Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

0
sundance
İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.
Açıkcası (bunu söylemekten utanmıyorum, Qmail camiası utansın) şimdiye kadar 8 net işgünüm Qmail ve Vpop kurmaya gitti. Dört ayrı guide üzerinden RedHat ve Solaris 7 makinalara (başta sevgi ile, sonra inatla) kurmaya çalıştım ama nanay.

En son geçenlerde bir arkadaşım (Passenger 9`a selamlar) `Abi neden Postfix kullanmıyorsun ?` dediğinde diyemedim tabi `Harun`a madara olmak var işin ucunda` diye.

Sonunda bugün Qmail`dan bıkmış halde vurdum kendimi Internet`e ve bir şekilde PostFix karşıma çıktı. Baktım ki Security Portal`dan bir amca da `Nedir bu Qmail`dan çektiğimiz ?` tadında bir makale döşemiş. Tamam dedim, doğru yol PostFix.

Hemen gittim www.postfix.org'a indirdim 800k`lık source dosyasını. Konfigüre edip çalıştırmak on dakika kadar aldı. `Şimdi buna bir de pop server bulmak lazım` diye düşünürken bir baktım ki zaten o da kendi içinde.

Üstüne üstlük, Webmin vasıtasıyla da takır takır konfigüre edilebiliyor.

Kısacası işlem tamam. Bundan sonra default e-posta sunucumuz Postfix. Cümle alem duysun :)

İlgili Yazılar

Türkiye´de Linux - Son Durumlar

FZ

Brezilya´daki son gelişmeleri bir önceki haberimizde okudunuz. ebola arkadaşımızın haklı talebi üzerine bir bakalım bakalım memleketimizdeki GNU/Linux´un kamuda kullanımına dair son durumlar neler.

Internet üzerinde varolan web sitelerinin teknik altyapısı konusunda bilgi veren netcraft.com isimli web sitesi bilgilerine göre Türkiye’de toplam 482 tane gov.tr uzantılı alan adı bulunuyor. Bu web sitelerinin büyük bir çoğunluğu yerel yönetimler tarafından hazırlanmış. Bu siteler arasında valilikler, belediyeler ve hastanelere ilişkin web siteleri yer alıyor. Bunun yanında bakanlıklar, Başbakanlık, Cumhurbaskanlığı ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin web siteleri de gov.tr uzantılı siteler arasında listeleniyor. Netcraft.com üzerinde yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki kamu web sitelerinin %30’unda Linux işletim sistemi çalışmakta.

Knoppix´le Kendi Live CD´nizi Hazırlayın

yuxel

Knoppix, GNU/Linux tanıtmlarında veya GNU/Linux altında yazılmış bir programın/belgenin sunumunda, bir eğitim CD'si olarak, bir sistem kurtarma CD'si olarak ve tabii ki normal günlük işlerinizde de kullanabileceğiniz bir dağıtımdır. Peki "bu Knoppix'de şu program fazla, keşke şunun yerine şu olsaydı" dediğiniz oldu mu? Bu belge Knoppix kullanarak kendi istekleriniz doğrultusunda bir Live Bootable CD hazırlamanıza yardım edecektir.

Çin de Linux dedi !!!

anonim

/. daki habere göre Sun Microsystems, Çin hükümetiyle, Star Office 7.0'ı da içeren, 50$ lık lisanslar ile satılacak olan Linux masaüstleri için anlaşmış.

Endersys LPI'nin Türkiye temsilciliğini aldı

anonim

Endersys Danısmanlık ve Yazılım Ltd. Şti., Linux sertifikasyonu konusunda dünyaca ünlü LPI (Linux Professional Institute) ile yaptığı görüşmeler neticesinde LPI Türkiye temsilciğini almıştır.

Evde kendi Wap Gateway`inizi kurun!

larweda

Her geçen gün biryerlerde duyuyoruz, WAP aşağı, WAP yukarı. Bu WAP denilen şey aslında, bildiğimiz yaygın internet protokolünün (HTTP) cep telefonu şebekeleri için ufaltılmış bir hali. Yani internet'te ulaşabildiğiniz şeylerinin ufak bir kümesine, o da doğru bir şekilde biçimlendirilirse, cep telefonunuzdan da ulaşabiliyorsunuz. Bu servisi vermek için bir servis sağlayıcısına ihtiyacınız var. Artık evde linux yüklü orta halli bir bilgisayarınız varsa, kendi kendinize de wap gateway olabiliyorsunuz.