LinuxWorld Ödülleri: And the Winner is... Microsoft?

0
FZ
Hayır, 1 Nisan şakası falan değil. LinuxWorld etkinliğinde En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü alan şirket Microsoft oldu.
New York'taki bu etkinlikte ödül alan şirketler arasında tanıdık isimler ise şunlardı: SuSE, Red Hat, Ximian ve IBM.

Microsoft, En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü Services for Unix (SFU) 3.0 isimli yazılımı ile aldı.

Bu ürün, Windows çekirdeği üzerinde bir Unix ortamı sunuyor ve geçen Mayıs ayında çıkan son sürümünde 300'ün üzerinde UNIX programı ve popüler UNIX kabukları mevcut. Komut satırının tadını bilenler için ;-)

Yeni sürümde geliştirilmiş Network File System (NFS) performansı da söz konusu, böylece Windows tabanlı bilgisayarlar Unix ve Linux bilgisayarlar için dosya sunucu görevi görüyorlar. Yani bir nevi Samba adlı ürünün yaptığı işin simetriğini yapıyor.

Yazılım değerlendirilmesi yapılırken öncelikli olarak ürünün teknik yetkinliğe bakıldığını belirten seçici kurul şu kişilerden oluşuyor: Rob Malda (Slashdot.org kurucusu), Don Marti (Linux Journal editörü), Russell Pavlicek (InfoWorld, OpenSource yazarı), Brian Proffitt (Linux Today editörü) ve Robert Williams (UniForum).

Editörün notu: Evet, Microsoft, evet... Burada da :)

Görüşler

0
redogre
Beni şaşırtan yazının genelinde ki şaşkınlık ifadesi.. Evet ilginç bir durum ama birincisi Linux camiasının biz fazlamesai yazarlarından daha açık görüşlü olduğunu gösteriyor, ikincisi Microsoft''un sadece Evil Commercial Corporation olmadığını, binlerce kafası çalışan programcının çalıştığı, ve bu programcıların daha rahat bir yaşam isteği dışında bizden farklı olmadıklarını gözden kaçırıyoruz.

Ne demişler En barbar padişahın bile hakkaniyetli bir kadısı vardır
0
oktay
Tuh bu sefer de olmadi. Yine kendileri bir sey icat etmeyip baska bir sirketten parasini vermis almis gibi gorunuyorlar. Binlerce kafasi calisan programci (ki katiliyorum. tabi ki vardir) uyuyor olmali.

http://www.interopsystems.com/Products2.asp#SFU

Bir de linuxworld''de verilen odulun adi Open Source Product Excellence Awards . Open Source (acik kaynak kodu) olmayan bir yazilim nasil bu odulu aliyor anlamak kolay degil. (listede bu sekil baska urunler de var).

Oktay
0
o_ozardic
Aman Tanrım ! Kandırıldık ?! Hem de topluca ! :)
0
FZ
Bu bir paradoks mu ne? :)
0
SHiBuMi
0
Nightwalker
Redogre arkadaşıma tamamen katılıyorum. Bazen anlık duygularla microsoft a aşırı tepkiler veriler verilebiliyor. Bu konuda olaylara biraz daha objektif ve soğukkanlı yaklaşmak gerekiyor galiba.
Bu olguluğu gösteren taraf her zaman kazanan taraf olacaktır. ( Bu arada microsoftun kobi ler için hazırladağı 10 maddelik neden linux daha pahalıdır yazısını hatırlayan var mı :) ? )
0
larweda
Benim anlamadığım birşey var, FM`de yıllardır Microso~1`u eleştirir dururuz, ama aslında eleştirilecek olan temelde Microso~1`un ürünleri midir, tercih ettiği iş modeli midir? Düşünürseniz, bugüne bugün dünyanın en büyük ve en zengin yzılım şirketlerinden biri Micros~1; eminim duyanlarınız, bilenleriniz de vardır, orada çalışan developerlara sundukları çalışma ortamı, avantajlar vs. için de binlerce şehir efsanesi vardır, bir şekilde bilgisayar ortamlarında olan insanların belki yarısından fazlası bigün Micros~1`a kapağı atabilme fırsatı olsa, hiç düşünmez belki de. Böyle düşününce de Micros~1`ta dünyadaki uzman insanların kaymak tabakasından oluşan bir çalışan grubu olduğunu varsayabiliriz.

