktu. neyseki yeni ekip bizi meraktan kurtardı :) şöyle bir göz attım, önceki sayıların aksine yazıların konu başlıklarına ayrılması güzel olmuş, tasarım da değişmiş. yazılarda yine ilgi çekici konular var, daha ne diyebiliriz ki, hadi okuyalım :)

yeni ekibe teşekkürler ve başarılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 10.1 duyuruldu

selim

Uzun suredir beklenen, hatta Pat'in hastanede yatmasından dolayı çıkış tarihi belli olmayan Slackware' in 10.1 sürümü duyuruldu.
Daha çok hataların düzeltildiği bir sürüm. Büyük değisikliklerin 11. sürümde yapılacağı söyleniyor.

10.1 numaralı sürümdeki değişiklikler:

NTV Radyo´da GNU/Linux programı başlıyor

thisisawar

NTV Radyo'da bu hafta bir GNU/Linux programı başlayacağı açıklandı.

Oracle'ın sponsorluğunda hazırlanan "Oracle Linux Magazin" adlı program her Perşembe 12:35'te yayınlanacak. NTV Radyo'da Erdal Kaplanseren'in sunacağı program her ne kadar Oracle merkezinde yürüyecekse de, içinde Linux geçen bir radyo programının olması keyif verici. NTV Radyo frekansları bilgisi NTVMSNBC'nin sitesinde (www.ntvmsnbc.com) bulunabilir. Sanıyorum programı dinleyerek içerik kalitesinin artırılmasını sağlamak mümkün olabilir. Bakalım neler olacak...

LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde

MaXCoDeR

Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde! LINUXnet yeni sayısında %10 daha kalın, bir CD daha fazla hediyeli.

LINUXnet'in hediyesi toplam 6 CD'de Mandrakelinux 10.1 Community, SUSE 9.1 Personal, Knoppix 3.6 ve LINUXnet Özel CD'si yer alıyor.

Derginin tüm içeriğini görmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Linux'da Fransa ve Çin Ortaklığı

Soulblighter

Fransız Atom Enerjisi Kurumu (CEA), Linux üzerinde çalışacak bir yazılım için Çin'in Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışmaya başlayacak.
Devlet kurumları, beraber çalışarak PC, PDA, Sunucular gibi çeşitli ortamlarda çalışacak Linux temelli bir platform oluşturmak için örgütlenecek. Ayrıca oluşturulacak sistem çevrimiçi hizmetleri ve iletişim uygulamalarını da destekleyecek.

Henüz ayrıntılar verilmese de CEA, Fransız teknoloji şirketi Bull ve Fransız kökenli Avrupalı şirket ST Microelectronics ile beraber de çalışacak.
Fransız Hükümeti son zamanlarda Linux'a ilgisini arttırdı. Son olarak Fransız Danışmanlık şirketi Unilog'dan, Pariste'ki 17.000 devlet bilgisayarına Linux yüklenmesi ile ilgili çalışma yapmasını istemişti.

Kaynak: C|NET Asia

Mandrake, Conectiva'yı Aldı

anonim

Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.