Penguence'nin 3. sayısı çıktı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.
Bu sayıda dosya konusu Türkiye'de geliştirilen ilk Linux dağıtımı projesi olan Turkuaz GNU/Linux işleniyor. Ayrıca kamuda birlikte çalışılabilirlik esasları, özgür yazılım ve para kazanmak, "özgürlük" kavramı, Linux'da ses ve müzik teknolojileri, sayısal güvenlik ve değişen dil konularına yer veriliyor. Özgür yazılım yayınları ile dikkat çeken Açık Akademi Yayınevi de dergide bir röportaj ile yer alıyor.

Özgür olarak dağıtılan Penguence dergisini penguence.linux.org.tr adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Görüşler

0
ttk
Çok güzel bir dergi, konular da iyi seçilmiş. Hazırlayanlar, emeği geçenler sağolsun.
0
azertet
erhan ekici'nin askere gitmesinden sonra acaba aradan uzun bir zaman mı geçecek diye düşünmüştüm. yeni sayının ne zaman çıkacağı ile ilgili de pek bir haber yoktu. neyseki yeni ekip bizi meraktan kurtardı :) şöyle bir göz attım, önceki sayıların aksine yazıların konu başlıklarına ayrılması güzel olmuş, tasarım da değişmiş. yazılarda yine ilgi çekici konular var, daha ne diyebiliriz ki, hadi okuyalım :)

yeni ekibe teşekkürler ve başarılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HEV Özel Kemerköy Okulları Linux Eğitimleri 6 Nisanda Başlıyor!

anonim

HEV Özel Kemerköy Okulları bünyesinde verilmekte olan SuSE Linux Eğitimleri hakkında bilgi içermektedir.

Eğitimlere temel eğitim programı olan Sistem Yönetimi I ile başlıyoruz:

Programın Başlama Tarihi : 6 Nisan 2002
Programın Süresi : 24 saat
Konum : HEV Özel Kemerköy Okulları PC laboratuarı

Multimedia + Linux = dyne:bolic Live CD

FZ

Sanatçılar, yaratıcılar, multimedya sanatçıları, DJ´ler, VJ´ler! Gün sizin gününüz, dyne:bolic Linux Live CD´yi alın ve ses ve video yayını yapın, ses ve görüntüleri değişik kaynaklardan kaydedin, bunları değişik formatlara göre kodlayın, düzenleyin, vs. Ve tabii deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin ;-)

Bu arada eğer XBox kullanıyorsanız sorun değil, dyne:bolic Linux XBox üzerinde de çalışıyor.

Linux 2002 Timeline

raistlinthewiz

Lwn.net'te yayınlanan makalede 2002 senesi için Linux zaman çizelgesini görebilirsiniz. Bu makalede 2002 yılında Linux dünyasında meydana gelen gelişmelere konu alınıyor. http://lwn.net/Articles/16871/

Acil durumlarda: TOMSRTBT...

m1a2

`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.