Bir de düşünürsek, Windows 3.1`den ya da eski SQL, Exchange, Ofis paketlerinden beri Micros~1, pazarın gidişatını da (Linux) takip ederek, ürünlerini belirli olgunluğa getirmiş olduğu gerçeği de var.

Ama asıl problemli nokta şu: Micros~1, ticari ve yaptığı ürünü ne şekilde olursa olsun satmaya çalışan bir firma. Bazı konumlarda pazar lideri olmayı da başarmış ve bu konumunu da koruyabilmek için ne gerekiyorsa yapabiliyor. Hal böyleyken Micros~1 ürünlerinin güvenilirliği, sağlamlığı, stablitesi değil, görünüşü, kozmetiği ön plana çıkmak zorunda kalıyor. Hemen her yeni Windows sürümünün `Whats new´ inde mutlaka Exciting New Look lafı geçer, değil mi?

Bence Micros~1´un bizim hoşumuza gitmeyen yönü bu, sonuçta adamlar sadece bilgisayardan anlayan, geek modundaki adamları değil, (toplam hedef kitlenin belki %10´u) bilgisayardan hiç anlamamış ve hiç bir zaman da detaylı olarak öğrenmek istemeyen (toplam hedef kitlenin belki %80-90´ı) adamları kapmaya çalışıyorlar. Sundukları üründe de süsleme, kandırma olduğunu anlayınca bizim gibi adamlar da buna gayet tabi sinir oluyor.

Ama tekrar düşünürsek, Micros~1 da çok sağlam developerları olan ve istediği zaman gayet güzel işler çıkartabilen bir firma olarak benim kafamda konumlanıyor.
0
anonim
Torvalds'ın New York yerine Avustralya'yı tercih etmesi boşuna değil. Zaten açıklamasında da ticarileşmeye karşı olmadığını onun da kendi işlevi ve faydası olduğunu ama ticari olmayanı tercih ettiğini anlatıyordu.. Bu arada Avustralya'daki Linux topluluğunun önünde sahneye yüzünü de kapatan bir Penguen kostümü ile çıkması gerçekten çok komik bence :^)
0
oktay
foto vardir?

oktay
0
anonim
Referans metin:
http://australianit.news.com.au/articles/0,7204,5874879%5E15444%5E%5Enbv%5E15306-15321,00.html

Foto'yu google da aramayı deneyebilirsiniz :^)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux çekirdeği, MS Windows'a mı benzemeye başladı?

anonim

SCOlastik düşünceye sahip insanlar, oralarda bir yerde hayatlarını hala sürdürüyorlar. Çok yakın bir arkadaşımdan (ki ben pek ZDNet takip etmem) aldığım haber linki beni değişik düşüncelere sevk etti.Yorumlarınıza açık.

Detaya inemeden şöyle bir gözattım. Paranoyak mıyım? Yoksa yeni bir oyun mu başlıyor? ZDNet haberi

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Nedir İnsanoğlunun Çekirdekle Problemi?

GaripFakir

Herşey atom çekirdeğinin parçalanmasıyla başladı. Böylece daha YÜKSEK enerji üretmenin kapıları açıldı.

Sonra aynı durum Linux, UNIX dağıtımlarının çekirdeklerinde karşımıza çıktı. Çekirdeği derleyip (parçalayıp) daha YÜKSEK performans elde etmek. Bazı sürümler Mandrake gibi 586 mimarisine göre derlenmiş yapılarıyla bu işe adım attı. Debian, FreeBSD gibi "çevreci"ler ise sistem kararlılığı önemli deyip bu varsayılan sürüm olarak çekirdek derlenmesine henüz uzak bakıyorlar. Bu iki düşünce arasında ulusal bir tercih yapıp sonradan çekirdek derlemek isteyenler için güzel bir makale.

Looking Glass 3D Live CD'de

sfp

Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.

Adım adım Linux'a geçiş

sundance

Niyam.com'da yayınlanan bu makale yedi aşamada GNU/Linux sistemlere geçmeyi ve mevcut gündelik işlerinizi orda gerçekleştirmeyi anlatıyor.