Silicon Graphics XFS`i Linux`a verdi

0
FZ
Silicon Graphics bilgisayar şirketi 1994 yılından beri ticari sistemlerinde kullandığı ve "journaling filesystem" olarak tabir edilen, sistem göçtüğünde çok hızlı yeniden ayağa kaldırmayı sağlayan ve çok büyük harddisk alanlarının ekonomik ve optimum şekilde yönetilmesine olanak veren dosya sistemi XFS'i Linux camiasına sundu.
SGI ürünü olan XFS 1.0 GPL kurallarına göre lisanslanmış durumda.

SGI bununla da yetinmedi ve Linux FailSafe ürününü de piyasaya sürdü. Bu ürünü kullanarak pekçok bilgisayar sistemini kümelemek (clustering) mümkün. Böylece Linux sistem yöneticileri herhangi bir kritik arıza durumunda NFS, Samba ya da Apache hizmetlerini hemen bu yazılım aracılığı ile başka bir makinaya aktarabilirler ve böylece kullanıcıların veriye kesintisiz erişimi huzur içinde sağlanabilir.

Konu ile ilgili detaylı bilgi isteyenler için adresler:

http://oss.sgi.com/projects
http://oss.sgi.com

İlgili Yazılar

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

Duyuru: Linux Kernel 2.6.12

Soulblighter

Linux çekirdeğinin 2.6.12 sürümü yaklaşık 3 ay aradan sonra çıktı. kernel.org adresinden indirilebilir... Bilginize :)

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...