LinuxWorld Ödülleri: And the Winner is... Microsoft?

0
FZ
Hayır, 1 Nisan şakası falan değil. LinuxWorld etkinliğinde En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü alan şirket Microsoft oldu.
New York'taki bu etkinlikte ödül alan şirketler arasında tanıdık isimler ise şunlardı: SuSE, Red Hat, Ximian ve IBM.

Microsoft, En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü Services for Unix (SFU) 3.0 isimli yazılımı ile aldı.

Bu ürün, Windows çekirdeği üzerinde bir Unix ortamı sunuyor ve geçen Mayıs ayında çıkan son sürümünde 300'ün üzerinde UNIX programı ve popüler UNIX kabukları mevcut. Komut satırının tadını bilenler için ;-)

Yeni sürümde geliştirilmiş Network File System (NFS) performansı da söz konusu, böylece Windows tabanlı bilgisayarlar Unix ve Linux bilgisayarlar için dosya sunucu görevi görüyorlar. Yani bir nevi Samba adlı ürünün yaptığı işin simetriğini yapıyor.

Yazılım değerlendirilmesi yapılırken öncelikli olarak ürünün teknik yetkinliğe bakıldığını belirten seçici kurul şu kişilerden oluşuyor: Rob Malda (Slashdot.org kurucusu), Don Marti (Linux Journal editörü), Russell Pavlicek (InfoWorld, OpenSource yazarı), Brian Proffitt (Linux Today editörü) ve Robert Williams (UniForum).

Editörün notu: Evet, Microsoft, evet... Burada da :)

Görüşler

0
redogre
Beni şaşırtan yazının genelinde ki şaşkınlık ifadesi.. Evet ilginç bir durum ama birincisi Linux camiasının biz fazlamesai yazarlarından daha açık görüşlü olduğunu gösteriyor, ikincisi Microsoft''un sadece Evil Commercial Corporation olmadığını, binlerce kafası çalışan programcının çalıştığı, ve bu programcıların daha rahat bir yaşam isteği dışında bizden farklı olmadıklarını gözden kaçırıyoruz.

Ne demişler En barbar padişahın bile hakkaniyetli bir kadısı vardır
0
oktay
Tuh bu sefer de olmadi. Yine kendileri bir sey icat etmeyip baska bir sirketten parasini vermis almis gibi gorunuyorlar. Binlerce kafasi calisan programci (ki katiliyorum. tabi ki vardir) uyuyor olmali.

http://www.interopsystems.com/Products2.asp#SFU

Bir de linuxworld''de verilen odulun adi Open Source Product Excellence Awards . Open Source (acik kaynak kodu) olmayan bir yazilim nasil bu odulu aliyor anlamak kolay degil. (listede bu sekil baska urunler de var).

Oktay
0
o_ozardic
Aman Tanrım ! Kandırıldık ?! Hem de topluca ! :)
0
FZ
Bu bir paradoks mu ne? :)
0
SHiBuMi
0
Nightwalker
Redogre arkadaşıma tamamen katılıyorum. Bazen anlık duygularla microsoft a aşırı tepkiler veriler verilebiliyor. Bu konuda olaylara biraz daha objektif ve soğukkanlı yaklaşmak gerekiyor galiba.
Bu olguluğu gösteren taraf her zaman kazanan taraf olacaktır. ( Bu arada microsoftun kobi ler için hazırladağı 10 maddelik neden linux daha pahalıdır yazısını hatırlayan var mı :) ? )
0
larweda
Benim anlamadığım birşey var, FM`de yıllardır Microso~1`u eleştirir dururuz, ama aslında eleştirilecek olan temelde Microso~1`un ürünleri midir, tercih ettiği iş modeli midir? Düşünürseniz, bugüne bugün dünyanın en büyük ve en zengin yzılım şirketlerinden biri Micros~1; eminim duyanlarınız, bilenleriniz de vardır, orada çalışan developerlara sundukları çalışma ortamı, avantajlar vs. için de binlerce şehir efsanesi vardır, bir şekilde bilgisayar ortamlarında olan insanların belki yarısından fazlası bigün Micros~1`a kapağı atabilme fırsatı olsa, hiç düşünmez belki de. Böyle düşününce de Micros~1`ta dünyadaki uzman insanların kaymak tabakasından oluşan bir çalışan grubu olduğunu varsayabiliriz.

Bir de düşünürsek, Windows 3.1`den ya da eski SQL, Exchange, Ofis paketlerinden beri Micros~1, pazarın gidişatını da (Linux) takip ederek, ürünlerini belirli olgunluğa getirmiş olduğu gerçeği de var.

