Mono + Knoppix = Monoppix !

0
demolish
Monoppix, Knoppix tabanlı bir çalışan cd dağıtımı. Adından da anlaşılacağı üzere Mono teknolojisini tanıtmak ve yaymak için oluşturulmuş. Mono, .Net teknolojisinin sadece framework kısmının özgür alternatifi ve daha fazlası. Cd içerisinde:
Mono runtime environment,complier and class libraries.
Mono enabled IDE.
ASP.NET web server.
MySQL DB.
ve Mono ile ilgili dokümanlar mevcut.
Ekran görüntülerine buradan, Monoppix ortamını ve Mono'yu tanıtan videolara buradan ve dağıtımın kendisine de buradan erişebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Suse 7.3 huzurlarınızda

anonim

Linux çekirdeği kullanan, kendine has özellikleri olan Suse yeni versiyonunu çıkardı. Linux 2.4.10 cekirdegi, glibc2.2.4, KDE 2.2 ,Gnome 1.4.1 beta2 ve Xfree86 4.1.0 ile gelen Suse 7.3 un kendine has yast isimli programına ise yeni bazi moduller eklenmis (scanner konfügirasyonu, TV kartı ayarları,Suse Firewall konfigurasyon aracı, Xwindow çalışırken Yast2 yi kullanarak basit X window ayarları (ISAX ile)ve daha bir cok yenilikle huzurlarımızda.

PHP'de GD Kütüphanesi ile Grafik İşleme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Eylül 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Web sitelerinde yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde, PHP ile beraber hazır olarak gelen GD kütüphanesi ile dinamik olarak resimleri oluşturma, büyütme/küçültme, boyama, yazı yazma ve benzeri işlemlerin nasıl yapıldığı kod örnekleri ile beraber incelenecektir.

Kim demiş Linux altında modelleme ve animasyon yapılmaz diye!

PCc0d3r

Şu anda tam iki sene önceye gittim. Elimin altında win98 ve karşımda lightwave açık. Hayal gücümü fare tıklamaları ile dijital ortama dokuyorum. Peki şimdi ne farkı var bu zamandan. Şu an linux makinemde elimin altında blender açık ve neredeyse artık ligthwave ile yapabildiğim her şeyi yapmaya başladım! Bu arada Shrek adlı filmin Linux altında yapılmış olması da işin çabası.

Sonuç olarak kimse 3d yüzünden Linux'a geçemiyorum diye bir mazeret uyduramaz günümüzde. Alırsınız ücretsiz Blender'i sonra başlarsınız konuşturmaya hayal gücünüzü...

Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

Soulblighter

Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.

Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

sundance

İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.