Linux yerçekiminden kurtulunca...

0
conan
/.'da bugün dolaşırken ilginç bir habere rastgeldim. BBC'nin verdiği habere göre, RedHat NASA'nın bir görevinde uzaya gitmeye hazırlanıyormuş. IP bir tabanlı iletişim deneyi için kullanılacak olan işletim sistemi 233 MHz CPU, 128 MB RAM ve 144 MB sabit disk ile donatılmış bir bilgisayarda.

Ama işin daha ilginç olan kısmı ise bu habere onaylayanın verdiği yorumdu. Debian 1997'de çoktan uzaya gitmiş bile! :)

Görüşler

0
tongucyumruk
/*
* [...] Note that 120 sec is defined in the protocol as the maximum
* possible RTT. I guess we'll have to use something other than TCP
* to talk to the University of Mars.
* PAWS allows us longer timeouts and large windows, so once implemented
* ftp to mars will work nicely.
*/
-- from /usr/src/linux/net/inet/tcp.c, concerning RTT [round trip time]
0
FZ
Siz giderken biz dönüyorduk hesaabı ;-)
0
anonim
eee hocam open source farki budur iste, adamlarin bi bildikleri var ki taaa 97'lerde debian kullanmislar...

aklin yolu birdir diye bosa soylememisler...
0
acemi_
Suya dayanakli saatler gibi birsey herhalde, uzay sartlarina dayanikli isletim sistemi...

spaceproof OS
0
conan
bu haberi gonderdikten sonra uzay mekiginin dususunu gormek cok uzucu :((((((
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Awstats: Olması gerektiği gibi Web İstatistik Programı

tunc

Son zamanlarda gittikçe populer olan web istatistik programlarından biri olan Awstats bir çok özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Online update, geliştirilmiş log analyzer , detaylı istatistikler ve bolca dil seçeneği v.s. Bu tarz programlar kişinin zevkine göre değiştiği için belki arayüzünü beğenmiyebilirsiniz , bundan dolayı yakın özelliklere sahip webalizer ı kullanabilirsiniz. Aşağıda awstats'ı kurdugum bir url'yi veriyom ,takılın gezin :) Bu arada dediğim programları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Webalizer Awstats
Ondakikaara

Richard Stallman ile röportaj

anonim

Özgür Yazılım Vakfı'nın kurucusu ve GNU projesinin lideri Richard Stallman, telifli yazılımlar, bağımlılık ilişkileri ve okullarda özgür yazılımın önemi konularında bir röportaj verdi.

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.

Mandrake'den İsim Değişikliği

berkin

Mandrake Linux, Conectiva ile birleşiminden sonra karşımıza yine önemli bir gelişmeyle çıkıyor. Mandrake, ismini MANDRIVA olarak değiştiriyor.