Ama asıl problemli nokta şu: Micros~1, ticari ve yaptığı ürünü ne şekilde olursa olsun satmaya çalışan bir firma. Bazı konumlarda pazar lideri olmayı da başarmış ve bu konumunu da koruyabilmek için ne gerekiyorsa yapabiliyor. Hal böyleyken Micros~1 ürünlerinin güvenilirliği, sağlamlığı, stablitesi değil, görünüşü, kozmetiği ön plana çıkmak zorunda kalıyor. Hemen her yeni Windows sürümünün `Whats new´ inde mutlaka Exciting New Look lafı geçer, değil mi?

Bence Micros~1´un bizim hoşumuza gitmeyen yönü bu, sonuçta adamlar sadece bilgisayardan anlayan, geek modundaki adamları değil, (toplam hedef kitlenin belki %10´u) bilgisayardan hiç anlamamış ve hiç bir zaman da detaylı olarak öğrenmek istemeyen (toplam hedef kitlenin belki %80-90´ı) adamları kapmaya çalışıyorlar. Sundukları üründe de süsleme, kandırma olduğunu anlayınca bizim gibi adamlar da buna gayet tabi sinir oluyor.

Ama tekrar düşünürsek, Micros~1 da çok sağlam developerları olan ve istediği zaman gayet güzel işler çıkartabilen bir firma olarak benim kafamda konumlanıyor.
0
anonim
Torvalds'ın New York yerine Avustralya'yı tercih etmesi boşuna değil. Zaten açıklamasında da ticarileşmeye karşı olmadığını onun da kendi işlevi ve faydası olduğunu ama ticari olmayanı tercih ettiğini anlatıyordu.. Bu arada Avustralya'daki Linux topluluğunun önünde sahneye yüzünü de kapatan bir Penguen kostümü ile çıkması gerçekten çok komik bence :^)
0
oktay
foto vardir?

oktay
0
anonim
Referans metin:
http://australianit.news.com.au/articles/0,7204,5874879%5E15444%5E%5Enbv%5E15306-15321,00.html

Foto'yu google da aramayı deneyebilirsiniz :^)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Penguence çıktı! Aldınız mı?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik dergisi Penguence'nin ilk sayısı çıktı. Pırıl pırıl 42 sayfadan oluşan dolu dolu bir dergi. Güvenlik, yerelleştirme, OpenOffice.org, Debian, Firefox ilk sayının yazı başlıklarından sadece birkaçı... [ Penguence ]

Securing Linux Version 2

sundance

Securing & Optimizing Linux: RedHat Edition (Redhat Bible) V2 çıktı...

OpenDocs Publishing`in en yeni kitabı olan V2, RedHat 7.1`i de kapsamakta ve 'çok güvenli değil' diye bir çok Linux admini tarafından burun kıvrılan RedHat`ı sıfırdan, maksimum güvenlikte kurmak ve yönetmek için eşsiz bir kaynak sunuyor.

WOOM: Window Object-Orientated Maker veya Windowmaker`in geleceği

m1a2

Gnustep cephesinde son aylarda yoğun bir hareketlilik gözleniyor. Ocak ayında Gnustep-base ve Gnustep-gui`nin üstüste duyurulan yeni sürümlerinden sonra ortaya çıkan önemli bir gelişmeyi gözden kaçırmışız. Windowmaker`in şef programcısı Alfredo Kojima`nın öncülüğünde bir grup, Gnustep-base ve Gnustep-gui library`lerinin kıvama geldiğini düşünmüş olacaklar ki 14 Ocak`ta Windowmaker`ın geleceğini de belirleyecek `WOOM: Window Object-Orientated Maker` projesine start verdiler. İşte oldukça ilginç bulduğum duyuru. Kojima, `Windowmaker`in yeterince popüler hale geldiğini ve artık projeyi ölçeklendirme (yani Gnustep`le birleştirme) zamanının geldiğini belirttikten sonra şöyle konuşmuş: (küçük değişikliklerle)

Winmodemler

m1a2

Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)

C64 ve GNU/LINUX

anonim

Yüzlerce terabaytlık depolama kapisitesine sahip, onlarca işlemciyi paralel çalıştırabilen bir süper bilgisayar ve bir harddiski bile olmayan 8 bitlik yaklaşık 1mhz bir c64 arasındaki ortak özellik nedir ?

Cevap: Her ikiside GNU/LINUX çalıştırmaktadır. Linux daha ne kadar kısıtlı imkanlarla çalıştırılabilir bilmiyorum ama bir c64 makinada çalıştırılabiliyor. Konu ile ilgili ayrıntılı dökümanı Buradan okuyabilirsiniz.