Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

0
sundance
İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.
Açıkcası (bunu söylemekten utanmıyorum, Qmail camiası utansın) şimdiye kadar 8 net işgünüm Qmail ve Vpop kurmaya gitti. Dört ayrı guide üzerinden RedHat ve Solaris 7 makinalara (başta sevgi ile, sonra inatla) kurmaya çalıştım ama nanay.

En son geçenlerde bir arkadaşım (Passenger 9`a selamlar) `Abi neden Postfix kullanmıyorsun ?` dediğinde diyemedim tabi `Harun`a madara olmak var işin ucunda` diye.

Sonunda bugün Qmail`dan bıkmış halde vurdum kendimi Internet`e ve bir şekilde PostFix karşıma çıktı. Baktım ki Security Portal`dan bir amca da `Nedir bu Qmail`dan çektiğimiz ?` tadında bir makale döşemiş. Tamam dedim, doğru yol PostFix.

Hemen gittim www.postfix.org'a indirdim 800k`lık source dosyasını. Konfigüre edip çalıştırmak on dakika kadar aldı. `Şimdi buna bir de pop server bulmak lazım` diye düşünürken bir baktım ki zaten o da kendi içinde.

Üstüne üstlük, Webmin vasıtasıyla da takır takır konfigüre edilebiliyor.

Kısacası işlem tamam. Bundan sonra default e-posta sunucumuz Postfix. Cümle alem duysun :)

İlgili Yazılar

Bozuk Ram` ınız mı var ?

sundance

Verin Linux kullansın !!!
Yanlış duymadınız. Linux kernel için yazılan yeni bir mod sayesinde artık üretim aşamasında ıskartaya çıkmış ram modülleri Linux makinalarda kullanılabilecek.
Düşünsenize bir Sun E3500'e 1Gb Ram takmak en az $10000 iken sizin evinizdeki süper sistemin sadece $100 gibi bir fiyata 980Mb (bir kısmı kullanılamıyor ya :) Ram'ı olacak.
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin yararları işte bunlar

Linux International Başkanı Türkiye´de

polat

Bilgisayar işletim sistemi Windows’a alternatif olarak geliştirilen LINUX yazılımının uluslararası tanıtımını yapan sivil toplum örgütü niteliğindeki LINUX International’ın Başkanı Jon Maddog Hall, “Türkiye‘nin bilgisayar teknolojilerinde ihracat yapabilecek bir konuma gelmesini istiyorum” dedi.
Kaynak:www.ntvmsnbc.com

Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

larweda

Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

Linux 2.6´nın Harika Dünyası

FZ

Linux çekirdeği 1991 yılında Finlandiya´lı Linus Torvalds tarafından yüksek lisans projesi olarak başlatılmış, Minix benzeri bir işletimi sisteminin 80386 işlemcili PC´ler üzerinde çalışması hedeflenmişti. Linus´un bu proje için aklına gelen ilk isim Freax idi ve neyse ki bundan çok kısa sürede vazgeçti. Çekirdeğin ilk kararlı sürümü olan Linux 1.0, Mart 1994´te dünya kamuoyuna açık kodlu ve bedelsiz olarak sunuldu. O sırada resmen sadece i386 mimarisini ve tek işlemcili makinaları destekliyordu.

Sene 2003, yaklaşık 9 yıl sonra Linux 2.6 binlerce gönüllü ve çalışkan yazılım ve donanım uzmanının çabaları sonucunda yine kamuoyuna sunulmak üzere.

Yeni bir Linux Projesi için Yardım Çağrısı

anonim

Yeni başlayan (henüz hiçbir sürümü yok) bir Linux dağıtımı na teknik olmayan bazı konularda yardım ediyorum.

Proje henüz çok yeni olduğu için ve teknik olarak çok yoğun ziyaretleri web sitenin (şimdilik) kaldırması zor olduğu için proje başkanı benden şimdilik sadece gerçekten yardım edeceğine inandığım kişileri siteye yönlendirmemi rica etti. Bu yüzden projenin ismini malesef şimdilik veremiyorum. Ancak kısaca anlatmam gerekirse bu proje tamamen açık yazılım temeline oturacak ve herhangi bir ticari amacı olmayacak (Debian modeli). RH tabanlı bir işletim sistemi olacak ve kullanıcılarının projeye katkı sağlaması için tasarlanacak.