UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

0
Maverick
İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...

Görüşler

0
raistlinthewiz
andrew morton ve rik van riel'in olduğu sunum kaçırılırmı?!

0
raistlinthewiz
Benzer bir sistemle Türkçe anlatımlar yapılsa sizce katılım nası olur?
0
Maverick
Haber'de toplantının bu (19 Aralık) akşamı olduğunu yazmışım ama aslında 20 Aralık yani yarın akşam olacak. Programa bakanlar hatayı fark etmişlerdir zaten. Mümkünse haber metnini düzeltelim..
0
conan
kernel 2.5 tartismasi harikaydi :) ilk kismi oldukca japonca gibi geldi bana ama ozellikle filozofik tartisma kismi sonsuz bir kaynak gibi filandi :) Ben super keyifle izledim!
0
raistlinthewiz
bende!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linus Torvalds'dan Yeni Bir Fikir: DCO

malkocoglu

Linus Torvalds, ticari ürünlerden gelebilecek kodların Linux kaynak koduna girmemesi için Geliştiriciyi Tanimlayan Sertifika (Developer's Certificate of Origin - DCO) adlı bir sistem önerdi. Bu sistem kaynak kod dosyalarının kim, ne zaman yazıldığını kayıtlara geçirerek, kişinin ve kişilerin Linux içine koydukları kodlardan sorumlu olmalarını sağlayacak. Bu sayede SCO gibi sorun çıkartan tiplerden korunmak amaçlanıyor.

http://www.linuxworld.com/story/44996.htm

E-Lapis Dergisi Çıktı (Sayı 1)

anonim

Gönüllü olarak hayata geçirmeye çalıştığımız projelerden birisi olan e-lapis online derginin ilk sayısı çıktı. PDF formatında indirilebilir.

Slackware Linux ile Gnome Kullanmak İsteyenler İçin

some_plus

Slackware Linux en son 11 sürümünü çıkararak yine ortaya güzel bir sistem çıkardı. Paketler yenilendi ve hatalar düzeltildi. Bazılarımız bilirler Slackware Linux 10.2 sürümünden sonra Gnome masaüstü çok fazla uğraştırıyor diye slackware kde ile gelmeye başladı. Eğer sizde Gnomedan kopamam diyorsanız. Size alternatif olarak hazır paketlenmiş Gnome paketleri söyleyebilirim.

Linux 2.6.0-test10 Sürümü Çıktı

FZ

Linux´un yaratıcısı Linus Torvalds test aşamasının sonuna doğru yaklaşırken yeni çekirdek sürümü 2.6.0-test10´ı duyurdu.

Çekirdeğin bu hali kısa süre sonra Andrew Morton´a emanet edilecek ve Morton, Linux 2.6.0´ın çıkarılması için son ayarlamaları yapacak.

Teknolojinin uç noktalarında gezinen penguenin yeniliklerle dolu ve heyecanla beklenen bu sürümünün çıkmasına çok az kaldı, geriye saymaya başlayın. (Bu arada 2.6.0-test9´u deneyen değerli FM üyeleri hissedilebilir farkları, değişiklikleri, deneyimlerini, vs. bizimle paylaşırlarsa seviniriz)

Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

conan

Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.